11 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015
Luokkataistelun uusi vaihe

Ranskan lakot ja mielenosoitukset eläkeiän nostamista ja eläkeleikkauksia vastaan ovat merkki luokkataistelun uudesta vaiheesta, työväenluokan asettumisesta vastustamaan kapitalistien suorittamaa hyökkäystä.

Article: 
Luokkataistelun uusi vaihe
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Erkki Susi riemuitsee tässä artikkelissa ihan turhaan siitä, että Ranskan mielenosoitksilla olisi yhteus luokkataisteluun. Jonkinmoiseen luokkataistelun uuteen tulemiseen.
Ei Ranskalaiset, eikä muutkaan kansat halua mennä kohti enää kommunismia, sen verran karmaisevia muistoja siitä itse kullakin on historiasta muistona.
Luokkataistelua kannattaa noin <1% kansasta. Samaa suuruusluokkaa kuin esim. Banditos moottoripyöräjengin esittämä arvio kansalaisista, jotka eivät noudata lakeja (He itse laskevat kuuluvansa tähän kyseealaiseen eliittiin).
Aina on olemassa ääriliikkeitä, jotka edustavat mitä kummallisempia aatteita. Olihan Suomessakin Joogalentäjien puolue ja Islamistinen Puolue,
...niin ja Kommunistinen Puolue taitaa sinnitellä vieläkin.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies

Äimän käkenä luin Saken vuodatusta. Onko kysymys luetun ymmärtämisestä vai mistä sokeudesta.
Lakkotaisteluhan on mitä selvintä luokkataistelua siitä riippumatta mitä ihmiset siitä ajattelevat.

Kysymys ei todellakaan ole mistään ääriliikkeestä, vaan ranskalaisten enemmistön tukemasta taistelusta, kuten jutussa hyvin sanotaankin.
"Mielipidetiedustelujen mukaan 70 prosenttia on lakkolaisten puolella. Nuorten 18–23-vuotiaiden keskuudessa tuki on jopa 84 prosenttia."

Saman tiedon olet voinut lukea viime päivinä mistä tahansa porvarilehdistä.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Kysymys ei ole lukihäiriösta. Erkki Susi hehkittaa Ranskan lakkojen olevan "luokkataistelua", kuten alla olevassa viitteessa;
"Nämä tapahtumat antavat iskun väitteille, joiden mukaan työväenluokka on loppuun palanut voima ja luokkataistelu menneisyyden jäänne. Jälleen kerran työväenluokan yhteiskunnallinen voima on löytämässä ilmeensä. Modernin yhteiskunnan perusjakautuminen porvaristoon ja työväenluokkaan osoittaa paikkansa pitävyytensä maailmankapitalismin historiallisen romahduksen olosuhteissa."
Erkki Susi näkee Marksilaisen luokkataistelun piirteitä näissä Ranskan mellakoissa. Kysymys on oikeasti hallituksen säästöohjelman vastustuksesta. Annetuista eduista ei haluttaisi luopua. Eläkeikää ei halua nostaa ranskalainen työläinen tai korkea arvoinen valtion virkamies. Kukapa haluaisisi!
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Odottelen mielenkiinolla, kuinka Kuuban kansa reagoi Kuuban hallituksen säästötoimiin. Siellä lakkautetaan 500,000 valtion virtaa valtiontalouden tervehdyttämiseksi.
Uskoisin, että Kuuban kommunistinen hallinto ei tule hyväksymään minkään muotoista "luokkataistelua" Havannan kadulla, jossa vastustetaan hallituksen säästötoimia.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies

Suden artikkelissa sanotaan myös näin: "Sarkozyn takana ovat ranskalaiset ja eurooppalaiset pankit sekä maailman tasolla raha- ja yhtiöeliitti, joka on päättänyt maksattaa kapitalistisen järjestelmän kriisin työväenluokalla."

Juuri tätä vastaan Ranskan työläiset käyvät avointa luokkataistelua. Täällä periferiassa sen ymmärtäminen voi tuottaa vaikeusia. Mutta pohjimmiltaan on kysymys työntekijöiden yhteisistä eduista koko maailman mitassa.

"Siksi työväenluokan ja työväenliikkeen on välttämättä nostettava jälleen esiin perimmäinen vaihtoehtonsa, poliittisen vallan haltuun ottaminen, maailmantalouden uudelleen järjestäminen sosiaalisten tarpeiden mukaisesti sekä pankkien ja yhtiöiden diktatuurin lopettaminen." Kuten artikkelin lopussa sanotaan.

admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Ymmärrän Suden kommunistina tukeutuvan vaikka Ranskaan joka on varsinainen sähläri. Olen törmännyt sen söhläyksiin työelämässäni -70 - -00 eli lähes koko työikäni verran. Heihin ei koskaan voinut luottaa ainakaan aikataulullisesti vaan 3 viikon toimitusaika oli viisaampi ilmoittaa asiakkaalle ainakin 6 viikoksi jne. samaahan nyt saamme kokea Olkiluodossa.

