18 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015
Latinalainen Amerikka syventää yhteistyötään uudella järjestöllä

Meksikon Cancunissa päätetty uusi järjestö on tarkoitus perustaa virallisesti vuoden 2011 puolivälissä Venezuelassa. Yhteisön tavoitteisiin lukeutuvat muun muassa integraatiokehityksen edistäminen ja dialogin lisääminen eri maiden välillä.

Article: 
Latinalainen Amerikka syventää yhteistyötään uudella järjestöllä
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työmies

Hondurasin Porfirio Lobo ei ollut paikalla, koska häntä ei valittu demokraattisesti virkaansa. Demokraattisesti valittu Raul Castro oli paikalla.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Näinikkäin

Latinalainen Amerikka on karkaamassa USA:n käskyvallan alta, ja se on parasta mitä tuolle maanosalle voi tapahtua. Niin tavattoman pitkään jatkunut sorto, diktatuurien tukeminen ja taloudellinen riisto, jota monikansalliset yhtiöt, CIA ja kaikki USA:n hallinnot ovat harjoittaneet, on jo aika lopettaa ja aloittaa uusi elämä joka tukee paikallisia, vähäosaisia ja alkuperäiskansoja niiden omissa pyrkimyksissä nostaa kansanvalta peruspilariksi kehityksen uudispellolle, jolla kyllä riittää sarkaa kynnettäväksi.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kuubassa Demokratia, vai

Hei minimerkki "Työmies", en tiennytkään, että Kuuba on siistynyt demokratiaan, onneksi olkoon!
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Näinikkäin

En tiedä. Hevosmiesten uutistoimisto kertoi, että USA:ssa yritetään demokraattisten ja lakeja kunnioittavien prosessien käynnistämistä, ehkä jo tämän vuosisadan loppuouolella. Kiirettä siinä pitää, kun tuollaiset haasteet asetetaan.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Virtanen

Kyllä eurooppalaiset toimijat ovat olleet yhtä raakoja kuin jenkitkin. USA:n laivaston jalkaväkijoukot ovat vain nopeita toimijoita. USA on myös kouluttanut latinalaisen Amerikan maiden sotilaita kymmeniä tuhansia puolustamaan
USA:n etuja omissa maissaan. Monroe -opin mukaan Amerikka amerikkalaisille. Erityisesti Espanja on ollut viime aikoina aktiivinen toimija monessa maassa pankkeineen ,öljy-yhtiöineen ja puhelinteknologiallaan. Suomi-neitokaan
ei ole ollu kovin kriittinen kansanmurhia ja diktatuureja kohtaan. Kiina nykyään ei aseta minkäänlaisia vaatimuksia yhteistyömaidensa ihmisoikeuspolitiikalla ja niinpä pienemmille maille ei jää mahdollisuutta saivarella tai neuvoa eettisiä käyttäytymismalleja ,jos aikovat
pysyä kilpailutilanteissa mukana.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: LM

Käykäähän katsomassa heti, kun Suomeen saapuu, uutukainen Olever Stonen elokuva "Al sur de lafrontera" eli suurin piirtein suomennettuna 'Rajalta etelään'. Siinä rooleissa mm. Hugo Chavez, Evo Morales, Lula da Silva jne. ja kertoo myös sosialismia kohti kulkevien Lattarimaiden meiningeistä meille.. Jälkikasvuni näki se juuri toissapv:nä BsAs:ssa ja kehui!
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

"Hei minimerkki "Työmies", en tiennytkään, että Kuuba on siistynyt demokratiaan, onneksi olkoon!"

Demokratia ei ole määritelmällisesti pluralistista demokratiaa. Demokratia ei myöskään tarkoita sananvapautta (ja toisinpäin, sananvapaus ei edellytä demokratiaa). Kuubassa suurin osa kansalaisista ottaa osaa vaaleihin ja ilmaisee tukensa vallitsevalle järjestelmälle. Kuuban poliittinen järjestelmä on demokraattinen ainakin niin kauan, kuin sillä on kansalaisten enemmistön tuki.

