EU:lla salainen suunnitelma gm-tuotannon vauhdittamiseksi

28.11.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 44/28.11.2008

Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden johtajat valmistelevat salaisesti kampanjaa geenimuunneltujen kasvien ja gm-ruoan levittämiseksi koko unionin alueella, ilmenee brittiläisen The Independent on Sunday -lehden haltuunsa saamista luottamuksellisista asiakirjoista (Europe\'s secret plan to boost GM crop production, 26.10.08).


Läntiset johtajat siis pahentavat ensin maailman ruokakriisiä muuntamalla ilmastonmuutoksen torjumisen varjolla ihmisravinnoksi tarkoitetut kasvit biopolttoaineiksi ja sitten tyrkyttämällä ihmisille gm-ruokaa, jonka syömisellä voi olla vakavat seuraukset heidän terveydelleen.
Huolena kansojen vastarintaAsiakirjat – muistiot sarjasta 27:n EU:n jäsenmaan hallitusten edustajien suljetuista kokouksista – paljastavat suunnitelmat vauhdittaa geenimuunneltujen kasvien ja ruokien käyttöönottoa ja "ottaa käsiteltäväksi" niihin liittyvä yleisön vastarinta.


Asiakirjat osoittavat, että johtajat haluavat "maatalouden edustajien" ja "teollisuuden" – muun muassa Monsanton kaltaisten gm-jättien – toimivan äänekkäämmin ympäristönsuojelijoiden "ahtaita etuja" vastaan.


Uutiset salaisista suunnitelmista tullevat synnyttämään vastalausemyrskyn aikana, jolloin ihmisten huoli gm-tekniikasta on kasvamassa.


Yleisön vastustus on estänyt muunneltujen kasvien viljelyn Britanniassa. Ranska, yksi kolmesta Euroopan maasta, joka on kasvattanut niitä jonkin verran, on keskeyttänyt niiden viljelyn, ja vastarinta on nopeasti nousemassa kahdessa muussa maassa, Espanjassa ja Portugalissa.


Bioteknologinen teollisuus on käynyt pr-kampanjaa, joka perustuu hyvin kiistanalaiseen väitteeseen, että geenimuuntelua tarvitaan ruokkimaan maailma. Kampanjalla on ollut jonkin verran menestystä hallituksissa, joiden ministerit ovat yhä myönteisemmin puhuneet tämän teknologian puolesta, ja EU:n komissiossa, jonka kanssa gm-lobbarit kehuvat olevansa "erinomaisissa työväleissä". ....ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli