Alkuperäinen kirjoittaja: Arto Tuominen
mitä tämä tarkoittaa, että suomalainen "kansalaisjärjestö", Suomen PENin jäsenten perustama, kirjoittaa internet-sivuillaan näin? ja saavat vielä ymmärtääkseni rajusti valtionapua.
http://finrosforum.wordpress.com/2013/05/10/kuolema-kremlin-miehittajille/
Alkuperäinen kirjoittaja: Arto Tuominen
mitä tämä tarkoittaa, että suomalainen "kansalaisjärjestö", Suomen PENin jäsenten perustama, kirjoittaa internet-sivuillaan näin? ja saavat vielä ymmärtääkseni rajusti valtionapua.
http://finrosforum.wordpress.com/2013/05/10/kuolema-kremlin-miehittajille/
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Tuoltahan se pitkälti sivullisesta näyttää mitä tuon linkin takana seisoo.
Neuvostoliitto on taas voimissaan joskin hieman peitellymmin, onhan sen johto vieläkin KGP:n kouluttamaa.
Sama alkanee taas näkymään täälläkin ja siitä on jo sarastusta näkyvissä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
Nyk-Venäjähän on kapitalistinen luokkayhteiskunta, jossa on erityisen rikas ja väestöön suhteutettuna pienimääräinen yläluokka. Eroa Neuvostoliittoon, joka oli vasta porvarillinen vallankumous eli siirtymävaiheen järjestelmä feodalismista kapitalismiin, ei ole siinä suhteessa, että myös Neuvostoliitto oli selkeästi luokkayhteiskunta. Valtio omisti, mutta kansa ei omistanut valtiota, työväenluokka ja porvaristo olivat vasta kehittymässä. Mikä tuossa historiassa ja nykyisyydessä on sinulle epäselvää, vieläkö sinäkin tykkäät fiilistellä 1900-luvun sosialismia, jote ei koskaan ollutkaan?
Sosialismi järjestelmänä voi tulla vasta kapitalismin läpikäynnin jälkeen, tällainen perusseikka on hyvä työväenliikkeessä nyt ymmärtää. Historia on tämän todistanutkin pitäväksi teoriaksi, joten fiilistelyt sosialismin historiasta ovat turhia, sosialismi on vasta edessäpäin, ei historiaa vielä millään tavoin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Neuvostoliitto on taas voimissaan joskin hieman peitellymmin, onhan sen johto vieläkin KGP:n kouluttamaa.
Sama alkanee taas näkymään täälläkin ja siitä on jo sarastusta näkyvissä."
Putinin hallintamenetelmät ovat kyllä aikansaeläneitä ja epädemokraattisia, mutta näet Venäjässä vain sen johtavan eliitin tilanteen, et kokonaiskuvaa siitä ja sen suhteista Suomeen. Suomen tulisi tiivistää taloudellista ja poliittista yhteistyötä Venäjän kanssa, koska siellä on valtava potentiaali ja se edistää rauhaisaa rinnakkaiseloa. Poliittis-taloudellinen eliittimme on kuitenkin omalla historiasta kumpuavalla ikuisella Venäjä-vihallaan näköalaton tämän suhteen. Itse näytät kuuluvan tähän samaan kastiin, eli ymmärryksesi historian logiikasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista puuttuu ja on virheellinen.
Rauhanomainen Suomen kansa ymmärtää tilanteen paljon paremmin ja viisaamminen kuin EU:lla, Natolla ja mahdollisella Venäjän vastaisella sodalla fantasioiva herraeliittimme. Kilpavarustelu-politiikka ja puolueettomuudesta irtisanoutuminen johtavat aina ennemmin tai myöhemmin sotaan ja ovat siihen myös syyllisiä, rauhanomainen yhteistyö ei koskaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Nyky-Venäjällä Timo ovat vallassa kommunistikoulutuksen saaneet henkilöt, miehet kaiketi enimmäkseen. KGP on edelleen koulutuksensa voimalla esillä päivän politiikassa jota ei voi nykyaikaiseksi kapitalismiksi edes kutsua vaan tyyli on jostain viime vuosisadalta.
Ei osannut kommunistinen koulutus kansaa opettaa pitämään puoliaan vaan kansallisomaisuuden jakaminen meni päin sitä minne aurinko ei monesti paista. Venäjän yhteiskuntaa voidaankin vielä ainakin yhden sukupolven ajan pitää jälkikommunistisena koska se osa kansaa joka on vallassa on kommunistisen ajan kansaa ja siihen koulutettu.
Kauppasuhteet ovat hyödyksi mutta Venäjä ei ole tavallinen kauppakumppani vaan arvaamaton. Hyvänä esimerkkinä on lähialueiden puukauppa joka meni kohtalaisen hyvin. Heti siinä nähtiin rokotuksen mahdollisuus ja verot laitettiin varsin korkeiksi, meillä tehtiin ainoa ratkaisu joka oli mahdollinen, siltä osin ajettiin kapasiteetti alas. Huomattuaan mokansa venäläiset pyrkivät korjaamaan laskien verojaan mutta entiseen ei ollut paluuta. He eivät ymmärtäneet miten normaalissa maailmassa toimitaan, ei jäädä odottelemaan vaan päätökset ovat varsin nopeita.
Venäjän suhteen pitääkin olla perin varovainen koska sitä on mahdotonta ennustaa miten siellä asiat sujuvat. Siellä vieläkin rehottaa lahjonta voimakkaana ja se on yksi arvaamattomuuden syistä.
Kukaan ei fantasioi Venäjän vastaisella sodalla ehkä itseäsi lukuun ottamatta, Venäjä ei kuitenkaan ole rauhallinen ja demokraattinen maa joten se on arvaamaton ja sen suhteen pitää olla varovainen. Kilpavarusteluhan on Venäjän asia, se on ilmoittanut lähiaikoina investoivansa armeijansa uusimiseen valtavia summia vaikka kukaan ei sitä uhkaa. EU ja NATO, kunhan siihen liitymme, ovat suojamuuri joka ainakin laittaa Venäjän miettimään kannattaako 1939 politiikkaa jatkaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.
"Kommunistikoulutuksen saanut" ei ole yhtä kuin kommunisti.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Kyllä se S.K.P. vaikuttaa missä ympäristössä on kasvanut lapsesta aikuiseksi ja kun siihen vielä yhdistetään poliittinen koulutus kuten KGP:ssä arvelen tehdyn niin aivopestyhän siinä jokainen on. Vapaa maailma ei tule edes mieleen vaan pyrkii niitä samoja keinoja käyttämään koska ne tuntuvat luonnollisemmilta.
Menee vielä 1 tai 2 sukupolvea ennen kuin komukoulutuksen vaikutus häipyy ja päästään normaaliin tilaan jos vielä demokratia pääsisi valtaan, nythän siellä lähestytään stalinistisia keinoja hallinnossa ulkomaalaisvihamielisine lakeineen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Arto Tuominen
Tsetseenisivut vastatuulessa
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074043952/Supo+seuraa+tarkkaan+tshetsh...
Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.
"Kyllä se S.K.P. vaikuttaa missä ympäristössä on kasvanut lapsesta aikuiseksi ja kun siihen vielä yhdistetään poliittinen koulutus kuten KGP:ssä arvelen tehdyn niin aivopestyhän siinä jokainen on."
On se jännä juttu kun Työeläkeläinen toisaalla kirjoittelee näin:
"Siinä Timo, miten ihminen käyttäytyy tietyssä tilanteessa on aivan sama onko hän kasvanut feodaaliyhteisössä vai meidän vapaassa demokratiassamme..."
Ammattimaisen mielensäpahoittajan pitää vaan olla aina eri mieltä, vaikka sitten itsensä kanssa! :D Koita päättää miten asia on, niin palataan asiaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Kukaan ei fantasioi Venäjän vastaisella sodalla ehkä itseäsi lukuun ottamatta, Venäjä ei kuitenkaan ole rauhallinen ja demokraattinen maa joten se on arvaamaton ja sen suhteen pitää olla varovainen. Kilpavarusteluhan on Venäjän asia, se on ilmoittanut lähiaikoina investoivansa armeijansa uusimiseen valtavia summia vaikka kukaan ei sitä uhkaa. EU ja NATO, kunhan siihen liitymme, ovat suojamuuri joka ainakin laittaa Venäjän miettimään kannattaako 1939 politiikkaa jatkaa."
Kyllä noista päättäjiemme Nato-kiihkoiluista ja puolueettomuus ei ole tätä päivää-epäloogisuuksista voi päätellä, että kova olisi tosiaan into päästä puolueellisuuteen eli Natoon, joka ajaa myös EU:n asiaa. Silloin viestittäisiin naapuri-Venäjälle että olemme heitä vastaan, emme yhteistyön kannalla. Silloin oltaisiin siis EU+Nato armeijan rautavalvonnan alla, ja sitä rautanyrkkiähän eliitti voi kätevästi käyttää myös tottelemattomia kansanjoukkoja vastaan, jos tämä ei EU:n tulevia toimia tule hyväksymään. Tämä kannattaa huomioida näissä Nato-yhteensopivuus ja nato-kiima keskusteluissa myös, EU-kilpavarustelua ei siis tehdä pelkästään Venäjän/Euraasian pääoma-blokkia vastaan vaan myös tavallisten EU-kansalaisten mahdolliseksi kurittamiseksi tulevaisuuden joukkokansannousuissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha
Eiköhän tuo Finrosforum mahtune olemaan, onhan täällä jo enestään esim sellaiset kinkeripiirit kuin SAFKA ja Vaihtoehtouutiset. Viimemainitut kyykyllään esim. Venäjän, Pohjois-Korean ja Kiinan suuntaan. Toisaalta jutut hyvinkin humoristisia ja usein tuulesta temmattuja. Mutta demokratiaan kuuluu myös nämä lieveilmiöt.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Nyt sorruit S.K.P. tyypilliseen propagandatemppuun, erotit lauseen/kappaleen yhteydestään pyrkien osoittamaan noiden ajatusten ristiriitaisuutta. Ristiriitaisia ne eivät kuitenkaan ole vaan kuvaavat hieman eri asiaa.
Ihminen pyrki normaalisti parempaan myös feodaali aikana ja hän on tehnyt sitä jo ennen pyramideja, vain keinot ovat vaihdelleet.
Keinoja pyrittiin rajoittamaan kommunismiin pyrkineissä yhteiskunnissa totaalisella aivopesulla, tällöin omaehtoinen yrittäminen tuomittiin suureksi rikokseksi yhteiskuntaa vastaan ja tuosta opista kärsii vieläkin vanhojen sosialistimaiden kansa. Kestänee pari kolme sukupolvea ennen kuin komukoulutuksen varjo kokonaisuudessaan poistuu. Siihen asti yhteiskuntaa voi käsitellä jälkikommunistisena joka kertoo tuon yritteliäisyyden puuttumisen.
En tiedä oletko ammattimainen mielenpahoittaja mutta ammattimainen väärinymmärtäjä näytät olevan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Keinoja pyrittiin rajoittamaan kommunismiin pyrkineissä yhteiskunnissa totaalisella aivopesulla, tällöin omaehtoinen yrittäminen tuomittiin suureksi rikokseksi yhteiskuntaa vastaan ja tuosta opista kärsii vieläkin vanhojen sosialistimaiden kansa. Kestänee pari kolme sukupolvea ennen kuin komukoulutuksen varjo kokonaisuudessaan poistuu. Siihen asti yhteiskuntaa voi käsitellä jälkikommunistisena joka kertoo tuon yritteliäisyyden puuttumisen."
Yhteiskunnalla joka toteuttaa tällaisia toimia ei ola mitään tekemistä kommunismin eikä sosialismin kanssa, ennemminkin fasismin. Tuollaisten yhteiskuntien perusta on feodalismin pohjalla ja ne ovat voimakkaasti rajattuja luokkayhteiskuntia. Kuten olen monesti esiin ottanut, sosialismia ei voida toteuttaa ennen kapitalismin läpikäyntiä.
Siksi näissä siirtymävaiheen yhteiskunnissa, joita aina niin kovasti kommunismiksi väität, on vasta rakennettu yhteiskuntaa valmiiksi kapitalismille, ei sosialismille. On aivan sama onko tuo suunta tuohon aikaan ollut tietoista vai ei, näin se on kuitenkin mennyt, näin historian lainalaisuudet etenevät, yksittäisistä yksilöistä riippumatta. Historian käsittelyn tulee aina olla objektiivinen tulkinta joka pohjautuu todellisuuden rakenteisiin. Käytäntö testaa teorian, käytäntö on osoittanut että menneet sosialismit ovat olleet vasta valmistelua kapitalismeille. Sosialismia voidaan alkaa testaamaan vasta nyt kun Euroopassa kapitalismin lopulliset hautajaiset jo lähenevät.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Ei kannata aina syöksyä fasismiin Timo, mitä enemmän siitä luen, sitä enemmän se vaikuttaa neuvostokommunismilta joka lienee siitä ehkä paras esimerkki.
Tässä yksi kuvaus: "Fasismin ytimenä on keskitetty, vahva valtiovalta, jolle kansa alistuu, ja sen vahva johtaja. Valtio toimii osittain korporatismin avulla (ammattiliittojäsenyys oli pakollista ja liittojen edustajat valittiin parlamenttiin). Keskeistä ovat myös historiallisin myytein vahvistettu äärinationalismi sekä voiman ja militarismin ihannointi. Fasismin hyveet olivat sotilaalliset "valikoituneisuus, kovuus, rohkeus, ylenkatse, miehekkyys, sankaruus, kuoleman halveksunta, kuri ja tottelevaisuus". Siihen kuului myös vasemmistolaisia ja sosialistisia tavoitteita. Yksimielisyyttä fasismin määritelmästäkään ei ole. Myös arvot toteutuvat vain valtion kautta ja ohjauksessa; koko kansakunta on kuin yksi organismi."
Kun muistelee Neuvostoliittoa, meidän kommunistiemme ihanne maata, niin juuri tuollaisenahan se meille välittyi, meille epäuskoisille. Kaikki tuo ammattiliittoineen ja parlamentteineen sopii kuten myös sotilaallisuus, kuoleman halveksunta, kuri ja tottelevaisuus. Vai voitko muuta väittää? Eikä keskitetty valtiovaltakaan ole kommunismille vieras ajatus.
On siis enemmän kuin totta se mitä olen omana käsityksenäni jo vuosikausia sanonut, kommunismi ja fasismi olivat kilpailevat uskonnot ja II maailmansota oli niiden välinen uskonsota. Valitettavaa vain oli, ettei myös kommunismia murskattu saman tien. Kommunismin hävittäminen 1945 olisi säästänyt kymmenet ellei sadat miljoonat sen aiheuttamalta kärsimykseltä.
Sinun pitänee keksiä joku uusi haukkumauskonto fasismin sijaan, fasismi kun saattaa osua omaan nilkkaan, arvoisa Timo.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Ei kannata aina syöksyä fasismiin Timo, mitä enemmän siitä luen, sitä enemmän se vaikuttaa neuvostokommunismilta joka lienee siitä ehkä paras esimerkki."
Niin, ja missä vaiheessa olen sitten väittänyt 1900-luvun neuvostokommunismia kommunismiksi. Puheiltasi putoaa pohja pois, luotat nimiin, juhlapuheisiin ja puoluetunnuksiin vaikkei kommunismi ole niihin sidottua. Et perustele heittojasi mitenkään. Et ole toki ainoa, Neuvostoliiton kansa, varmaan iso osa NKP:n etujoukosta ja lännen porvaristostakin luotti juhlapuheisiin ja puoluetunnuksiin. On kuitenkin selkeä fakta että nuo luulot olivat pelkkää harhaa, joka johtui yhteiskunnallisesta kehitystasosta ja historiankulun väärinarvioinnista. 1900-luvun "kommunismi" oli vasta feodaalisen aatelis-sivistyneistön projekti, eihän siihen aikaan ollut Venäjällä tai Kiinassa työväenluokkaakaan niin miten olisi siis voinut olla kommunismia tai sosialismiakaan?
Kommunismi ja sosialismi lähtevät työväenluokasta ja niiden eduista käsin, nuo historian "kommunismit" lähtivät aatelisen etujoukon eduista. Kuinka vaikea sinun on tämä tosiasia sisäistää? Sosialismi tulee kapitalismin jälkeen, tämä on pesunkestävä totuus.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Sosialismi tulee kapitalismin jälkeen, tämä on pesunkestävä totuus."
Onhan se totuus.
Erilaisilla luonnon ilmiöillä, kuten vaikkapa evoluutiolla tai siltä pohjalta kehittyneellä kulttuurievoluutiolla kaikkine kehitysvaiheineen on vain erittän vahva taipumus moninaisuuteen eikä eri yhteiskunta muotojen tai järjestelmien rajakaan ole aina selkeä ja terävä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Sinäkö se Timo olet se ”tie, totuus ja elämä” jota on yleensä totuttu kuulemaan ihan muussa yhteydessä? Se mitä sinä olet sanonut tai kirjoittanut ei tee mistään kommunismia eikä se myöskään estä jonkun olevan tai olleen kommunismia. Ei kannata liikaa ylentää itseään kun se katajaan kapsahtaminen voi sattua.
Mahtoivatkohan Lenin, Molotov ja Stalin ihan aikuisten oikeasti olla aatelisia, siis jotain muuta kuin kommunismin aatelia? Vaikeaa kuvitella!
Nuo alkeelliset maat kuten entinen Venäjä ja Kiina maaorjineen ovat kuitenkin kommunismin kokeiluissa parhaiten menestyneitä olet Timo mitä mieltä hyvänsä. Niistä me muut valaistuneet näemme mihin kommunismi voi johtaa. Sinäkään et pysty osoittamaan mihin se sinun ajatustesi mukainen kommunismi tulisi ihmisten joukossa johtamaan.
Tänään ei ole samanlaista työväenluokkaa täällä kehittyneissä maissa kuin vielä viime vuosisadan alussa vaan se on levinnyt hyvin laajalle Kokoomuksen, Keskustan, SDP:n ja PerSujen joukkoon. Vain alle 10% on siinä joukossa joka on edellä mainitsemistani vasemmalla, vasurit ja erilaiset komut. Olemme luokaton yhteiskunta monessa mielessä, varsinaista vappupuheiden työväenluokkaa ei oikeasti ole enää missään.
Se mitä sinä väität totuudeksi kirjoituksesi lopussa ei ole totuus vaan usko! Sinä uskot siihen mutta moni/useimmat eivät ja siihen sinun on tyydyttävä!