En itse pidä Kuuban poliittista järjestelmää minään demokratian ihannetapauksena, vaan näkisin Kuuban demokraattisuuden yhteiskunnan muissa rakenteissa. Kuuban yhteiskunta, josta poliittinen järjestelmä on vain osa, on elintasoon nähden mitä demokraattisin. Kuuban yhteiskunnallisen demokratian selkäranka on yleinen ja maksuton koulutus ja terveydenhuolto (vertaa muu "kolmas maailma"), pienet tuloerot ja ihmisystävällinen kulttuuri (vertaa Hollywood).

Ei pidä silti elätellä illuusioita Latinalaisen Amerikan bolivaarisesta yhteistyöstä. Sillä on anti-imperialistinen, demokraattinen funktio, mutta kaikki osalliset valtiot ovat kapitalistisia. '2000-luvun sosialismi' on ennenmuuta demokraattinen, patrioottinen projekti.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Virtanen

Kuuban kansalaisten tukea vallitsevalle poliittiselle järjestelmälle on vaikea mitata kun vaaleissa ehdokkaina on vain järjestelmää tukevia ehdokkaita.
Toisaalta äänestämättä jättäminen on vaikeaa. Myös hallintoa tukeviin mielenosoituksiin osallistuminen on tarkkaan kontrolloitu työpaikkalistoilla. Jos vaaleissa tai kansanäänestyksessä kysyttäisiin minkälaista politiikkaa kansalaiset haluaisivat maansa harjoittavan niin
vastaus voisi olla yllätys.
Kun Kuuban ilmasto ja terveellinen ja riittävä ravinto takaa kansalaisten
fyysisen hvinvoinnin niin miksi niin mahtavat määrät lääkäreitä. Kuubalaisia
koulutetaan tehokkaasti ja ihailtavasti mutta mihin tehtäviin kun maan taloudellinen ja teollinen toiminta on lähes olematon.Tämän on itse Raul Castro todennut monissa puheissaan. Ulkomaiset investoinnit pitävät maan taloutta pystyssä.Kanadalaiset hoitavat nikkelin tuotannon, espanjalaiset turismisektorin ja kiinalaiset myyvät tuotteitaan halvalla. 80 prosenttia
maan elintarvikkeista tuodaan maahan.
Havannan ympäristön pienpuutarhat ruokkivat pääkaupungin väestöä kuten
Moskovassa aikanaan.
Maan suurimmat valuuttatulot muodostuvat kapitalistimaiden turistien vierailusta.Ennen vallankumousta tilanne oli aivan sama.
Tänä päivänä vain puuttuvat amerikkalaiset matkailijat.
1920 luvulla pystytetyt sokeritehtaat
ovat tulleet tiensä päähän ja pellot
ovat kesannolla jo yhden sukupolven ajan.

admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Ei voi Partisaani olla yhden puolueen tai edes yhdenlaisten puolueiden muodostamaa demokratiaa. Kyllä demokratia vaatii vapaan järjestäytymisen ja useamman poliittisen suunnan mahdollisuudet vaaleissa. Se, että suuri osa äänestää sitä yhtä puoluetta ei ole demokratian merkki vaan diktatuurin, sen yhden aatteen diktatuurin.

Kuten olette varmaan huomanneet niin porvarilliset sivistysvaltiot, kuten Länsi-Euroopan maat, ovat niin vahvoja jotta ne sallivat myös sosialististen järjestöjen toimintaa ja jopa niiden osallistumista vaaleihin. Vaan miten on ollut niissä maissa joissa sosialistit ovat olleet vallankahvassa? Oliko entisessä Itä-Euroopassa porvarillista oppositiota jolla oli oikeus osallistua vaaleihin? Oliko?

Oikea demokratia vaatii mainitsemaasi pluralismia, muutoin se on jotain muuta kuin demokratiaa josta kansandemokratia on hyvä esimerkki. Kansandemokratiallahan levitettiin savuverho järjestelmän diktatoristen piirteiden ylle jotta niitä ei huomattaisi.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

Pekka Virtanen:
"Kuuban kansalaisten tukea vallitsevalle poliittiselle järjestelmälle on vaikea mitata kun vaaleissa ehdokkaina on vain järjestelmää tukevia ehdokkaita."

Niitä kuubalaiset kuitenkin äänestävät. Ei Suomessakaan ole vallitsevan poliittisen järjestelmän vastaista oppositiota, ainakaan virallisesti. Se mitä on, on vähintään yhtä marginaalista kuin Kuubassakin. Se ei kuitenkaan sisällä kauppasaartavan vihollisvallan rahoitusta vastaanottavia tai terrorismia harjoittavia tahoja, eikä sen laillisuutta ole sen yleisestä harmittomuudesta johtuen tarvetta edes kyseenalaistaa.

"Toisaalta äänestämättä jättäminen on vaikeaa."

Voi äänestää tyhjää. Toistan aikaisemman viestini pointin: en pidä Kuuban poliittista järjestelmää _sinänsä_ erityisen demokraattisena. Se on erityisen demokraattinen _sikäli_, kun otetaan arvion lähtökohdaksi sen demokraattiset aikaansaannokset Kuuban yhteiskunnan aineellisessa perustassa. Esimerkiksi usein mainitun lapsikuolleisuuden osalta Kuuba on rikasta saartajaansa demokraattisempi, kun Yhdysvalloissa lapsikuolleisuus on paitsi Kuubaa korkeampi, myös rasistisesti painottunut. Demokraattisen koulutusjärjestelmän rakentamisessa Kuuba on rikkonut useampia ennätyksiä kuin Latinalaisen Amerikan maat yhteensä, vaikka Venezuela onkin viime vuosina kirinyt. Ilman yleistä ja maksutonta sivistystä ei voi olla demokraattista kansalaismielipidettä, vaan kapitalismin eri puolueiden kohderyhmiksi jakautuvaa, tietoisuudeltaan kastittunutta vaalikarjaa.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

Työeläkeläinen:
"Ei voi Partisaani olla yhden puolueen tai edes yhdenlaisten puolueiden muodostamaa demokratiaa."
-PCC ei ole vaalipuolue
-Liberaali demokratia edellyttää pluralismia, mutta demokratia ei välttämättä ole liberaalia demokratiaa. Poliittinen demokratia on äänestävien kansalaisten enemmistön mandaatille perustuvaa valtaa. Liberaali demokratia ei ole sen enempää alkuperäisin kuin uusinkaan demokratian tyyppi. 'Demokratia' ei ole liberalismin rekisteröity tuotemerkki, vaikka se onkin tänä päivänä vallitseva.

"Kyllä demokratia vaatii vapaan järjestäytymisen ja useamman poliittisen suunnan mahdollisuudet vaaleissa."
-Kyllä näistä vapauksista on joustettu kaikissa demokratian sovelluksissa. Eivät ole määritteleviä piirteitä.

"Se, että suuri osa äänestää sitä yhtä puoluetta ei ole demokratian merkki vaan diktatuurin, sen yhden aatteen diktatuurin."
Demokraattinen poliittinen järjestelmä on aina luokkadiktatuuria ylläpitävä järjestelmä. Niin ollut antiikin Kreikasta lähtien, jollei haluta väittää ettei siellä ollut "oikeaa" demokratiaa. Demokratia ja diktatuuri saattavat olla muodollisloogisia vastakohtia, mutta toisensa poissulkevia vastakohtia ne ovat vain moralisteille.

"Oikea demokratia vaatii mainitsemaasi pluralismia, muutoin se on jotain muuta kuin demokratiaa"
-Toki, jos oikealla demokratialla tarkoitetaan liberaalia demokratiaa. Minä tarkoitan oikealla demokratialla kansandemokratiaa. Meillä on nääs vastakkaiset ideologiat.

Vastaan historiallisiin kysymyksiin kolmannessa viestissä.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

"Vaan miten on ollut niissä maissa joissa sosialistit ovat olleet vallankahvassa?"
-Sosialistisilla valtioilla on ollut oppositionaan koko kapitalistinen maailmanjärjestelmä. Sisäisen opposition byrokraattinen sorto olivat osoitus niiden suhteellisesta heikkoudesta.

