Helsinki purkaa Hitas-sääntelyä

05.06.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 22 / 5.6.2009

Helsinki purkaa Hitas-asuntojen hintasääntelyä. Hitas-järjestelmässä asunnon on voinut hankkia halvemmalla ja sen on voinut myydä säänneltyyn hintaan.



Keskiviikkona pidetyssä valtuuston kokouksessa kokoomus esitti Hitas-asuntojen 20 vuoden kuluessa talojen valmistumisesta. Äänin 48-34 hyväksyttiin SDP:n ja vihreiden esittämä 30 vuoden raja. Vasemmistoliitto olisi palauttanut asian uuteen valmisteluun.



SKP:n ja Helsinki-listojen Kari Peitsamo esitti Hitas-asuntojen säilyttämistä hintasääntelyssä eräitä järjestelmän yksityiskohtia korjaten.



– Hitas-järjestelmän tarkoituksena on turvata kohtuuhintaista asumismahdollisuutta tässä kaupungissa. Tästä tavoitteesta ei pidä luopua. Kohtuuhintaisen asumisen pitäisi olla jokaiselle kuuluva perusoikeus, ei bisnestä, Peitsamo perusteli.




Asemakaavat


käsittelyssä



Valtuusto päätti myös Länsisataman ja Jätkäsaaren asemakaavasta. Alueesta piti alun perin tulla pääasiassa joukkoliikenteeseen nojaava ja monipuolisesti erikokoisia asuntoja tarjoava. Kokoomus sai kuitenkin läpi sen, että rakennusliikkeet voivat keskittyä pienten asuntojen rakentamiseen, josta ne saavat isomman voiton. Kaavassa nostettiin myös autopaikkanormeja.



VAS:n Paavo Arhinmäki esitti SKP:n ja Helsinki-listojen Yrjö Hakasen kannattamana, että kaava palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Esitys torjuttiin äänin 68-9. Vihreiden esitys asuntojen keskikokoa koskevan normin säilyttämisestä hylättiin äänin 53-26.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli