Ylityökielto päällä kiinteistöpalvelualalla

05.02.2018 - 11:00

Palvelualojen ammattiliiton viime viikolla julistama ylityökielto jatkuu. Kiinteistötyönantajien esitykset työehtosopimuksen heikennyksiksi saivat työntekijät lähtemään kolmesta työpaikasta ulosmarssille viime torstaina.

Ylityökielto merkitsee, että kiinteistöpalvelualan työntekijät – siivoojat, huoltomiehet, kiinteistönhoitajat – tekevät normaalit työvuoronsa, mutta kieltäytyvät ylitöiden tekemisestä.

Rajuja heikennysehdotuksia

Kiinteistötyönantajat on esittänyt työntekijöiden työehtoihin rajuja heikennyksiä. Se esittää muun muassa kaikista lauantai-, aatto-, sunnuntai- ja pyhäpäiväkorvauksista ja luopumista ja erilaisia päivittäisen työajan pidennyksiä, joihin työnantaja voisi yksipuolisesti määrätä työntekijän. PAMin laskelmien mukaan esitys leikkaisi alan työvoimakuluja 8 prosenttia.

Samaan aikaan neuvottelupöydässä edistyminen on ollut onnetonta. Työnantajalla ei ole ollut minkäänlaista ymmärrystä PAMin esittämille tekstitavoitteisille tai palkankorotusvaatimukselle.

Tilanne sai ISS Palvelut Oy:n Palvelukeskuksessa sekä UPM Kymmene Kaukaan paperitehtaassa pamilaiset työntekijät ja N-Cleanin Saariselän ja Ivalon alueen työntekijät marssimaan ulos.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.