Järvenpään kaupunginjohtaja pelastettiin lehmänkaupalla?

12.12.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 46 / 12.12.2008

Järvenpään valtuusto äänesti viime maanantaina 16 valtuutetun tekemästä aloitteesta, jossa esitettiin kuntalain mukaisen väliaikaisen valiokunnan asettamista selvittämään nauttiiko kaupunginjohtaja valtuuston luottamusta. Äänin 27-20, 4 tyhjää, valtuusto päätti olla asettamatta kyseistä valiokuntaa. Näin ollen valtuusto ei tällä erää päässyt käsittelemään asiaa kunnolla ja pinnan alle jäi kytemään eräänlainen epävirallinen epäluottamus kaupunginjohtajan sellaisia menettelytapoja kohtaan, joita kyseisellä aloitteella haluttiin selvittää.


Valtuuston äänestyksessä enemmistön muodostivat lähinnä Sdp:n, vasemmistoliiton ja Kokoomuksen valtuutetut.


– Elämään jäi epäilys siitä, että joitakin asioita haluttiin peitellä ja että hyväveli-systeemi oli taas toiminnassa, toteaa SKP:n kaupunginvaltuutettu Arto Viitaniemi


Hänen mielestään se näyttää siltä.


– Kaupunginhallitus oli kokoontunut tuntia ennen valtuuston kokousta ja käsitellyt kehitysjohtajan viran täyttämistä ja esittää virkaan valittavaksi kokoomuslaisen entisen kansanedustajan Minna Karhusen.


– Perusteltu kysymys kuuluukin, haluttiinko kaupunginjohtaja Kukkosta koskeva luottamusselvitys ostaa tällä valinnalla pois päiväjärjestyksestä, sanoo Viitaniemi.


Kyseisen suuripalkkaisen kehitysjohtajan viran perustamisen tarpeellisuus on ollut kaiken aikaa kyseenalainen.
Palveluja karsitaanKaupungin taloudellinen tila kaupunginjohtajan itsensä perustelemana on menossa entistä heikommaksi ja valtuuston enemmistö päätti äänestyksen jälkeen karsia monia pieni- ja keskituloisille välttämättömiä palveluja.


Kaupunginvaltuusto päätti edellisessä kokouksessaan korottaa kunnallisveroprosenttia niin, että kuntalaisilta peritään ensi vuonna yli 5 miljoonaa lisää veroina. Palvelumaksuja on korotettu hallituksen esityksen mukaisesti jo aiemmin.


– Verojen ja palvelumaksujen korotuksista huolimatta valtuuston enemmistö päätti antaa johtaville virkamiehille valtuudet karsia palveluista useita miljoonia ja kaiken lisäksi talousarvioesitys oli tehty miljoonia ylijäämäiseksi, kertoo Viitaniemi.


SKP esitti sosiaali- ja terveysmenoihin ja koulutuspalveluihin lisättäväksi yhteensä 3 miljoonaa euroa, joilla turvattaisiin peruspalvelut ja varauduttaisiin syvenevään taantumaan. Äänestyksessä valtuustoryhmien sopu oli vasemmistoliittoa myöten lähes rikkoutumaton ja esitykset hylättiin. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli