Keywords:

Duunarin ei pidä neuvotella terroristihallituksen kanssa

29.04.2016 - 10:45

Saksalaisen filosofin Carl Schmittin (1888-1985) mukaan valta on sillä, joka päättää poikkeustilasta.

Suomessa on hallituksen mielestä vallalla poikkeustila, joka johtuu talouden heikosta tilanteesta. Talousongelmien taustalta hallitus ja sen käyttämät kapitalismin nimeen vannovat taloustieteilijät löytävät ennen muuta heikon kilpailukyvyn, liian korkeat työvoimakustannukset, passivoivan sosiaaliturvan ja ylipäätään liian suuren ja jähmeän julkisen sektorin. Lisäksi meitä vaanivat kestävyysvaje ja valtiontalouden velkaantuminen.

Tämän poikkeustilan varjolla hallitus tekee politiikkaa, joka tuhoaa hyvinvointivaltion ja muuttaa Suomen Oy Suomi Ab:ksi. Pääoma myy kansallisomaisuuden sekä kuppaa työläisiltä ja julkisesta taloudesta kaiken mikä irti lähtee.

On suorastaan käsittämätöntä, että ay-liike – harvoja liittoja lukuun ottamatta – käy kuuliaisesti ”kilpailukykysopimusneuvotteluja” heikennyksistä samaan aikaan, kun hallitus luistaa kaikista lupauksistaan. Duunareille luvatut veronkevennykset on käytännössä peruttu, koska ne on sidottu kilpailukykysopimuksen tyydyttävyyteen – sen arvioi hallitus yksin. Vuoden 2016 budjettiin hallitus toi roimia lisäleikkauksia, jotka kohdistuvat yhteiskunnan heikoimpiin. Ministeritasolla jäädään jatkuvasti kiinni veronkierrosta, huijauksesta ja valehtelusta.

Toisenlainen talous, joka on ihmistä varten eikä päinvastoin, syntyy työstä ja taistelusta.

Suomen kommunistisen puolueen vapputunnus on tänä vuonna: Alas porvarihallitus! Sipilän johtama rosvokopla on luotettava kuin terroristijoukko. Ja terroristien kanssa ei neuvotella – ei nyt eikä huomenna.

Tie ulos hallituksen masinoimasta poikkeustilasta edellyttää hallituksen kaatamista ja talouspolitiikan täydellistä suunnanmuutosta.

Toisenlainen talous, joka on ihmistä varten eikä päinvastoin, syntyy työstä ja taistelusta. On selvää, että ne, joilla on nyt raha ja valta, eivät luovu siitä vain vetoamalla hyvään tahtoon. Radikaalien muutosten toteuttaminen vaatii monien nykyisin vallalla olevien totuuksien ja rakenteiden kyseenalaistamista, päättäväistä ja joukkomittaista taistelua sekä laajaa oikeiston ja suurpääoman vastaista yhteistyötä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.