"Kaukasian kriisi alkusoittoa Iranin vastaiselle sodalle"

12.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 33 / 12.9.2008

Ottawan yliopiston professori ja huomattava sodanvastainen aktivisti Michel Chossudovsky sanoi PRESS TV:n haastattelussa 7. syyskuuta, että Kaukasian konflikti on alkusoittoa USA:n ja Israelin yhdistetylle hyökkäykselle Irania vastaan.


Chossudovskyn mukaan USA oli aktiivisesti mukana Georgian armeijan Etelä-Ossetiaan suorittaman sotilaallisen operaation suunnittelussa ja logistiikassa.


Heinäkuun puolivälissä Georgian ja USA:n joukot pitivät yhteiset sotaharjoitukset nimellä "Immediate Response" (Välitön vastaus). Niihin osallistui 1 200 USA:n ja 800 Georgian sotilasta.


Pian sotaharjoitusten jälkeen, 7. elokuuta, Georgian asevoimat aloittivat laajamittaisen sotilaallisen hyökkäyksen Etelä-Ossetiaa vastaan. Vastauksena siihen Venäjä lähetti joukkoja alueelle.


Konflikti Etelä-Ossetiassa aiheutti sekä venäläisten että läntisten lähteiden mukaan noin 1 500 siviilin kuoleman ja 34 000 ihmisen joutumisen pois asuinsijoiltaan.


Chossudovsky arvioi, että Georgia ei olisi koskaan toiminut sotilaallisesti ilman Washingtonin hyväksyntää.


"Sotaa Etelä-Ossetiaa vastaan ei ollut tarkoitustakaan voittaa. Sen tarkoitus oli epävakauttaa alue", Chossudovsky sanoi.


"Älkäämme elätelkö mitään harhakuvia. Tämä ei ole kansalaissota. Hyökkäykset ovat elimellinen osa laajempaa Lähi-idän ja Keski-Aasian sotaa, muun muassa USA:n, Naton ja Israelin sotavalmisteluja Irania vastaan", Chossudovsky varoitti.


Sotilastiedusteluun erikoistuneen Israelilaisen nettisivuston Debkan mukaan israelilaiset sotilasneuvonantajat auttoivat Georgiaa suorittamaan elokuun 7. päivän maahyökkäyksen, ja Israel toimitti Mihail Saakashvilin hallitukselle miehittämättömiä Hermes-450- ja Skylark-lentokoneita.


Muutamaan päivää aikaisemmin 3. syyskuuta Venäjän duuman kansanedustaja Sergei Markov kertoi PRESS TV:lle, että "tämä sota Etelä-Ossetiassa on jollakin tavoin kytköksissä Washingtonin Iranin vastaisen aggression ja mahdollisen Iranin pommittamisen kanssa."


"Washington auttoi Georgiaa yrityksessä ottaa valvontaan sekä Etelä-Ossetia että Abhasia, koska se tarvitsee Georgian maaperää käytettäväksi Iranin vastaisiin pommituksiin", Markov sanoi.


Israel ja USA syyttävät Irania ydinaseiden kehittämisestä ja ovat uhanneet aloittaa ilma-iskut sitä vastaan. YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on kuitenkin ilmoittanut, ettei ole löydetty mitään todisteita tukemaan USA:n ja Israelin Iranin vastaisia syytöksiä.




Kauhuskenaario



Monet muutkin asiantuntijat kuin Chossudovsky ennustavat, että joskus viikkojen tai kuukausien päästä Irania vastaan aloitetaan sota. Sodan voi aloittaa Israel tai USA tai USA:n, Naton ja EU:n julistama saarto, käytännössä sodanjulistus, tai jokin sodan aloittamisen tekosyynä käytettävä "false flag" -hyökkäys. Aloittamistapaa pidetään sivuseikkana, tärkeää on vain pohtia, mihin sota vie maailman, jos se alkaa.


Riippumatta siitä, alkaako sota rajoitetulla määrällä ilmaiskuja Iranin asevoimia ja ydinlaitoksia vastaan vai täysimittaisella, useisiin tuhansiin kohteisiin kohdistuvalla hyökkäyksellä, mahdollisuudet sodan muuttumisesta suureksi alueelliseksi sodaksi ovat monien sotilasasiantuntijoiden mukaan lähellä sataa prosenttia.


Pahimman skenaarion mukaan USA ja Israel turvautuvat ydinaseiden laajamittaiseen käyttöön, mikä voi johtaa laajojen alueiden ydintuhoon, jopa kymmenien miljoonien ihmisten kuolemaan ja radioaktiivisen laskeuman leviämiseen ympäri maailman.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!