Kellogg’s iski radikaalia taiteilijaa vastaan

20.10.2015 - 13:15
(updated: 17.12.2015 - 16:30)

Suomalaisen kuvataitelija Jani Leinosen viimeisimmät videot saivat elintarvikefirma Kellogg’sin takajaloilleen.

Kapitalismikriittisestä taiteestaan tunnettu Leinonen käytti murojätin tunnetuksi tekemää Toni Tiikeri –hahmoa videoissaan – ilman yhtiön lupaa. Nyt Kellogg’s on suuttunut tempauksesta ja saanut suljettua Leinosen sosiaalisen median tilit.

Netin videopalvelu YouTubessa Leinosen Tony Is Back -kampanjan videot ovat edelleen katsottavissa ja ne ovat keränneet jo lähes 900 000 katselukertaa. Leinosen mukaan videot on tarkoitus laittaa nähtäväksi hänen ylläpitämäänsä Kiasman Tottelemattomuuskoulu-näyttelyyn parin päivän sisällä.

Onko SKP:n vappumerkin hahmo Toni Tiikeri?

Jani Leinonen suunnitteli Suomen kommunistiselle puolueelle viime vappuna julisteen sekä pinssin. Julisteen ja pinssin aiheena on ilmaan nostettu nyrkki. Nyrkin kohottava keltamustaraidallinen hahmo tuo mieleen Kellogg’sin Toni Tiikerin.

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharju toteaa, että toistaiseksi ei murojätti ole ottanut puolueeseen yhteyttä. Ketoharju ei ota taiteilijan puolesta kantaa, onko SKP:n vappujulisteen hahmon taustalla Toni Tiikeri.

– Tämä on tulkintakysymys, mutta siltähän se näyttää. Toisaalta voi kysyä, omistaako Kellogg’s oikeudet kaikkiin keltamustaraidallisiin hahmoihin? ihmettelee Ketoharju.

Hänen mielestään on outoa, että yhtiö pyrkii rajoittamaan siitä käytyä keskustelua.

– Sosiaalisessa mediassa mennään jatkuvasti harmaalla alueella, ja mikäli kyse olisi yhtiölle positiivisesta julkisuudesta, sitä katsottaisiin läpi sormien, epäilee Ketoharju.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.