Tiedonantajan päätoimittaja, SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen, syväpunainen aktivisti, luonnonystävä, musiikkitapahtumien tuottaja ja dj
Kansalaisaloite vaatii hävittäjähankintojen pysäyttämistä
Uusi kansalaisaloite vaatii hävittäjähankintojen pysäyttämistä ja uudelleen arviointia. Tällä viikolla allekirjoitettavaksi avattu aloite on kerännyt muutamassa päivässä jo lähes 2000 allekirjoitusta.
Ehdotuksessa lainvalmisteluun ryhtymisessä todetaan, että koronapandemian aiheuttama taloudellinen ahdinko tulee todennäköisesti johtamaan syvään lamaan.
Myös monet muut aloitteen kohdat ovat linjassa kotimaisten rauhanjärjestöjen jo vuosia jatkuneiden vaatimusten kanssa.
– Terveydenhuollon, yritysten ja työttömyyden aiheuttamat lisätarpeet tulee priorisoida hävittäjähankintojen edelle, vaaditaan aloitteessa.
Myös monet muut aloitteen kohdat ovat linjassa kotimaisten rauhanjärjestöjen jo vuosia jatkuneiden vaatimusten kanssa. Tekstissä muun muassa kerrotaan, että hävittäjähankinnan elinkaarikustannukset kohoavat todennäköisesti yli 30 miljardiin euroon.
– Suomi tarvitsee miljardit nyt talouden elvyttämiseen ja terveydenhuoltoon, sanovat aloitekampanjan aktiivit Facebookissa.
Aloitteessa kommentteja asiantuntijoilta
Kansalaisaloitteen perusteluihin on nostettu esiin useiden alan asiantuntijoiden kommentteja. Esimerkiksi toimittaja ja tietokirjailija Pentti Sainion kirjoituksesta 3.4.2020 Le Monde diplomatique -lehdessä on nostettu esille tärkeä pointti.
– Monitoimihävittäjillä ei ole juuri muuta käyttöä kuin rynnäköinti maakohteita vastaan. Ne eivät pysty ohjusten tai rakettien torjuntaan, ja siksi koneita käytetään pääasiassa hyökkäyksiin maakohteita vastaan, kirjoitti Sainio.
Myös emeritusprofessori ja dosentti Jouni Suistolan kirjoituksesta Kalevassa 8.4.2020 on nostettu aloitteeseen lause.
– Hävittäjien käyttötarkoitus puolustuksessa on kyseenalaistettu monien asiantuntijoiden toimesta, kirjoitti Suistola.
Aloitteessa todetaan myös, että kalusto, jonka hankintaa harkitaan, on nopeasti kehittyvän teknologian rinnalla valmiiksi vanhanaikainen valinta.
Aloitteen voi allekirjoittaa kansalaisaloite.fi:ssä.
Kampanjansivun tapahtuma löytyy Facebookista.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Maailma on syvän ympäristökriisin edessä. Perimmäiset syyt tälle ovat sidoksissa taloudellisen vallan ja riiston rakenteisiin.
Suomen työttömyystilanne on koko EU:n heikoimpia. Lisäksi työelämän laatu on heikentynyt.
Työsuojeluviranomainen tarkasti kesällä alle 30-vuotiaiden nuorten työpaikkoja ja havaitsi selkeitä puutteita nuorten palkkauksessa. Nuorten työpaikoilla valvottiin myös työturvallisuutta ja tarkastuksilla havaittiin monenlaisia puutteita perehdytyksen suhteen.
- 1 / 93
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.