Hallitsevien piirien haastaja

06.03.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 9 /6.3.2009

Tiedonantajan merkitys ja vastuu, sen levikin laajentaminen ja talouden vahvistaminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen, sanoi Tiedonantaja-lehden päätoimittaja Erkki Susi lehden avustajien ja asiamiesten tapaamisessa viime lauantaina.


– Valtamediassa puhuu ennen kaikkea hallitsevien ääni ja kaupallisuus, huomautti Susi.


Eräs Tiedonantajan keskeisistä tehtävistä on globaalin kapitalismin kriisin arviointi sekä vaihtoehtoisen politiikan näköalojen avaaminen.


– On rohkeasti haastettava hallitsevat piirit ja valtamedia. Tiedonantajan on myös pyrittävä kokoamaan laajasti vastavoimaa.


Toimittaja Marko Korvela kertoi, miten Tiedonantajan verkkotoimintoja ajanmukaistetaan.


– Tänä päivänä lähes kaikki nuoret ja suuri osa vanhemmistakin käyttää tietoverkkoja ja ne ovat monelle tärkeä tiedonlähde. Painettua lehteä ei verkkomedia silti korvaa vaan täydentää, sanoi Korvela.


Toivo Koivisto evästi paikalla olijoita värikkäästi Tiedonantajan markkinoinnin ja myynnin asioissa. Hän antoi monenlaisia käytännön esimerkkejä siitä, miten lehteä voi tehdä tutuksi ja saada kaupaksi kaduilla ja toreilla.


Iltapäivällä työryhmissä keskusteltiin tarkemmin lehden sisällön kehittämisestä, verkkotoiminnoista sekä markkinointi- ja levikkityöstä.



* * *



Tiedonantaja täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden merkeissä on suunnitteilla koko joukko tapahtumia ja tempauksia ympäri maata. Esimerkiksi Suomen sosiaalifoorumissa huhtikuun lopulla Tiedonantaja on mukana keskustelemassa vaihtoehtoisen median ja kriittisen journalismin tilasta Suomessa.


Vappuna on syytä panostaa Tiedonantajan vappunumeroon ja sen tunnetuksi tekemiseen.


Syyskuun 26. on vuorossa Tampereella järjestettävä Tiedonantajan 40-vuotistapahtuma.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli