9 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015
Orjatyötä vai tulevaisuuden työllistämistä?

Kun sipoolainen työttömien toimintakeskus Risteys ilmoitti marraskuussa ryhtyvänsä hoitamaan kunnassa Matkahuollon palveluja työttömien voimin, aiheesta nousi melkoinen myrsky. Järjestelyssä nähtiin jopa orjakaupan piirteitä.

Article: 
Orjatyötä vai tulevaisuuden työllistämistä?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kari Laurila

Mitenhän minusta jotenkin tuntuu, että palkkatuellakin työtä teetetään tässä järjestelyssä 4 tai korkeintaan 6 tuntia päivässä, jolloin bruttopalkaksi muodostuu noin 1240,-/kk.

Tämän saman summan työnantaja voi korkeintaan saada palkkatukena, jos erikseen ei ole haettu kuntalisää (jota ei kaikissa kunnissa edes ole).

Sipoon kunnanhallituksen esityslistalla ja päätöspöytäkirjassa tosiaankin on mainittu vain ao. työtoiminnan järjestämisestä osana kuntouttavaa työtoimintaa. Siltä osin tässä on tapahtunut selvä muotovirhe, ja kunnanhallituksen tulisi käsitellä tämä asia vielä uudelleen ja erikseen kokouksessaan.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Kun -60 luvun alussa aloittelin työelämää niin sitä mentiin töihin kun vain päästiin ja vasta myöhemmin kysyttiin josko sitä palkkaakin saa. Saihan sitä pikkuisen mutta työkokemus ja oppi työssä olivat tärkeämpiä kun ei ollut varsinaista ammattikoulutusta vaan ainoastaan harrastepohja. Siitä se lähti ja työssä sitä oppi ja oikeaa palkkaakin alettiin maksaa.

En lähtisi ensin edes olettamaan jotta joku maksaa suurta palkkaa jos ei edes työkokemusta ole. Senkin olen oppinut työn ohella, että nuo harjoittelijat monesti tekevät niitä kahta laatua eli sutta ja sekundaa ennen kuin taidot karttuvat.

Työ kannattaa aina vaikka ansio olisikin symbolinen, ainakin alkuun. Hyvän työläisen kun joku huomaa niin siitä pidetään kiinni mikäli firman rahkeet kestävät.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"En lähtisi ensin edes olettamaan jotta joku maksaa suurta palkkaa jos ei edes työkokemusta ole. Senkin olen oppinut työn ohella, että nuo harjoittelijat monesti tekevät niitä kahta laatua eli sutta ja sekundaa ennen kuin taidot karttuvat.

Työ kannattaa aina vaikka ansio olisikin symbolinen, ainakin alkuun"

Ihan kiva, mutta symbolisilla ansioilla ei paljon saada leipää pöytään eikä asumiskuluja ja laskuja maksuun, vaan nälkä tulee ja katto lähtee alta. En tiedä miten sinä olet sitten aikanaan elänyt, ja millaiset on arkikulusi olleet, mutta nykyisin voin sanoa että ne ovat suomessa kaikkinensa aika kovat, ihan eri luokkaa kuin 60-luvulla (jolloin SKDL oli vielä vahvoilla, välihuomautus). Työelämä pitää tehdä sellaiseksi, että työllä tulee toimeen ja pystyy elättämään perheensä. Sen jälkeen tulee mahdolliset suurvoitot vasta tärkeysjärjestyksessä, mutta nythän näin ei ole kuten tiedämme, raha ja talous menee ihmisen perustarpeiden edelle.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Sanna

Kuntouttava työtoiminta tulisi ohjata valtionhallintoon: ei työvoima vaan työmarkkinat tarvitsee rehabia. Samoin yritykset joiden toimintaedellytys on oppisopimuskorvaukset ja palkkatuet, tulisi pistää liiketalouden kurssille oppimaan kannattavuuslaskelmia ja budjetointia. Maatalouden tuista kyllä jaksetaan narista, mutta on ihan ok rahoittaa telakoita, kuntia ja pk-yrittäjiä. Minne on kadonnut vapaan markkinatalouden perusydin: subventioista riippumaton yrittäjyys?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Kun Timo aloitin vakituisen työn 1960 keväällä niin asuin kotona kuten useimmat 16 – 17 vuotiaat jolloin jäi varaa myös työssä opetteluun, nuorenahan se on opittava mitä vanhempana haluaa taitaa. Aiemmin oli kokemusta vain erilaisista kesätöistä lähinnä maatalouteen liittyvissä hommissa pienellä rahakorvauksella ja ruokapalkalla. Silloin 1960 pilasin hyvän harrastuksen ja menin elektroniikkaa tuottavaan tehtaaseen töihin jota tosin enää ei ole edes olemassa. Sillä alalla jatkoin eläkeikään asti hieman aluetta vaihdellen.

Suhteessa palkkoihin olivat arkikulut suurempia 1960 luvulla kuin tänään jos pitäydyt siinä kulutusmuodossa joka silloin vallitsi. Ei ollut telkkuja, ei tietokoneita, ei paljoa autojakaan joka perheessä yhtä enempää ainakaan jne. Nuo uutuudet ja helpon lainarahan (osamaksu) saanti ovat pilanneet meidän käsityksemme hinnoista ja olemme valmiita maksamaan ylihintaa kaikesta, erilaisten korkojen ja lisämaksujen myötä, jopa kymmeniä prosentteja. Siitä osin johtuu tuo huolesi arkikulujen noususta.

