Jumalan selän takana

21.04.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 16/2006.

Monien mielestä Riihimäki sijaitsee ilmeisesti Jumalan selän takana, sillä kaupunkia ja Riihimäen Teatteria ei ole aikoihin mainittu suurempien päivälehtien kulttuuripalstoilla tai teatterialan julkaisuissakaan.

Riihimäki on kuitenkin kulttuurikartalla: pienessä kaupungissa toimivat sekä 60-vuotisjuhliaan viettävä ammattiteatteri että vireä Nuorisoteatteri, jossa on juuri ollut Kalevalan ensiesitys. Taidemuseossa on tänä keväänä aasialainen varjoteatterinukkenäyttely, jonka yhteydessä Nukketeatteri Sytkyt esittää Apinakuningas-nukketeatteria.

Kulttuurimatkailijan kannattaa siis suunnata Riihimäelle, jonne pääsee vaivatta joka ilmansuunnasta kaikenlaisilla kulkuneuvoilla....

HELENA HÄME

Helena Häme on vapaa kirjoittaja, teatterialalla vuodesta 1979.

* * *

Kuuvasmaa. Pohjoismainen kantaesitys 14.1.2006 Riihimäen Teatterissa. Wajdi Mouawadin käsikirjoituksesta suomentaneet Henna ja Inke Rosilo. Ohjaus Inke Rosilo, lavastus Marko Karvonen, pukusuunnittelu Tiina Joutsen, äänisuunnittelu Kari Paukola, valosuunnittelu Pikku-Markku Tuominen. Rooleissa Katja Peacock, Janne Kataja, Jani Johansson. Sirpa Teppola ja Olli Soini.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli