Keltainen talo on historiaa

09.12.2016 - 12:15
(updated: 10.12.2016 - 12:33)

Tampereella osoitteessa Vellamonkatu 1 sijaitseva Keltainen talo on nyt purettavana. Rakennus on ollut jo käyttöönotostaan saakka purku-uhan alla.

Keltaisen talon aktiivi, Mara Balls –yhtyeen laulaja-kitaristi Maria Mattila pitää talon purkamista typeränä tekona. Mattila kirjoittaa Facebookissa tuntojaan.

– Uinuvasta, unohdetusta talovanhuksesta tuli kahdessa vuodessa elinvoimainen ja valoisa, mitä erilaisimpia elämyksiä tarjonnut kulttuurityön keidas. Se ei maksanut kaupungille mitään. Kaikki tapahtui talkootyönä. Talo työllisti ihmisiä ja tarjosi sivutuotteena sosiaali/mielenterveysapua. Ihmiset antoivat sitä pyyteettömästi toisilleen, huomauttaa Mattila.

Hän arvostelee kaupunkia siitä, miten erilaisiin älyttömiin ”työllistämis”- ja ”kuntouttamishankkeisiin” budjetoidaan rahaa. Sen sijaan oma-aloitteinen, talkootyönä tapahtuva kansalaisaktiivisuus ei kelpaa.

– Kahdessa vuodessa talkoovoimin rakennettu turvallinen, keltainen yhteisö murjottiin tänään surutta, koska tilalle tulee TIE. V*ttu, oikeesti, manaa Mattila.

Tampereen kaupunki ei ole missään vaiheessa tarjonnut vaihtoehtoisia tiloja toimivalle konseptille.

Tampere Tapes -dokumentti Ylen Areenassa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.