VIIKON PAKINA: Terveisiä hullunmyllystä

21.11.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 43 / 28.11.2008

Financial Times on valinnut Jyrki Kataisen (kok) Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi. Valintaperusteiksi mainittiin Suomen talouden vakaus ja se, että valtiontaloudesta ennustetaan ensi vuodeksikin ylijäämäistä.


Samana päivänä, kun Katainen sai tittelinsä, hän oli päättämässä ensi vuoden budjettiesityksen muutoksista: budjetista tuleekin alijäämäinen ja valtio ottaa runsaat kaksi miljardia euroa lisää velkaa.


Talouskriisin varjolla Kataisen lihottamat yhtiöt toisensa jälkeen ilmoittavat irtisanomisista ja lomautuksista.


Äskettäin Katainen petti vaalilupauksensa sitoa lapsilisät indeksiin. Ennen vaaleja se oli kokoomukselle hallitukseen menon "kynnyskysymys". Katainen ratkaisi kynnyskysymyksen astumalla reippaasti kynnyksen yli.


Ehkäpä Katainen sittenkin valittiin sen vuoksi, että hän kasvattaa määrätietoisesti jo aiemminkin ennätysvauhtia kasvaneita tuloeroja.


Kataisen "tasamallina" mainostamassa veroalemallissa suurituloinen saa moninkertaisesti sen mitä pienituloinen. Katainen on tunnustanut, ettei hän pidä tuloerojen kasvua huonona asiana. Rikastuminen on sallittava ja siihen on kannustettava.* * *Tuleva kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (pers) kirjoitti pari vuotta sitten blogissaan maahanmuuttajista ja raiskauksista ja sanoi "toivovansa hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä! Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."


Myöhemmin poistamassaan kohdassa Halla-aho totesi myös olevansa iloinen, jos ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen joutuisi raiskatuksi.


Nyt kun harkitaan rikosilmoituksen jättämistä, Halla-aho yrittää selvitä pälkähästä rinnastamalla maahanmuuton ja maahanmuuttajat "häkkiin suljettuun nälkäiseen krokotiiliin", jonka X (yksi noista "naisihmisistä") haluaa vastoin Z:n (Halla-aho) neuvoja päästää vapaaksi. Y (toinen nainen) ei ota kantaa. Koska X päästää krokotiilin häkistä, ei ole kohtuutonta, että Z toivoo mieluummin X:n kuin Y:n joutuvan syödyksi.


Kun Timo Soinilta vaadittiin kannanottoa suojattinsa sanomisista, hän otti miehekkäästi vastuun toteamalla, ettei asia kuulu hänelle.* * *Ennen vanhaan mentiin sunnuntaina kirkkoon. Aukioloaikojen "vapauttamisen" jälkeen kauppakeskuksista tulee uusia temppeleitä, joissa sielua hoidetaan shoppaamalla. Ostoskärryjä työnnellään musakin tahdissa ja yhä uusia uhreja kannetaan kassoja laskeville uusille jumalille.


Ja yhteisöllisyys kukoistaa. Siitä tosin jäävät paitsi myyjät. Eikä aikaakaan kun kauppakeskuksissa kysytään, miksi maksaa sunnuntaina ylimääräisiä korvauksia työntekijöille, sehän on samanlainen kauppapäivä kuin muutkin.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli