Tamperelainen Matti Aaltonen, 47, on köyhä mies. Hänen luottokelpoisuutensa on alempi kuin Kreikan valtion, sillä luotto meni jo pari vuosikymmentä sitten. Siitä asiasta hän istuu elinkautista vapaana miehenä.
09.10.2015 - 10:42
#1
”Elämä on mennyt loivalla kierteellä köyhyyteen”
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: leena lampinen
Minulla on sellainen käsitys, että yhden rikkeen takia luottotiedot eivät mene koko loppuelämän ajaksi. Tarkistapa, Hannu Oittinen.Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Normaali merkintä säilyy 2-4v, tottakai jos jättää laskut toistuvasti maksamatta tulee uusia merkintöjä!Eihän olisi saanut näin säälittävää juttua jos Matti Aaltonen olisi kertonut koko totuuden.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Minulla on sellainen käsitys, että yhden rikkeen takia luottotiedot eivät mene koko loppuelämän ajaksi."Mulla on sellainen käsitys että velka on ja pysyy ellei sitä erikseen kumota. Vielä silloinkin kun kuolema vapauttaa velallisen niin velka säilyy ja kirjataan tasaiseksi vasta sitten jos kuolinpesältä ei pelimerkkejä löydy.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Ehkäpä tämä epätavallinen työläisprofiili antaa aihetta kirjoittaa urbaanitarinan Sillanpään :Hurskaan Kurjuuden 1919 hengessä. Maxim Gorki kuvasi mestarillisesti elämästään irralleen joutuneiden vaeltamista ilman mitään erityistä päämäärää kohti. Tästä Heinosen ja Kumppaneiden tekemästä haastattelusta ilmenee se tosiseikka, että yksinhuoltajien lapset ovat erityisesti hankalassa asemassa elämäänsä rakentaessaan. Turvaverkot puuttuvat ja taloudellinen asema eristää köyhyyteen.Mielenterveyden horjahtelusta tulee perinnöllistä. Suomessa viranomaiset ovat vielä tukena jos muut omaiset hylkäävät.
Alkuperäinen kirjoittaja: J. Alexandersson
Keskeinen yhteiskuntapolittinen informaatio jutussa on, että Matti Aaltonen on päässyt ns. tehostetun asumisen piiriin ja sillä tavalla mukavasti takaisin normaaliin sosiaaliseen elämään ja sen arvoihin ja voinut näin pitää yllä suhteita lapsiinsa. Tämä on pohjoismaisen hyvinvointivaltion äärimmäisiä hienouksia, missähän muualla rikoksiin ajautuneesta henkilöstä verovaroin pidetään tällä tavoin huolta. Tällaisesta ei voi uneksiakaan groteskikapitalismissa, kommunistien johtamasta totalitarismista puhumattakaan: siellä Matti Aaltonen olisi istunut heti ensikertalaisena 5-7 vuotta karmeissa oloissa ja saanut ikuisen leiman passiinsa mikä olisi syrjäyttänyt hänet pysyvästi työelämästä ja asunnonhankinnasta eli pakottanut jatkamaan rikollista toimintaa.Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
valitettavaa, mutta ei kai siinä oikeen muutakaan vaihtoehtoa ole. Jos kaverilla on maksamamatta jääneitä velkoja, niin ei kai silloin kannata hänen ottaa tai miuden antaa lisää luottoa. Siinä käy sitten vähän kuin Kreikalle.Samoin jäi vähän epäselväksi, miksi Matti Aaltonen ei mennyt töihin, saada palkkaa ja sitä kautta koittanut saada luottotietonsa kuntoon.
Myös voisi kokeilla henkilökohtaisia velkajärjestelyjä ja saada pikku hiljaa asiansa kuntoon.
Pohjimmiltaan ihmisen pitäisi aina myös itse pyrkiä laittamaan asiansa kuntoon.
Vastuuta omasta elämästään ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle
Alkuperäinen kirjoittaja: Asko Helminen
Hyvä juttu, kiitos Hannu O.Ehkä Matti Aaltonen ei kertonut ihan koko totuutta, mutta harvinaisen paljon joka tapauksessa.
Eihän PSillanpää kerro totuutta edes nimestään.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Minun nimessäni ei ole valhetta, koska samalla etunimellä on monta henkilöä, niin väärinkäsitysten välttämiseksi esiinnyn etukirjaimella. Toimitus kyllä tietää koko nimeni.Alkuperäinen kirjoittaja: Ulkosuomalainen
Vihdoinkin Tiedonantajakin osallistuu tämän kirjoituksen julkaisemalla sen kertomiseen, miten humaani ja sosiaalisesti turvallinen yhteiskunta nyky-Suomi on! Huonoista lähtökohdista omin teoin (moottoripyöräpä tietenkin) asemaansa verrattomasti huonontanutta ressukkkaa on, kuten J. Alexandersson toteaa, kohdeltu todella lempeästi: törkeästä rikossarjasta erittäin lievä tuomio. Sen jälkeen tv-peleihin aikansa käyttänyt mies saa katon päänsä päälle ja turvalliset olot. Mutta eihän tämä riitä: velat pitäisi vielä saada anteeksi, ja pääomaa videopeli"visioiden" toteuttamiseen. Onhan Suomessa monia ko. pelien rakentajia: siitä vain yhteyttä ottamaan, mikäli matemaattiset ja atk-valmiudet ovat jotenkin pelkästään pelaamalla kehittyneet ammattilaisten tasolle! Ja töitä on kaveri välillä joutunut tekemään 9 euron tuntipalkalla. Eihän se Suomessa ole hyväksyttävää - mutta edelleen Alexanderssoniin viitaten: Englannissa tai Ranskassa olisi sellainenkin työ Aaltosen taustaiselle jo lottovoitto. "Yksinäinen korpisoturi", tosiaan: Aaltosella ei ole todellakaan mitään syytä valittamiseen - vaikkei onnistunutkaan pääsemään Kanarialle ryösösarjan epäonnistuttua.Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
sakke:"Vastuuta omasta elämästään ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle"
Kyllä voi. Kun toimijoina ovat riittävän suuret taloudelliset ja poliittiset tahot, niin laskua maksamme myös me kaikki suomalaiset.
Ja pahimmassa tapauksessa nämä alla mainitut suurrikolliset saavat vielä muhkeat erorahat - kultaiset kädenpuristukset.
http://www.taloussanomat.fi/talouskriisi/2011/09/23/talouskriisi-mita-ja...
"– Miksi kukaan päättävässä asemassa ollut ei ole joutunut vankilaan, vaikka tämä on historian suurin finanssirikos? Ei ketään ole edes syytetty, sanoi Missourin yliopiston apulaisprofessori William Black viime viikolla."
"Kansainvälisen valuuttarahaston entinen pääekonomisti Simon Johnson vertasi hiljattain yhdysvaltalaisia finanssipiirejä Venäjän oligarkkeihin arvioidessaan finanssiyritysten vaikutusvaltaa Washingtonissa:"
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Nimimerkillä "Ulkosuomalainen" taitaa olla näkemystä myös Suomen rajojen ulkopuolelta.Tosiaan, harvassa valtiossa tullaan toimeen työtä tekemättä Matti Aaltosen tavoin. Vain pohjoismaissa ja joissain keskieuroopan maissa kyseinen elämäntapa onnistuu. Näissä maissa se on ollut mahdollista tähän asti, koska talous on ollut vahva ja verokertymä niin suuri, että mattiaaltosille ollaan voitu luoda mukavat olot julkisin varoin. Hyvä näin. Näin olemme taannet yhteikuntarauhan ja inhimillisen elämän kaikille.
Kilpailukykymme rapautuminen, ikääntyminen, hoitosuhteen vääristyminen ja julkinen velkaantuminen tekevät kyllä haastavaksi nykyisen järjestelmän rahoituksen jatkossa.
Ja toisaalta, eikö Matti Aaltonen voisi edes pikkuisen yrittää itse laittaa elämänsä ja taloutensa kuntoon hakeutumalla ansiotöihin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Tosiaan, harvassa valtiossa tullaan toimeen työtä tekemättä"Missä tahansa voi tulla oikeinkin hyvin toimeen tekemättä työtä, jos satut syntymään kultalusikka suussa tai olet riittävän röyhkeä maksattaaksesi laskut veronmaksajilla, kuten aiemmassa kommentissani esiin toin.
Siihen tosin meillä länsimaissakin vaaditaan poliitikkojen tuki, kuten olemme saaneet huomata.
Onhan se toisaalta tutkittu asia, että pienet tuloerot ja riittävät sosiaaliset tasaukset korreloivat pienempien rikoslukujen ja yleisen hyvinvoinnin suhteen myönteisesti.
Se rikkaiden hyysääminen, jota on harjoitettu, taas on pitemmän päälle yhteiskunnille jopa turmiollisempaa kuin äkilliset luonnonkatastrofit.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
Jos tämän Hannu Oittisen jutun korpisoturi ja elämäntapakoheltaja Matti Aaltosesta on tarkoitus tuoda esiin jotain suomalaisesta köyhyydestä, se ei nyt oikein osu maaliin. Tämä tragikoominen tarina Matista, joka ostaa moottoripyörän velaksi, ei viihdy Ideaparkin työmaalla, on rikkonut perheensä viinanjuonnillaan (no tämän kai voi laskea ihan oikeaksi sairaudeksi) ja nyt kuntoutumisen ja tuetun asumisen piiriin pääsyn myötä ajattelee, että valtion pitäisi rahoittaa hänen hieno videopelibisneksensä eikä olla estämässä eurooppalaisen rahoitusjärjestelmän kaatumista, on kyllä melkoista pilaa niistä, joilla on ihan oikeitakin ongelmia. Esim. on työteliäitä perheitä, joiden valmiiksi tiukka talous menee nurin, kun joku perheenjäsen sairastuu.Lisäksi tämän voisi selventää: – Olen tehnyt tiskaajan työtä yhdeksän euron päiväpalkalla.
Töistä on olemassa työehtosopimukset, eikä sellainen sopimus missä luvataan 9 euron palkka koko päivästä mene missään läpi. Tarkoitetaanko tässä kuitenkin 9 euroa tunnissa? Kyllähän sillä pärjää, jos niitä tunteja saa tarpeeksi. Vai laskeeko hän ehkä työsuhteeksi sen, että joku kaveri on säälistä luvannut hänelle kympin, jos Matti hoitaa hänen tiskinsä.