Viva la Faces!

07.09.2011 - 15:35
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Turkulainen, jo kulttimaineeseen noussut Transkaakko soittaa tukisävelensä Savoyssa Faces Etnofetivaalille. / Juha Säijälä |

Monikulttuurisuuden sanomaa levittävä Faces Etnofestivaali onnistui tänä vuonna yli odotusten, kun lähes kahdeksantuhatta kävijää löysi tiensä Gumnäsin mäntymetsään merenrannalle. Vaikka festivaali pääsikin taloudellisesti omilleen, on sen talous tappiollisten vuosien jälkeen heikko. Niinpä myös joukko eturivin etnomuusikoita nousee Savoy-teatterin lavalle perjantaina 9. syyskuuta osoittamaan tukeaan festivaalille varainkeruukonsertin muodossa.

Illan pääesiintyjä, legendaarinen kansanmusiikkia, etnoa ja jazzia yhdistelevä Piirpauke, on esiintynyt viime vuosina vain harvakseltaan. Siksi heidän yli tunnin kestävä settinsä onkin harvinaislaatuista herkkua.

Savoyssa kuullaan myös Pelle Miljoona Unitedia, Transkaakkoa ja sierraleonalaista reggaelaulaja Obi Phrasea. Hän tuo mukanaan lavalle länsiuusmaalaisista ammattimuusikoista kootun The Cross Cultures Bandin.

Pelle Miljoonalle tukikonserttiin mukaan lähteminen oli päivänselvää.

– Näillä leveyksillä Faces on yksi harvoista, jossa toteutuu 60-luvulta periytynyt alkuperäinen festari-idea: gathering of the tribes.

Pelle Miljoonan mukaan näinä aikoina jolloin rasismi ja muukalaisviha muuttuu yhä räikeämmäksi sekä kulttuuri viihdemössöksi, etnofestivaalin säilymisen merkitystä ei voi kylliksi korostaa.

Kaikki konsertin esiintyjät ovat myös esiintyneet Faces Etnofestivaalilla menneinä vuosina. Turkulainen balkanilaisisista rytmeistä ja sointikokeiluista tunnettu Transkaakko on myös julkaissut tuoreimmat levynsä festivalilla.

– Faces on enemmän kuin festivaali, se on kulttuurien ja ihmisten kohtauspaikka, suuri sulatusuuni, joka luo toivoa paremmasta, kuvailee Transkaakon solisti Daniela Fogelholm.

Viva la Faces! Etnofestivaalin tukikonsertti perjantaina 9.9 klo 19 Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki. Esiintyy Piirpauke, Transkaakko, Pelle Miljoona United, Obi Phrase (SLE). Liput 26e/20e Lippupalvelusta sekä Savoy-teatterin lipunmyyntipisteestä (Kasarmikatu 46-48) tai Kulttuuriasiainkeskuksen puhelinmyynnistä puh. (09) 310 12000.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.