25,00 €

Karl Marx filosofina

 

Jukka Heiskanen - Karl Marx filosofina

 

Marx on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tämän modernin ajattelun jättiläisen ajatuksilla on edelleen paljon annettavaa niin taloudelliselle, yhteiskunnalliselle kuin filosofiselle keskustelulle. Karl Marxin filosofiaa pohtivan teoksen toinen painos on ilmestynyt vastauksena jatkuvaan kysyntään.

Jukka Heiskasen katsaus Karl Marxin filosofiaan on tarkistettu ja laajennettu versio hänen aiemmin ilmestyneestä kirjastaan. Siinä pyritään huomioimaan Marx-tulkinnoissa viime vuosina tapahtuneet merkittävät muutokset, kuten myös se, ettei kaikki ole muuttunut.
Tarkastelussa ovat Marxin käsitykset muun muassa historian kulusta, nykyään ekologisiksi tai ympäristöfilosofisiksi kutsutuista kysymyksistä, vieraantumisesta, tavarafetisismistä, valtion ja vapauden luonteesta, demokratiasta ja diktatuurista, dialektiikasta ja poliittisen taloustieteen metodista.

 

Tekniikan filosofiaa


Myös tähän asti varsin niukasti keskusteltu Marxin tekniikan filosofia otetaan laajasti esiin. Heiskanen esittää, että Marxin ideat muun muassa tekniikan tieteellistymisestä ja taiteellistumisesta ja tuotantovälineiden saattamisesta yksilöiden hallintaan ovat antoisia vielä internetin luonteesta käytävän kamppailun aikakaudellakin.
Teos on helppotajuinen sukellus Marxin ajatteluun. Se soveltuu myös oppikirjaksi tai opintoaineistoksi erimuotoiseen opintotoimintaan.

 

Demokraattinen sivistysliitto (DSL), Karl Marx-seura. 328 s.

Hinta 25 euroa + toimituskulut (5 euroa).