Itä-Helsingin lähiterveysasemat uhattuna

28.11.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 44 / 28.11.2008

Myllypurolaisten pitkä kamppailu terveysaseman puolesta on tuomassa tulosta. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona noin 38 miljoonan euron hankkeen uuden terveysaseman rakentamiseksi Myllypuron metroaseman viereen.


Terveysaseman valmistuessa uhkaa kuitenkin Kontulan ja Kivikon terveysasemia lopettaminen. SKP:n ja asukaslistan edustaja Olli Salin esittikin, että valtuusto olisi ottanut samalla kantaa Itä-Helsingin terveysasemien säilyttämiseksi lähipalveluina. Esitys ei saanut tukea muista ryhmistä. Hän arvosteli myös Myllypuron asemalle tulevia ylikorkeita, lähes 22 euron pääomavuokria.


Lisäksi Salin jätti valtuustoaloitteen tekeillä olevan uuden terveydenhuoltolain velvoitteiden ottamiseksi huomioon vuoden 2010 talousarviossa.
Ilmastoteot jäivät vähiinValtuusto sai raportin sen alkuvuodesta hyväksymien energialinjausten toteuttamisesta. Raportti jäänee viimeiseksi, sillä valtuuston enemmistö hyväksyi esityksen erillisen raportoinnin lopettamisesta.


Salin esitti Pekka Saarnion (vas) kannattamana, että valtuuston käsittelyyn tuodaan vuosittain raportti energialinjausten toimeenpanosta. Se hylättiin äänin 55-25. Hylätyksi tuli myös Salinin esitys Helsingin sitoutumisesta vähentämään kasvihuonepäästöjä vuosittain 5 prosentilla, kuten aloitteissa ilmastolaista esitettään.
Sörnäinen ja SkataSörnäistenrannan asemakaavaa käsiteltäessä SKP:n ja asukaslistan Yrjö Hakanen esitti uutta valmistelua niin, että ylimitoitettua rakennusoikeutta vähennetään. Hän arvosteli sitä, että rantamaisemat peitetään jopa 8-kerroksen taloilla ja 16-kerroksen torneilla, ranta siirretään lähelle Mustikkamaata ja puistoalueet jäävät pieniksi. Lisäksi maaperän rakentamiskuntoon laittamisesta on tulossa kaupungille lähes 200 miljoonan euron lasku. Muut valtuutetut hyväksyivät kaavan sellaisenaan.


Hakanen teki lisäksi aloitteen työllistämisrahojen viiden miljoonan leikkauksen perumiseksi.


Valtuustolle jätettiin kuntalaisten aloite Miina Äkkijyrkän vuokrasopimuksen jatkamiseksi Skatan tilalla kunnes alkuperäiskarjalle on turvattu tilat muualta. Heikki Takkinen ilmaisi SKP:n ja asukaslistan tuen aloitteelle. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli