Perussuomalaisten sanat ja teot ristiriidassa

17.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 38 / 17.10.2008

Perussuomalaiset esiintyvät kuntavaaleissa näyttävästi valtapolitiikan vaihtoehtona. Puolue on vaalien alla pyrkinyt piilottamaan oikeistolaista leimaansa ja suuntautunut vaalipuheissaan vasemmistopopulistisesti puolustamaan lähipalveluja ja "rakentamaan kuntaa sen asukkaille".


Jos tarkastellaan perussuomalaisten näkyvimpien henkilöiden toimintaa kansanedustajina ja kaupunginvaltuutettuina, asettuvat perussuomalaistenkin vaalipuheet oikeaan perspektiiviin. Sanat ja teot ovat "persuillakin" pahasti ristiriidassa.




Soini valtapuolueiden linjoilla



Perussuomalaisten kuntavaalikampanja keskittyy puheenjohtaja Timo Soinin hahmon ympärille. Vaalijulisteessakin komeilevat Soinin kasvot peräti neljän kappaleen voimalla.


Timo Soini muistaa eduskuntapuheissa ja julkisuudessa arvostella hallituksen tekemää budjettiesitystä, mutta on itse hyväksynyt Espoon valtuustossa joka vuosi kokoomusvetoiset budjetit, joissa on alimitoitettu kunnallisten peruspalvelujen määrärahoja ja laiminlyöty lähiöiden kehittämistä.


Yritysmaailman etuja valvova Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ylistikin viikolla julkaisemassa raportissaan Soinin kotikaupunkia siitä, miten Espoossa ostetaan kunnallisia palveluja yksityisiltä yrityksiltä ja pidetään julkinen sektori "kurissa ja tehokkaana."


Soini on myös muun perussuomalaisten eduskuntaryhmän kanssa hyväksynyt isojen puolueiden sopiman, uusliberalistisille talousopeille perustuvan kunta- ja palvelurakennehankkeen, jolla karsitaan lähipalveluja ja lopetetaan pienempiä kuntia. Ei ole mitään syytä olettaa, että perussuomalaiset kuntatasolla toimisivat lupauksistaan huolimatta kuntakuprun periaatteita vastaan.




Helsingin henki kertoo oleellisen



Helsingissä perussuomalaisten valtuutettu Tony Halme ei skandaalinkäryisen ja lyhyeksi jääneen uransa aikana saanut aikaan yhtään mitään. Halmeen varamies Olli Sademies on peesannut kiltisti kaikkia valtapuolueiden sopimia budjettiratkaisuja.


Perussuomalaiset ovat hyväksyneet Helsingin budjeteissa monien lähikoulujen ja terveysasemien lopettamiset, vanhustenpalvelujen heikentämisen, päivähoitopaikkojen riittämättömyyden, joukkoliikenteen lippujen hintojen korotukset, työllistämisrahojen supistamisen sekä energiamaksujen korotukset. Perussuomalaiset hyväksyivät myös kaupunginjohtajien muhkeat palkankorotukset, mutta äänestivät valtapuolueiden rintamassa kunnan työntekijöiden matalien palkkojen korottamista vastaan.


Sademies on itse valtuustopuheissaan todennut, miten nämä Helsingin kaupunginhallituksen talouslinjaukset ovat kehittäneet pääkaupunkiseutua "entistä paremmaksi ja asukasläheisemmäksi."




Muukalaisvastaisia ehdokkaita



Sen sijaan, että olisivat nousseet Helsingin herroja vastaan, monet perussuomalaisten ehdokkaat esiintyvät heikommassa asemassa olevia maahanmuuttajia ja pakolaisia vastaan.


Perussuomalaisten ehdokaslistalta löytyy esimerkiksi yksitoista Suomen Sisu -järjestön jäsentä. Suomen Sisu on harjoittanut maahanmuuttajiin ja vasemmistolaisiin kohdistuvaa kiihotusta verkkokeskustelupalstallaan vuosien ajan kenenkään siihen erityisesti puuttumatta.


Kokkolassa perussuomalaiset ovat vaaliliitossa Suomen Kansan Sinivalkoisten (SKS) kanssa. Turkulaisen Olavi Mäenpään luotsaama SKS on tunnettu muukalaisvastaisuudestaan ja äärioikeistolaisesta politiikastaan. (MK)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli