Yhteistyöhön solidaarisen Euroopan puolesta

13.12.2016 - 09:30

Euroopan vasemmiston (European Left, EL) viides edustajakokous 16.-18. joulukuuta Berliinissä kokoaa reilut kolmekymmentä jäsen- ja tarkkailijajäsenpuoluetta linjaamaan seuraavan kolmivuotiskauden poliittisia tavoitteita, päättämään uudesta johdosta ja toiminnasta.

– Kiinnostavinta Berliinin kokouksessa on yli vuoden kestäneen poliittisen asiakirjaprosessin ja uuden rauhanryhmän perustamisen lisäksi uusi toiminta-aloite.  Euroopan vasemmisto suunnittelee nyt vuosittain järjestettävää tilaisuutta ja tapahtumaa jossa radikaalia vasemmistolaista porukkaa, kansalaisjärjestöjä, ay-toimijoita ja erilaisia joukkokamppailuja kutsuttaisiin yhteisen foorumiin ja samalle puhujalavalle, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja ja EL:n hallituksen jäsen JP Väisänen.

Vasemmistolaista rintamaa laajennetaan

Euroopan vasemmiston edustajakokouksen tunnus Building Alliances – for a Europe of Solidarity kutsuu yhteistyöllä rakentamaan solidaarista Eurooppaa. Roomassa 2004 Euroopan vasemmiston perustavassa kokouksessa hyväksytty jäsenpuolueiden yhteinen manifesti ja kaikki aikaisemmat neljä edustajakokousta ovat linjanneet vasemmistolaisten, kommunististen ja punavihreiden jäsenpuolueiden toimintaa.

Euroopan vasemmisto on johdonmukaisesti kannustanut puolueita yhteistyöhön kapitalismia, sotapolitiikkaa sekä uusliberalismia vastaan. Berliinin kokouksessa perustetaan myös uusi EL:n rauhanryhmä edistämään puolueiden välistä yhteistyötä turvallisuus- ja puolustuspoliittisissa asioissa.

EL:n edustajakokouksen tavoitteena on laajentaa vasemmistolaista yhteistyörintamaa taistelussa työväenluokan emansipaation ja voimaantumisen puolesta. Feministiseksi itseään määrittelevä EL kokoaa joukkovoimaa rauhan ja tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta pankkien ja bisneksin ylivaltaa, fasismia, äärioikeistoa, veronkiertoa, vapaakauppasopimuksia ja militarisoitumista vastaan.

Kymmenhenkinen delegaatio Berliiniin

SKP:n puheenjohtajan JP Väisäsen vetämän kymmenhenkisen delegaation muodostavat varapuheenjohtaja Miguel López, pääsihteeri Petra Packalén, keskuskomitean jäsenet Tuukka Koirikivi ja Tiina Sandberg, SKP:n kulttuurityhmän vetäjä Rita Dahl, Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja Minna Mentula, KoMNL:n varapuheenjohtaja Turo Laine, Demokraattisen sivistysliiton (DSL) pääsihteeri, opintojohtaja Jari-Pekka Tamminen ja DSL aktivisti Henna Tamminen.

Euroopan vasemmiston edustajakokouksessa hyväksytään poliittinen asiakirja, valitaan uusi puheenjohtaja, neljä varapuheenjohtajaa, hallitus ja 11 henkinen hallituksen jäsenistä koostuva poliittinen sihteeristö.

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea esittää SKP:n edustajiksi EL:n hallitukseen puheenjohtaja JP Väisästä ja varapuheenjohtaja Susanna Rissasta. Lisäksi EL:n puheenjohtajien neuvosto esittää edustajakokoukselle SKP:n puheenjohtaja JP Väisästä valittavaksi EL:n henkilöstökomiteaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.