Sammallahden valokuvia Kaapelitehtaalla
Pentti Sammallahden Retrospektiivin valokuvat vievät katsojan arkikokemuksen tuolle puolen riippumatta siitä, missä päin maapalloa Sammallahti on kulkenut. Suomi, Ranska tai Venäjä - tunnusmerkillistä kuville on lämmin huumori ja mustavalkoisen valokuvan lumo.
Sammallahden universumissa vähäpätöinen on merkityksellistä ja oleelliset asiat löytyvät tarkkaavaisesti katsoen. Venyttelevät koirat ja torkkuvat kyyhkyset, mustalaismarkkinoiden rytmi tai lapset liian suurissa vaatteissa ovat tarkkoja osumia ratkaisevien hetkien metsästyksessä.
Sammallahti edustaa vaihtoehtoa nykyelämän kiihkeälle rytmille ja nopean muutoksen ihannoinnille.
Näyttely on avoinna Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla vielä helmikuun 27. päivään saakka.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kulttuuri
Kirjallisuuslajina dekkari on voimakas yhteiskunnallisen todellisuuden kommentoija, vaikka kirjallisuus on itsessään myös heijastuma tästä todellisuudesta, kuten kaikki kulutettava kulttuuri. Marxilaisen kirjallisuustieteilijä Robert Tallyn mukaan USAn aloittaman terrorisminvastaisen sodan ja uusliberalismin hegemonisen aseman myötä kirjallisuus- ja kulttuurikritiikki on yleisellä tasolla menettänyt hampaansa
Kesällä luetaan dekkareita. Historiallisesti dekkari- ja jännityskirjallisuus on omannut hyvin vasemmistolaisia ja kommunistisia sävyjä ja tästä ovat monet kirjailijat saaneet myös kärsiä.
Petteri Orpon johtama oikeistohallitus kohtelee kulttuurialaa todella kovalla kädellä. Minja Kosken mielestä hallituksen tekemät leikkaukset kulttuuriin ja muuallekin yhteiskuntaan aiheuttavat suurta surua. Koski löytää silti myös toivon pilkahduksia.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.