VIIKON PAKINA: Kevätmönkiäinen ilmestynyt

25.04.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 17 / 25.4.2008

Valtioneuvoston iltakoulun tarkkailuluokan lehti Kevätmönkiäinen on taas ilmestynyt. Tällä kertaa piltit kirjoittavat aiheesta "Millaista on tulevaisuudessa". Poimintoja:


Tilastojen mukaan ihmisten taloudellinen tilanne on parantunut, joten palvelumaksuja on viisasta korottaa. Näin voidaan kerskakulutusta hillitä. Kanki-Kaikkosen rynnistyksestä huolimatta aion pysyä pulpetissani ainakin vuoteen 2015 asti. Toivon, että media lakkaa liioittelemasta ihmisten toimeentulo-ongelmia. (Matti V)


Mua ei yhtään kyrsis, jos Suomesta tehtäis paremman väen veroparatiisi. Niiden ei tarttis enää maksaa yhtiö-, omaisuus- ja perintöveroja, eikä juurikaan tuloveroja. Jos rupusakille tulis vaikeeta, niin Tukikummit-säätiö vois auttaa ja kokoomus järjestää talkoita. (Jyrki K)


Haaveilen Suomen sikamakeesta tulevaisuudesta Natossa. Sitä varten pitäis järkätä Suomi pois Venäjän naapurista. Tai vaihtoehtoisesti siirtää Venäjä Uralin taa ja pystyttää väliin Naton protektoraatti. Niinku se Saksan reservaatti, jota Adolf Hitler ja Risto Ryti suunnitteli vuonna 1941. (Alex S)


Kupru on Suomelle Paras. Suuri on kaunista. Kuntia pitää suurentaa, jotta yksityiset yhtiöt viitsii ottaa niiden palvelut hoitoonsa. Oltaisiin yhtä suurta liikelaitosta. Kaikilla olisi lysti olla. (Mari K)


Tulevaisuudessa kaikki Suomen kunnat yhdistetään ja saadaan yli viiden miljoonan metropoli Olisi mahtavat tonttien ja asuntojen hinnannousut. (Jan V)* * *Visiossa tulevaisuuden eduskunnasta ei olisi enää turhia kääpiöpuolueita. Olisi vaan neljä tai viisi, ja kaikki ihmiset äänestäisi niitä. Kai ne siihen tottuisi, kun vaalijärjestelmä pannaan uusiksi. Se olisi suvereenia ja ohjattua demokratiaa. (Tuija B)


Ilmastonmuutoksen torjumiseksi näen tulevaisuudessa ainakin yhden tai useamman uuden ydinvoimalan nousevan. Ja näen Vuotos-unelman toteutuvan. (Mauri P)


Ydinvoimaloita nousee joka niemen notkoon ja saarelmaan. Ja Vuotoskin on hyväksyttävä, koska tuulivoima tarvitsee säätövoimaksi vesivoimaa. Ensteks kivointa on olla hallituksessa. (Tarja C)


Uneksin uudesta huippuyliopistosta Kiltit rikkaat sedät antais sille paljon rahaa ja se kouluttais kaikkii kivoi ja huipputehokkaita nörttejä elinkeinoelämän palvelukseen. (Sari S)


Minua moititaan asiakysymysten heikosta osaamisesta. Mutta vielä minä näytän. Latelen ulkomuistista faktoja enkä pakene paikalta, kun tulee kysymysten vuoro. (Suvi L)* * *Joukkoon on pujahtanut myös tarkkailuluokalta pudonneen piltin kirjoitus, joka ei käsittele tulevaisuutta vaan kepposta:


Jyrki veti tuolin altani, vaikka tekstailin vain puutarhanhoidosta. Jyrki ei tykkää puutarhanhoidosta. Jyrki on tuhma. (Ilkka K)EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!