Meille sanottiin Euroopan unionin olevan rauhan, demokratian ja vakauden tyyssija. Vaan miten on käynyt?
09.10.2015 - 11:01
#1
EU natisee liitoksistaan – Kreikassa pelätään jo sotilasjuntan paluuta
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha
Kesäinen tervehdys kaikille -ismeihin katsomatta.
Nyt tuohon Kreikkaan palatakseni, kuinkahan sujuu tuolla sosialismin pioneerihankkeella, Vio.men tai jotain sinne päin? Ainakin Googlesta ei löydy mitään koko verstaasta. Onko kapitalismi tukahduttanut "hyvän aatteen", onko nimi muutettu vai onko koko verstas lopetettu, kärsinyt kapitalistisen konkurssin? Mitä tulee sitten sosialismin kaatumisen jälkeen, musta aukko vai paluu Timpan mainostamaan sirkulariteettiin: feodalismi->kapitalismi->sosialismi->feodalismi->...
Aatteen immeiset ja Marxin jorinoihin uskovaiset josko sais vastausta näihin ihmettelyihin.
Kesän jatkoa kaikille.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Kesäinen tervehdys kaikille -ismeihin katsomatta.
Nyt tuohon Kreikkaan palatakseni, kuinkahan sujuu tuolla sosialismin pioneerihankkeella, Vio.men tai jotain sinne päin? Ainakin Googlesta ei löydy mitään koko verstaasta. Onko kapitalismi tukahduttanut "hyvän aatteen", onko nimi muutettu vai onko koko verstas lopetettu, kärsinyt kapitalistisen konkurssin?"
Kovastipa olet porvarillisten, luhistuvien nykyrakenteiden tukijana nyt huolissasi tuosta pienestä "pioneerihankkeesta". Onko omassa logiikassasi sosialismin onnistuminen nyt kiinni tuosta yksittäistapauksesta- logiikkasi tässäkin suhteessa edustaa irrallisuuksien irroittamista kokonaisuudesta, kuten maailmansotiesi analyysikin tekee.
Kannattaisi alkaa opiskelemaan historiaa nyt todenteolla, kun viimeinen luokkayhteiskuntamme on jo montun reunalla. Länsimaiden tulevaisuus on yhteisomistuksen, tasa-arvon ja avoimen demokratian tulevaisuutta, kapitalismi alkaa olla lopullisesti passé, vaikka sitä sinun onkin vaikea hyväksyä.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Karjalan Priha, olkoon itse huolissaan, mutta olen kysynyt sinulta Timo S ennenkin, että missä mittakaavassa/ suuruusluokassa sinä ajattelit siistyä siihen haaveilemaansi kommunismiin ja miten se toteutetaan? Tehdas, kylä, kaupunki, valtio, manner, vai koko maapallo kertarysäyksellä? Jos nyt yksi tehdas Kreikassa on ollut "suunnanäyttäjä" ja nyt sitä ei enää löydy edes netistä, niin mitä se tarkoittaa.
En minä ole esim. osuustoimintaa vastaan, mutta minua vain epäilyttää sen toimiminen suuressa mittakaavassa. Ihmiset eivät ajattele saman mallin mukaan, vai jalostetaanko joku "kummunistinen homo sapiens" viemääm kommunismin ilosanomaa eteenpäin? Ja mitä meille, jotka emme usko ko. sanomaan tehdään? Saunan taakse tai montun reunalle kuten niin monessa sosialismia kokeilluissa maissa on tehty!
Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.
"... nyt sitä ei enää löydy edes netistä, niin mitä se tarkoittaa."
Se tarkoittaa, ettette te _vieläkään_ ole opetelleet käyttämään internetin hakukoneita. Eräs suosittu on Google, joka löytyy osoitteesta http://www.google.fi . Sen kautta vio.me löytyy netistä varsin helposti, osoite ei ole muuttunut: http://www.viome.org/
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Karjalan Priha, olkoon itse huolissaan, mutta olen kysynyt sinulta Timo S ennenkin, että missä mittakaavassa/ suuruusluokassa sinä ajattelit siistyä siihen haaveilemaansi kommunismiin ja miten se toteutetaan? Tehdas, kylä, kaupunki, valtio, manner, vai koko maapallo kertarysäyksellä?"
Ei kannata kantaa tästä suurta huolta, kyllä kansanjoukot tämän tietävät. Tuotantovoimien vaatimukset ohjaavat yhteiskunnallista kehitystä, ei suurmiesten ja eliittien puheet. Kun tuotantosuhteet eivät enää vastaa tuotantovoimien kehitystä, kuten nyt, alkaa murtautuminen uuteen tuotantotapaan. Subjektiivisesti tuota kehitystä voidaan toki hieman jarruttaa, mutta sittenkin vain jonkin aikaa. Politiikkahankin on lopulta vain subjektiivista vaikuttamista objektiiviseen kehitykseen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
Mitä EU:sta erossa voitetaan?
1. itsenäisyys, päätösvalta oman maan asioihin
2. Ei tarvitse maksaa eurokriisiä.
Rahat voidaan vaatia takaisin, koska ne perustuvat valtiopetokseen.
3. Pankkitileillä on noin 100 miljardin euron edestä talletuksia.
Kansalaiset sijoittavat rahaa ulkomaalaisomistukseen siirtyneiden pörssiyhtiöiden takaisinostoon, jolloin
yhtiöiden tulot jäävät pyörittämään suomalaista yhteiskuntaa joutumatta kasvottomille ulkomaalaisille saalistajille. Verottaja saa osuutensa veroparatiiseihin valuvista rahoista. Kunnat saavat yhteisöverotulot, joita se ei ulkomaalaiselta kasvottomalta omistajalta saa.
Seurauksena sote-palvelut halpenevat, kun saalistajat eivät enää pääse nostamaan hintoja. Valtio ja kunnat saavat rahaa parempiin palveluihin, joita on romutettu ja uuden kuntalain ja sote-lain myötä edelleen romutetaan.
4. Euroopan talousalueen ulkopuolelta tuotavista tuotteista saadaan tullit.
Nykyisin niistä määrää EU ja tilitys tapahtuu Brysseliin.
5. Suojatulleista seuraa, että kotimainen teollisuus kannattaa paremmin. Tehdään itse, mitä voidaan tehdä, saadaan työpaikkoja.
6. Turhien tuotteiden (esim. elintarvikkeiden) tuominen ulkomailta estyy, jolloin valuutta ei turhaan valu maan rajojen ulkopuolelle.
Entä mitä eroaminen maksaisi?
Oman valuutan, eli seteleiden painamisen ja kolikoiden lyömisen verran. Automaattien muuttamisen uusille kolikoille ja seteleille.
Tullihenkilöstön lisäpalkkaus aiheuttaa jonkin verran kuluja.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Kommunismin ja sosialismin haave ja kantava ajatus on tasata kaikki kaikille joka on luonnossakin mahdottomuus, sielläkin isompi syö pienemmän joskaan ihmiset eivät suoranaisesti nykyään syö edes pienempiään. Pitää pysyä reaalisessa maailmassa kun miettii miten eteenpäin.
Viome projektin tunnus näyttää olevan: ”Any contribution is helpful!” ja alla nappi ”DONATE”. Tosin joku siellä sanoo kaiken jäävän voiton tulevan jaettavaksi tarvitseville. Tilinpäätöstä ei näy ja tuloksen jaettavuuskin on hämärän peitossa. Käynee kuten neuvostokommunisminkin kanssa, johto jakoi mitä oli jaettavissa keskenään.
Unelmat ovat osa elämää mutta järkevä osaa ne laittaa omaan lokeroonsa ja toteuttaa vasta kun ne ovat mahdollisia ja joskus ei sittenkään koska kun unelma toteutuu se realisoituu ja huomaa maailman olevan erilainen kuin unelmissaan on kuvitellut.
Timolla sitä ovat jotkut tuotantovoimat määräämässä hänen maailmaansa, minä en ole niitä havainnut, ainoastaan ihmiset päättävät joko suoraan tai nykyään tekemiensä tietokoneohjelmien avustamina.
Emme todellakaan voita mitään EU:sta eroamalla vaan häviämme jos se purkautuu. Oma valuutta ei anna mitään etua jos devalvaatioetua ei lasketa mukaan ja sekin etu on tappio. Pieni valtio ja valuutta ovat maailman myllerryksen armoilla paljon enemmän kuin suuren yhteisön. Sen yhteisön on vain opittava tietyt säännöt joihin ensisijaisesti kuuluu sopeutuminen muuhun maailmaan.
Tuo sopeutuminen näyttää olevan vaikeaa koska se tuntuu jotenkin takapakilta kun on menty liian pitkälle, niin kauas jottemme enää ole kilpailukykyisiä maailmalla kun kehittyvät maat alkavat jakaa sitä mistä olemme ylimääräisemme hankkineet.
Joskus nuoruudessani tulleja pidettiin kaupan esteenä ja jos me alamme suojella itseämme tulleilla niin käyhän se toisinkin päin, suomalaisille tuotteille tulee vastaavat tai suuremmat tullit joten tulos on lopulta ihan sama joskin huonompi koska se tarkoittaa vielä pienempiä palkkoja tai arvottomampaa valuuttaa.