"Oliko entisessä Itä-Euroopassa porvarillista oppositiota jolla oli oikeus osallistua vaaleihin?"
-Nyt mennään aika spesifeihin ja moninaisiin historiallisiin esimerkkeihin. Seuraavan arvion kanssa olen epäilemättä vähemmistössä. Kaikissa sosialistisissa valtioissa oli porvarillinen oppositio, joka pääsi valtaan modernin revisionismin muodossa. Järjestys jotakuinkin seuraava: Jugoslavia 1949, NL 1956 perässään kansandemokratiat Albaniaa lukuunottamatta (ainakin 1980-luvun loppupuoliskolle saakka) ja Kiina viimeistään "kulttuurivallankumouksen" jälkeen. Näistä revisionistisista valtioista vain Kiina on enää jäljellä, joka sekin enää melko laiskasti peittelee porvarillista luokkaluonnettaan.

"Oliko?"
-Selitin edellä näkemykseni de facto tilanteesta. Porvarilliseksi tunnustautuvan opposition muodolliset oikeudet vaihtelivat maittain.

"Kansandemokratiallahan levitettiin savuverho järjestelmän diktatoristen piirteiden ylle jotta niitä ei huomattaisi."
-Sekin vaihteli maittain. Esimerkiksi Albania ei juuri peitellyt diktatorista puoltaan. Paksuin savuverho on kuitenkin porvarillinen parlamentarismi, joka kapitalistisen maailman vauraimmassa kymmenyksessä pystyy peittämään porvariston diktatuurin lähes täydellisesti. Muualla se rakoileekin enemmän tai vähemmän. Kunhan rakoilee tarpeeksi, niin rupeaa rakoilemaan täälläkin...
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

"Kuten olette varmaan huomanneet niin porvarilliset sivistysvaltiot, kuten Länsi-Euroopan maat, ovat niin vahvoja jotta ne sallivat myös sosialististen järjestöjen toimintaa ja jopa niiden osallistumista vaaleihin."

-Niin, ei kai minkään valtion tarvitse sortaa sellaista oppositiota, josta ei ole uhkaa valtion suojelemalle tuotantotavalle. Porvarilliset sivistysvaltiot ovat suvaitsevaisimmillaan silloin, kun pääoman diktatuuri on vakain. Vaikeina aikoina ne turvautuvat militarismiin ja fasismiin.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Virtanen

Outoa, ettei Suomen kuubalaisista löydy synnyinmaansa poliittisen järjestelmän ylistäjiä ja niinpä tämä tehtävä on sälytetty yksin Kuuban suurlähettiläälle.
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

Mitä outoa siinä on?
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: lauri linkola

Ote Granma lehden yleisöosaston kirjoituksesta
kirjoittaa G M Blanco Perez

Vuosia sitten oli tapana järjestää avoimia kokouksia ,joissa kansalaiset
esittivät satoja kysymyksiä ja ongelmia.Yhä edelleen monet ehdotukset ja kysymykset odottavat vastausta.
Jokainen jono,jokainen bussipysäkki,jokainen kauppahalli,jokainen huoltoasema ja jokainen tilaisuus missä tulee yhteen enemmän kuin kaksi ihmistä muuttuu saman tien keskustelutilaisuudeksi,joissa on yhteinen kysymys:Kuinka kauan tätä jatkuu vielä ?
cartasaladireccion@granma.cu
admin
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: LM

ALBA kokoontui Ecuadorin Otavalossa männä viikolla. Lue juttu LatAmSolidaarisuus.net-sivuilta, missä pientä päivitystä Lattaritietouteemme Suomen 5-milliselle pikkukansalle, mistä lähtöisin turha tappokritiikki on kohtuutonta tai ainakin kyseenalaista ? Ja ihan siksikin, kun 'se vävypoika' on kuuluisien otavalojen sukua..

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • samppa2000
  • juhoj96
  • janne.alanko789
  • ilkka.leva
  • jtamminen