Mitä suuremmat tulot, sitä pahempi saastuttaja -kaava pitää sosiologi Marko Ulvilan mukaan hyvin paikkaansa. Verotuksessa pitääkin siirtyä ekosolidaarisempaan suuntaan.
Article:
Mitä on ekosolidaarinen verotus?Mitä suuremmat tulot, sitä pahempi saastuttaja -kaava pitää sosiologi Marko Ulvilan mukaan hyvin paikkaansa. Verotuksessa pitääkin siirtyä ekosolidaarisempaan suuntaan.
There are currently 0 users online.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Kun puhutaan niistä moraalittomistarikkaista niin olisi syytä analysoida
ketkä ovat rikkaita tämän päivän Suomessa. Hyvätuloinen työläisperhe,
jossa molemmat aviopuolisot käyvät työssä ja lapset koulussa ,kuuluu
maailman rikkaimpiin ihmisiin ,mutta
hurahtaneissa luokkayhteiskunnasta
kertovissa teksteissä edelleen puhutaan
työväenluokasta ja sen taistelusta.
Pientuloisia ihmisiä on Suomessa luvattoman paljon, mutta eivät hekään
lämpiä luokkataistelun aatteesta.
Timo Soini tulee keräämään puolueelleen
melkoisen äänisaaliin älykkään
huumorintajunsa avulla. Hän on Veikko
Vennamon populismikoulun kasvatti.
Ohjelmansa asiasisältö on heppoinen,
mutta taktiikasta kannattaa ottaa
oppia.
Alkuperäinen kirjoittaja: j. alexandersson
Hyvä kommentti alkuosaltaan.Globaalisti ajatellen SAK ja AKAVA ovat merkittävimpiä rikkaiden etuja ajavia massajärjestöjä Suomessa. Kyse on elämäntapamme ja kulutusrakenteemme kokonaisuudesta. Sisäpoliittisiin tarpeisiin rakenneltu tuloerokeskustelu on ikävä kyllä vanhanaikainen pointsi luonnonvarojen ja kestävän kehityksen globaalissa tarkastelussa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Joonas Dachinger
Toivottavasti pienituloisille ei tule kuitenkaan sellaista käsitystä, ettei heillä ole MITÄÄN vastuuta ympäristöongelmista yms vaan, että KAIKKI em vastuu pitäisi muka vierittää rikkaille.Alkuperäinen kirjoittaja: Timo Puro
Olkoonkin, etteivät rikkaat ja köyhät istu samassa veneessä niin mitä ympäristöön tulee on vastuu niin herralla kuin vähäosaisellakin.Herra huristelee kutumaasturillaan täysin härskisti piittaamatta tuon taivaallista ympäristöstä ja köyhä tahollaan pahimmillaan täyttää huushollinsa lattiasta kattoon jos jonkinlaisella Tiimari -krääsällä.
Molempien lienee syytä miettiä tahollaan mitä tulee tehdyksi.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Ympäristöverotuksessa unohdetaan usein
se, että niistä valtaosa on luonteeltaan tasaveroja...
"
Ehkäpä tasaveroksi pitäisi kutsua sellaista joka on saman suuruinen kaikille ilman mitään vaihtuvaa osaa, kuten esim auton käyttömaksu ja dieselvero. Dieselvero onkin yhtäsuuri vaikka ko. verovuodenaikana et polttaisi litraakaan dieseliä kunhan vain autosi on käyttövalmiina.
Dieselverolle ja kiinteistöverolle on luonteenomaista että ne eivät riipu tuloista lainkaan.
Suhteelliseksi veroksi pitäisi kaiketi kutsua sellaista joka on suoraviivaisessa suhteessa edes johonkin, kuten tulon tai kulutuksen määrään. Tällaisia ovat mm. polttoaineiden litrahintaan sisältyvät verot ja kunnallisverot. Ehkäpä kuitenkin vain suhteessa tuloihin olevia veroja tulisi nimittää suhteellisiksi veroiksi.
Vero jossa peritään tasaprosentti jostakin ei siis ole tasavero vaan suhteellinen vero; se on suhteessa johonkin.
Progressiivinen eli edistyvä vero tarkoittaa sitä että veroprosentti edistyy suuremmaksi aina seuraavan euron verotukseen.
Kokoomuksen ja sen peitejärjestön veronmaksajien keskusliiton uikutuksesta huolimatta progressiivisessa verotuksessa peritään kaikilta sama veroprosentti aina samansuuruista tuloa kohti. Rikas bisnesmies selviää ensimmäisen kymppitonninsa verotuksesta yhtä vähällä kuin köyhä yh äiti.
Progressiivinen vero kohtelee siis ihmisiä veronmaksukykyineen tasavertaisella tavalla. Sen osuutta verotuksessa onkin syytä kasvattaa. Kunnallisvero pitääkin muuttaa progressiiviseksi. Toisaalta olisi syytä lisätä valtion verotuksen suhteellista osuutta ja lisätä valtionosuuksia kuntien toiminnan rahoituksessa.