Ranskalaiset ovat eläneet yli varojensa ja kun järjestelmää ollaan vakaannuttamassa niin kiukutellaan. Se ei kuitenkaan auta vaan eläkehomma on hoidettava tavalla tai toisella eikä muuta maksajaa löydy eikä ole kuin sama väki joka mellakoi. Nuo mellakat ja protestit tulevat vain kansalle kalliiksi, homma on hoidettava seuraavissa vaaleissa. Sama kansahan nuokin mellakkakustannukset maksaa jotta sen kun vaan lisäävät laskuaan.
Sama homma Kreikassa, Espanjassa ja Britanniassa, ei ole muuta rahaa kuin se joka tienataan. Hommaa ei auta vaikka tehtäisiin vallankumouksia ja pankit sekä yhtiöt kansallistettaisiin, homma olisi kuin kuuluisa pakkasella housuihin pissiminen.

Susi väittää meidän yhteiskuntamme hävittävän demokratiaa nähtävästi uskoen kommunismin demokraattiseen luonteeseen? Missähän sitä kommunismia yrittäneessä maassa on yleensä ollut edes jonkinlaista demokratiaa olisihan se hauskaa kuulla jotta saamme nauraa. Länsimainen demokratia on todella kaikkea sosialistista demokratiadiktatuuria höpinää edellä valovuoden. Kaikki sosialistiset maathan ovat olleet diktatuureja joten miksi Susi haluaa johtaa meitä harhaan? Lieneekö hänellä tässä kohden jokin taka-ajatus?

Saken ajatukset ovat tässä asiassa varsin vahvalla pohjalla, lakkolaisten kannatus vain osoittaa etteivät ihmiset ole oikein miettineet vaihtoehtoa tai ainakaan ymmärtäneet mitä se heille maksaa.

Tuo raha ja yhtiöeliitin salaliittoteoria on taas tyypillistä komupropagandaa, en siihen viitsi paljoakaan aikaa uhrata.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies

“Rahoitusmarkkinavero leikkaisi eniten investointipankkien ja hedgerahastojen voittoja sekä niistä riippuvaisia palkkioita. On ymmärrettävää, että rahoitussektori tekee kaikkensa estääkseen veron. Poliittisten johtajien on päätettävä, haluavatko he edistää kriisin aiheuttaneen finanssieliitin intressejä vai yhteiskunnan kokonaisetua”, Purje sanoo.
Henry Purje on Attacin toinen puheenjohtaja.Attacin sivuilta on luettavissa enemmänkin finanssikriisin syiden ja seurausten arviointia.

Työeläkeläiselle vissiin kaikki omasta ajatusmaailmasta poikkeava on "kommunistipropagandaa". Sillä tavalla ei tarvitse oppia mitään uutta, kun tietää aina oikeat vastaukset ongelmiin.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija

"Missähän sitä kommunismia yrittäneessä maassa on yleensä ollut edes jonkinlaista demokratiaa olisihan se hauskaa kuulla jotta saamme nauraa."

Allenden Chile. Sinua varmaankin kovasti naurattaa se USA:n junailema sotilasvallankaappaus.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen

"Länsimainen demokratia on todella kaikkea sosialistista demokratiadiktatuuria höpinää edellä valovuoden"

Länsimaisen demokratian vakavaa rappiotilaa voi peilata WikiLeaksin Irak ja Afganistan paljastuksiin ja vaikkapa Nicaragua vs. USA ICJ:n 1986- päätökseen, jossa USA tuomittiin laittomasta voimankäytöstä Nicaraguaa vastaan, sekä maksamaan rahalliset korvaukset mm. Nicaraguan satamien miinoittamisesta.

Laiton voimankäyttö on kansaivälistä terrorismia.
admin
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Jos hieman lainaamme wikin Allende tietoa:

"Aatteeltaan Allende oli sosialisti, hänen aatteeseensa vaikutti paljolti myös yleinen kansallismielisyys. Häntä sanottiin marxilaiseksi, mutta omien sanojensa mukaan hän ei ollut marxilainen, koska hän ei uskonut proletariaatin diktatuuriin. Päinvastoin, hän oli käsitteen demokraattinen sosialismi tärkeimpiä luojia. Hän uskoi, että kun demokratian tietä kuljettaisiin mahdollisimman pitkään, olisi väistämättömänä tuloksena sosialismi ja sosialistinen yhteiskunta. Allende oli myös vapaamuurari."

Niin huomannemme jotta kommunismistahan tässä ei ollut kyse vaan demokraattisesta sosialismista jota Allende ajoi takaa. Tuleeko se jossain joskun toimimaan jää nähtäväksi mutta tuossakaan kohtaa en juuri kommunismia ottaisi esiin.

En missään tapauksessa pidä Allenden kumoamista sotilasvoimin hyväksyttävänä enkä hänen tappamistaan sen enempää mutta ei se hänen talouspolitiikkansa kovin hyvin mennyt. Inflaatio oli parhaimmillaan 140% vuodessa jota voidaan pitää varsin suurena ainakin säästäjän kannalta.

Keksi siis parempi vaihtoehto!

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • helena-rantasuo
  • soderholmsatu
  • rikutoi
  • antti.sointula
  • makinensanteri04