Kun katsoo tilastoja kulukehityksestä 1960 – 2000 Suomessa niin elintarvikkeet + juomat + tupakka veivät 1960 luvulla noin 40% tuloista ja 2000 vain puolet siitä eli noin 20%. Olemme siis petranneet Timo! ( http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_04_02_kulutuserot.html )

Kyllä Sanna useimmat yritykset toimivat ilman subventioita tässäkin maassa, on tosin kannatettavaa jos hyvää kehityshanketta tuetaan pienissä yrityksissä joiden pääomarakenne on vielä ontuva. Juuri noista hankkeista moni tulee työllistämään myöhemmin väkeä joskaan kaikki eivät tule koskaan onnistumaan. Toivoa ei saa kuitenkaan heittää ennen kuin asiaa on kokeiltu. Itse olen aikoinaan lähtenyt kehittelemään tuotetta OTO ja tehnyt muutaman vuoden ilmaista työtä iltaisin ja viikonloppuisin kotosalla mutta vieläkin firma toimii yli 3 vuosikymmenen jälkeen eikä tee tappiollisia vuosia edes lama-aikoina. Ei siis mennyt hukkaan tuokaan mietiskely!

admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: rotta tuilla

Voi jumalauta mitä paskaa. Kaikki "vapaaehtoisesti" toimeen tulevat on sinne velvoitettu karenssin uhalla. Mikään pakko sinne ei ole tietenkään mennä, mutta sitten lähtee viimeinenkin perusturva ja voi vaikka muuttaa kadulle. Eihän eläminenkään ole mikään pakko, kuolkoot köyhät ja vaivaiset pois, niin paremmalle ainekselle jää enemmän. Työkkäri, TYP ja kaikki muut virastot toimivat aina karenssilähtöisesti kaikissa toimissaan ja ne ovat velvoittavia.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Nälkä

PIENI LAINAUS EDELLISESTÄ – Horinat orjatyöstä suorastaan raivostuttavat. Työkokeilun ja kuntouttavan kanssa toki aloitettiin, mutta nyt minä olen palkkatuella ja saan NORMAALIN? kuukausiliksan, bruttona 1600 euroa. MUTTA MIKÄS IHMEEN PALKKA SE TUO ON KYSYY TIETÄMÄTÖN OUDOKSUEN 1600e BRUTTONA siitä verot ja muut pois niin sinulle jää noin 1100e/kk siitä (vertaan omaan vuokraani pääkaupunkiseudulla) 740e/kk+vesi 25e/kk ja sähkö noin 40e+siirtomaksu varmaan noin 25e Niin mun laskuopin mukaan se tekee noin 270e/kk ja siitä puhelinlasku ja kotivakuutus joka on nykyään pakollinen lähes kaikissa vuokra asunnoissa NIIN Mitä syöt sen jälkeen on ISO KYSYMYS + työmatkat?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen

Korean konjuktuurin aikaan isäntä-veli myi puita "hankinnalla" ja käski minut hakametsään aloittamaan homman. Tein niin.Koko ajan ajettelin kuitenkin, että tällä meiningillä minusta tulee renki tähän taloon. Päätin lähteä, olin vaille viisitoista. Seuraava työ oli myöskin rankka. Ajettiin kurmakkaalla halkoja Valtimon saloilta Nurmeksen asemalle, lastaus tapahtui käsin, minä heitin ylös halkoa ja omistaja oli kurman päällä latomassa,koin itseni hyväksi käytetyksi, palkkaa en muista. Tein monia pikkuhommia, sitten pääsin sementti valimolle. LujaBetoni oli aloittelemassa Porokylän Pitkällä mäellä armeijan vanhalla parakilla omaa menestys tarinaansa. Kannoin siellä kattotiiliä koneelta kuivaamoon. Se oli ihan jees. Mylläri määräsi joskus porukan perseet penkkiin, kun johtaja Fliks Isotalo tuli tehtaalle, katsoi ovesta ja kurahti "mikä nyt", mylläri sanoi hinnan. Puolen tunnin kulutua johtaja tuli ja käski töihin. Nostalkiaahan tässä on mutta en ihaile, kyllä se oli rankkaa, nosturienkin hommat tehtiin ihmisvoimin, ei ihme jos minunkin niveleni ovat lähes kaikki tekoniveliä. Tunnen myöskin ajan mukaisen harjoittelu-ajan ja palkan, ruoka ja kahvipaketti ja pulla-letti viikossa, mutta sitten pääsin kouluttautumaan ammattiin, jolla pääsääntöisesti elätin itseni ja perheeni. On tietenkin väärin kaikki sellainen hyväksikäyttö, jolla keplotellaan yhteiskunnan rahoja yksityisen hyötymis-tarkoituksessa. Kun harjoittelijalla ei ole näkö-aloja, ei ole motivaatiota, jälki voi olla sutta ja sekuntaa. Kyllä Forssassakin näytetty tapaus MOTISSA tai A-studiossa kertoi omaa kieltään. Mätää, mikä mätää, mättää.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen