Työntekijäpuolella on löydettävä keinoja, joilla kyseenalaistetaan kapitalistien strategiat ja toimintatavat.
09.10.2015 - 11:01
#1
Henkilöstölle lopputilejä, omistajille muhkeita osinkoja
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- samppa2000
- juhoj96
- janne.alanko789
- ilkka.leva
- jtamminen
Alkuperäinen kirjoittaja: kone työläinen
Metso on ainakin viime aikoina irtisanonut työntekijöitä tappiollisista yksiköistä.
Pitäisikö Metson kaltaisen suuryrityksen olla lakkauttamatta tappiollisia yksiköitä vain sen takia, että jotkin Metson yksiköt tuottavat niin paljon voittoa, että Metso Oyj kokonaisuudessaan tuottaa voittoa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Arto Viitaniemi
Kyllä Metso on irtisanonut ja irtisanoo myös voittoa tuottavista yksiköistään.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Ei kannata parkua jos ei ymmärrä miten taloudessa tulee toimia jotta firma olisi tuloksellinen tulevaisuudessakin.
Nokia on hyvä esimerkki siitä miten jatkuva "lihominen" pilaa yhtiön, se tuskin kuolee mutta tuskin nouseekaan enää entiseen loistoonsa. Paljon piti kuitenkin laihduttaa ennen kuin päästiin edes lähelle tasapainoa.
Kulut ovat aina toinen puoli liiketaloudessa ja palkat ovat osa kuluja, ne kun pitää alhaalla niin homma luistaa. Kyllä sinne aina se määrä työläisiä jää jota oikeasti tarvitaan, yritys kun ei ole sosiaalitoimisto jossa pidetään työläisiä joita ei tarvita välttämättä tarvita tuotantoon.
Jos on hyvä mies niin ainahan voi alkaa itselliseksi metallimieheksi ja myydä osaamistaan alihankintana eri yrityksille. Hyvä mies tuskin jää ilman työtä vaikka palkkatyö loppuisikin, pitää vain yrittää.
Alkuperäinen kirjoittaja: Punainen Veijo
Juu, tulevaisuuden menestys ja kasvu todellakin turvataan vähentämällä väkeä ja supistamalla toimintoja... Tie menestykseen=tehdään vähemmän pienemmällä porukalla. Olenko ainoa jonka mielestä toi on täysin järjen vastainen näkemys!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Ei noin Veijo, vaan tehdään se mikä pystytään myymään ilman ylimääräistä kapasiteettia, markkinat määräävät koska ne rahoittavat tuotannon.
Supistaminen on pakko jos varastoon alkaa jäädä tai jokin tuote ei enää täytä asiakkaiden tarpeita, se tuotelinja on lopetettava tai tuote on päivitettävä asiakkaille kelpaavaksi.
Tulevaisuuden kasvuun tarvitaan innovaatiota ja tuotekehitystä jatkuvalla syötöllä, koskaan ei saa olla tyytyväinen nykyiseen tuotteeseen paitsi mainospuheissa. Kun tuote on markkinoilla pitää uuden päivityksen olla jo tietokoneen ruudulla tulossa.
Näin toimin yli 30 vuotta ja firma menestyi kohtuudella. Jos tuotetta ei olisi uusittu noin 2 vuoden välein olisi homma loppunut jo paljon lyhyemmässä ajassa. Tuona 30v aikana firma kasvatti vapaan pääomansa noin 1500 kertaiseksi, firma harjoitti varovaista ja järkevää taloudenpitoa.
Liikaa kasvua ei saa pitää tavoitteena vaan tervettä kasvua joka tapahtuu ilman suuria riskejä mahdollisimman pienellä velanotolla. Tämä koskee ainakin pieniä yrityksiä joiden varallisuus on omistajayrittäjän/-jien käsissä.
Alkuperäinen kirjoittaja: phj
Vielä yksi kommentti Työeläkeläisen kirjoitteluun.Hänelle suurkiitokset,että taas kerran paljastaa uusliberalistisen ajattelun typeryyden ja moraalittomuuden kaikessa alastomuudessaan.