Lenin ja kommunistit Kiinassa

15.06.2011 - 13:53
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Lenin ennusti, että idässä sadat miljoonat ihmiset, jotka muodostavat maapallon väestön enemmistön, heräävät poliittiseen elämään ja taisteluun. Tämä uusien kansojen ja uusien luokkien heräämiskausi vahvistaa hänen mielestään yhä uudelleen marxilaisuuden oikeaksi.

Aasia on astuva historian etunäyttämölle tulevaisuudessa Venäjän vallankumousta seuraten, Lenin totesi vuonna 1922. Sen kansat ovat heräämässä. ”Ja huominen päivä tulee maailman historiassa olemaan nimenomaan sellainen päivä, jolloin imperialismin sortamat ja heräämässä olevat kansat heräävät lopullisesti ja jolloin alkaa niiden ratkaiseva pitkäaikainen ja voimia kysyvä vapaustaistelu.”

Viimeisessä artikkelissaan ”Mieluummin vähemmän mutta parempaa” (1923) Lenin korosti: ”…imperialistisen sodan vaikutuksesta itä on joutunut lopullisesti vedetyksi yleiseen koko maailman käsittävään vallankumousliikkeen pyörteeseen”. Taistelun tulos riippuu viime kädessä siitä, että Venäjä, Intia ja Kiina muodostavat väestön valtaenemmistön. Ja juuri tämä väestöenemmistö onkin tullut mukaan taisteluun vapautumisensa puolesta, joten tältä kannalta ei voida olla hetkeäkään kahden vaiheilla siitä, minkälainen on oleva yleismaailmallisen taistelun lopullinen ratkaisu. Tältä kannalta sosialismin lopullinen voitto on varmasti ja ehdottomasti taattu, Lenin testamenttasi.

Marxismin perusnäkemysten mukaan kansan hyvinvointi saavutetaan talouden hyvällä hoidolla. Talous on perusta hyvinvoinnille. Leninin mukaan kansainvälinen vaikutusvalta saavutetaan pääasiallisesti talouspolitiikalla. Hän puhui kommunisteille: ”Taistelu on siirtynyt tälle alalle maailman mitassa. Jos me täytämme tämän tehtävän, olemme saavuttaneet voiton kansainvälisessä mitassa ehdottomasti ja kaikiksi ajoiksi.”

Kiinassa on saavutettu Leninin opeilla eli kommunistisen puolueen kontrolloimalla markkinataloudella maailman historian kaikkien aikojen hurjin talouskasvu. Leninin ideoiman NEP-politiikan eli uuden talouspolitiikan mukaisesti Kiinan kommunistinen puolue on lisännyt kansalaisten taloudellisia oikeuksia ja aktiivisuutta. Sadat miljoonat kiinalaiset on nostettu nälkärajalta normaaliin elämään. Kiinalaisten mielestä kaikki mikä käytännössä toimii, on kommunismia. Kiinalaiset kommunistit ovat pyristelleet irti Neuvostoliiton perinnön jälkeensä jättämistä kommunismin dogmaattisista tulkinnoista.

Kiinan kommunistinen puolue on maailman suurin ja vaikutusvaltaisin kansalaisjärjestö. Siinä on 70 miljoonaa jäsentä. Puolue noudattaa leniniläisiä järjestöperiaatteita ja pyrkii korjaamaan markkinatalouden väistämättä tuottamaa eriarvoisuutta ja taipumusta korruptioon.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (24 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.