Israelin ja EU:n yhteispeli Gaza-avun estämiseksi

27.02.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 8 / 27.2.2009

Israel ja Euroopan unioni harjoittavat salaista yhteispeliä humanitaaristen vapaaehtoistyöntekijöiden, lääkintäavun työntekijöiden ja yksityisten järjestöjen sekä henkilöiden kautta Euroopan lahjoittamien varojen ja avustustarvikkeiden pääsyn estämiseksi Gazaan. Apuna pelissä on Egypti.


Tämä paljastui Itävallassa pakolaisena asuvalle palestiinalaiselle toimittajalle Kawther Salamille, kun hän tapasi helmikuun puolivälissä tohtori Tammam Kelanin, Arabialais-itävaltalaisen lääkäriliiton puheenjohtajan. Kelani oli juuri palannut Saksasta osallistuttuaan Euroopan arabilääkärien federaation kongressiin.


Kongressi oli julistanut maaliskuun 28. päivän Gazan lapsille osoitettavan solidaarisuuden päiväksi koko Euroopassa. Salam halusi kirjoittaa kongressin ja Kelanin johtaman järjestön toiminnasta palestiinalaisten hyväksi. Mutta Kelani yllätti toimittajan, kun hän paljasti EU:n ja Israelin skandaalimaisen yhteispelin.


Kelani antoi Salamille informaatiota, jonka tämä uskoi todeksi vasta, kun Kelani antoi hänelle useita dokumentteja:


"Kun luin tämä dokumentit, olin sanaton, koska ainoa johtopäätös oli, että EU ja sen jäsenvaltiot eivät vain passiivisesti katso muualle, mikä on tarpeeksi paha, vaan että ne harjoittavat aktiivista yhteispeliä Israelin kanssa Gazan palestiinalaisten kurjuuden jatkamiseksi ja jopa vaikeuttamiseksi ja että nämä hallitukset ovat aktiivisesti sekaantuneet pelottelukampanjaan omia kansalaisiaan vastaan, jotka haluavat osoittaa solidaarisuutta Gazan palestiinalaisväestölle."




Tshekin lähetystön vilkas faksiliikenne



Ensimmäinen asiakirja on Tshekin Kairon-suurlähetystön 21. tammikuuta 2009 kaikille muille Kairossa oleville EU-suurlähetystöille lähettämä faksi, jossa Tshekin hallussa nyt oleva "EU:n puheenjohtajuus" kertoo muille suurlähetystöille, että a) vain "kiireellistä lääkintäapua tarvitsevien ihmisten" sallittaisiin lähteä Gazasta, b) että (Egyptin) ulkoministeriö informoisi suurlähetystöjä menettelystä "kansalaistensa (ihmisoikeustarkkailijoiden, journalistien, kansalaisjärjestöjen, lääkintä- ja humanitaarisen avun) sisäänpääsyn helpottamiseksi". Ohi mennen faksissa mainitaan Israelin syyllisyys kiertäen, että "sotilaallinen toiminta on vaurioittanut Rafahin rajanylityspaikkaa". ...



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli