Keywords:
Kaikki joukolla sorvaamaan
SKP:n piirit ja osastot järjestävät tammi- ja helmikuussa puolueen tovereille tarkoitettuja keskusteluja kesäkuun edustajakokousasioista – eli kaikesta siitä politiikasta, johon puolueessa halutaan kollektiivisesti tarttua ja josta syntyy jälkiä edustajakokousasiakirjoihin. Seuraavassa SKP:n puheenjohtajan JP Väisäsen mietteitä 19.3. pidettävään SORVIin liittyen.
Mikä sorvi?
– Sorvi on työväline, jolla materiaali muuttaa muotonsa. Meidän kohdalla tämä tarkoittaa sitä, mitä me ajattelemme tämän päivän politiikasta. Juuri tästä kommunistien tulee kollektiivisesti keskustella yhdessä ja sitä kautta sorvata ajatuksia ja miettiä, millä tavoin tästä jää jälki edustajakokousasiakirjoihin.
Juuri tätä tarkoitusta varten sorviin saavutaan puolueosastoista ja piirijärjestöistä eri puolilta Suomea.
– Toivon että asiaan suhtaudutaan vakavasti, koska puolue on sitä vahvempi mitä aktiivisempia sen jäsenet ovat. Oletan ja toivon että puolueosastoissa ja piirijärjestöissä on hyvissä ajoin käyty keskustelua kaikesta siitä, mikä politiikassa on tällä hetkellä kiinnostavaa, tärkeää ja ajankohtaista.
Maaliskuun sorviin tuodaan keskustelun kautta saavutetut johtopäätökset ja niistä käydään tiivis keskustelu.
– Lauantain johtopäätökset käsitellään heti seuraavana päivänä sunnuntaina, keskuskomitean kokouksessa, jossa ajatuksia sorvataan edelleen.
Muut muutosta haluavat mukaan
SKP:n tapa toimia: keskustelu kommunisteille ei tarkoita vain sisäistä keskustelua. Sorvin jälkeen keskustelua jatketaan yhteistyössä muiden muutosta haluavien kanssa, kuten erilaisten kansalaisjärjestöjen, joukkoliikkeiden, kampanjoiden, aloitteiden ja yksittäisten kansalaisten, aktivistien ja muutoksen tekijöiden kanssa.
– Kommunisteina meille on olennaista keskustella muiden muutosta haluavien kanssa ja yhdessä muuttaa politiikan suuntaa.
Tervetuloa
SKP:n toverit on kutsuttu jatkamaan piireissä ja osastoissa alkanutta poliittista keskustelua Helsinkiin Meri-Rastilan ala-asteen koululle 19.3.
– Tervetuloa: tehdään ja sorvataan yhdessä, Väisänen päättää.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Urheilu ei ole yhteiskunnasta irrallinen saareke. Jalkapallon mestaruusmittelön alkaessa Tiedonantaja kertoo futisfaneille kisojen poliittisesta historiasta.
Aktiivimallissa työttömillä tehdään ihmiskokeita, toteaa jyväskyläläinen Minna Koponen. Koponen on ollut kirjastoissa, toreilla ja turuilla keräämässä nimiä mallin kumoamista vaativaan kansalaisaloitteeseen.
Vilho Sohkasen klassikkoteosta sarjakuvaksi muokkaava Viljami Vaskonen sanoo, että päiväkirjan ajankohtaisuus ei rajoitu vuoden 1918 tapahtumien merkkivuoteen.
- 1 / 30
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa + Politiikka
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.