Latinalaisen Amerikan nousevat taloudet Meksiko, Peru, Chile ja Kolumbia ovat luoneet maanosan suurimman yhtenäisen talousalueen, sillä sen yli 870 miljardin liikevaihto on lähes kolmanneksen MERCOSUR:ia isompi.
09.10.2015 - 10:42
#1
Latinalaiseen Amerikkaan uusi kilpaileva talousliitto
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Artikkelin kirjoittaja korostaa vastakkain-asettelua Una-Sur ja Alba maiden ja nyt syntyneen liittoutuman välillä. Maiden suhteet ovat kuitenkin normaalit eikä mitään varsinaista jännitystä ole ilmassa. Tyynen meren alue on jättiläismäinen taloustekijä ja sen rantamaiden yhteistyö on aivan loogista.Ainoa ehkä arvelluttava tekijä on USA:n
tuki turvallisuustoimissa ja huumeiden vastaisissa kampanjoissa. Uudestaan perustettu IV laivasto on aktiivinen toimija ja harjoittelee Tyynen Meren
rantamaiden kanssa maihinnousuoperaatioita
Niinpä suurvalta tulevaisuudessa on todennäköinen tarkkailija mahdollisille vasemmiston valtapyrkimyksille, Euroopasta
käsin on liiankin helppo kuvitella , että käynnissä olisi latinalaisen Amerikan taistelu pohjoista imperiota vastaan.
Kaikista maista lähteneitä siirtolaisia asuu USA:ssa miljoonia. Eikä Che Guevaran muisto elähdytä nykynuorisoa.
Vapaakauppa monessa maassa on ollut siunauksellista ja toisissa aiheuttanut vaikeuksia elinkeinoelämän eri sektoreille. Meksiko USA:nlähinaapurina on menettänyt kykyään huolehtia kansalaistensa hyvinvoinnista. Moniin maihin on luotu takuujärjestelmä riskisijoituksille. Myös Suomi on näitä sopimuksia solminut ja näin vasemmistovirtausten uhka ulkomaisille sijoituksille on eliminoitu. Ilman ylikansallisia sijoituksia ei Andien maissa elintaso nouse. Kaivos ja energia-alan investoinnit ovat kalliita.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Mitä Ollanta (H)umalan valinta presidentiksi merkitsee tälle kehitykselle?Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Humala astuu virkaansa 28.07.2011 ja sitten voimme alkaa ennustelemaan mitä hänen edustamallaan suuntauksella on merkitystä Perun taloudelle ja sosiaaliselle kehitykselle.Neuvonantajansa ovat onneksibrasilialaisia eikä hurahtaneita Chavezilaisia.