Espoossa tiukat linjaukset SAK:n mielenilmauksen takia

01.02.2018 - 12:00
(updated: 01.02.2018 - 12:07)
Kuva: Kimmo Brandt / Compic

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä painostaa sisäisessä kirjeessä muun muassa kaupungin palkkalistoilla olevia JHL:n jäseniä olemaan osallistumatta SAK:n mielenosoitukseen 2. helmikuuta. Mäkelän mukaan työntekijöiden pitäisi asettaa kaupunkilaisten palvelutarve lakkoilun edelle. Mielenosoituksesta huolimatta Espoon työntekijöiden ja viranhaltijoiden edellytetään saapuva töihin normaalisti.

Mäkelä linjaa, että ”kenenkään JHL:n tai muun järjestön jäsenen ei ole pakko osallistua mielenilmaukseen eikä töihin jäävälle työntekijälle aiheudu seuraamuksia liiton päätöksestä”.

Etukäteisilmoitusta vaaditaan

Mielenosoitukseen osallistumisesta on tehtävä etukäteen ilmoitus lähiesimiehelle. Mäkelä vetoaa, että tämä on välttämätöntä, jotta työnantajalla on mahdollisuus järjestää ”palvelujen mahdollisimman häiriötön tuotanto”.

Myös sairauslomakäytäntö eroaa Espoossa perjantaina normaalista. Omalla ilmoituksella ei voi perjantaina olla sairauslomalla, vaan siihen tarvitaan poikkeuksellisesti terveydenhuollon ammattilaisen todistus.

Taustalla neuvottelutilanne?

JHL:n osalta käynnissä ovat hankalat tes-neuvottelut. Suurimmalla osalla JHL:n solmimista työ- ja virkaehtosopimuksista sopimuskausi päättyi 31. tammikuuta.

Sopimuksettomassa tilassa työrauhavelvoite ei ole voimassa. Se tarkoittaa, että työtaistelut eli lakot ovat mahdollisia, ja sopimuksettoman tilan pitkittyessä myös todennäköisiä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.