Hallitus sote-sopan äärellä

06.11.2015 - 11:00
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti torstai-iltana, että hallituspuolueiden vääntö sote-uudistuksesta on ajanut hallituksen kriisiin.

Asiantuntijoiden mukaan kyse ei ole pelkästään sote-alueiden määrästä, vaikka se julkisuudessa on kärkeen nostettu. Taustalla on ennen kaikkea keskustan ja kokoomuksen välinen kiista valtion alue- ja maakuntahallinnon järjestämisestä.

Kokoomukselle tärkeää on julkisten palvelujen avaaminen kilpailutukselle ja yksityistämiselle. Keskustan riveissä on paljon väkeä, jossa kokoomuslainen yksityistämisintoilu herättää närää.

Sipilän väläyttämä hallituskriisi ja mahdollinen uuden hallituspohjan tunnustelu vaikuttavat liioittelulta. Todennäköisesti hallituspuolueet saavat aikaan kompromissin, jossa alueita on keskustaa tyydyttävä määrä ja kokoomus saa työkalut julkisten palvelujen yksityistämiselle.

Suomen kommunistinen puolue vaatii hallituksen kunta- ja sote-hankkeiden pysäyttämistä. Kuntauudistukselle tarvitaan uusi suunta. Lähtökohdaksi tulee ottaa lähipalvelujen turvaaminen, eriarvoisuuden vähentäminen, kuntien rahoituksen lisääminen sekä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien ja kuntien itsehallinnon vahvistaminen.

Lue lisää täältä.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.