Kiristys taivutti irlantilaiset

09.10.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 37/9.10.2009

Irlannin toisessa EU:n perustuslakia eli Lissabonin sopimusta koskeneessa kansanäänestyksessä viikko sitten sopimus sai 67,1 prosentin kannatuksen. Ensimmäisessä kansanäänestyksessä viime vuoden kesäkuussa ei-äänet voittivat 53,4 prosentilla. Ellei Tshekin presidentti Václav Klaus ja maan perustuslakituomioistuin estä sopimuksen ratifiointia, esteet EU-supervaltion ja totaalisen liittovaltioistamisen tieltä poistuvat.


Irlannin tuloksen ratkaisivat lyhyesti sanoen suuri raha, huijaus ja kiristys. Vaalivilppiäkin luonnollisesti epäillään.


Tällä kertaa sopimuksen hyväksymistä ajaneet rahapiirit ja muu eliitti käyttivät kyllä-kampanjaan valtavia rahasummia. Huijaukseen ja kiristykseen kuuluivat Irlannille luvatut näennäiset pikku poikkeukset ja myönnytykset sekä uhkailu Irlannin pahenevalla taloustaantumalla, työpaikkojen ja sosiaalietuuksien menetyksellä ja jäämisellä eristyksiin, jos ei-äänet voittavat. Kyllä-äänestämistä puolestaan kuvattiin välttämättömäksi askeleeksi tiellä talouden elpymiseen.


Kyllä-kampanjan propaganda oli sitäkin törkeämpää, koska Irlantia ja muuta maailmaa koetteleva lama on seurausta paitsi USA:n myös EU:n toteuttamasta politiikasta, joka on suosinut keinottelua ja kaikkien esteiden poistamista pääomien vapaalta siirtelyltä. Muistettaneen, miten 1990-luvun alun lama-Suomessa tarjottiin pelastukseksi lähempää sitoutumista EU:hun ja EU:n jäsenyyteen, vaikka EU:n ohjaamaa ja kriisin aiheuttanutta politiikkaa rahaliikkeiden vapauttamisineen oli toteutettu maassamme jo 1980-luvun lopulta alkaen. Nyt samaa propagandaa syötettiin irlantilaisille.


Irlantilaiset pakotettiin nyt auttamaan voimaan liittovaltiosopimus. Se tekee EU:sta oikeushenkilön ja militarisoidun suurvallan, joka voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta eikä enää salli kansallisia veto-oikeuksia monissa avainkysymyksissä. Määräenemmistöpäätöksillä viedään pieniltä jäsenmailta nykyinen vähäinenkin päätösvalta.


Eli kuten Irlannin kansallisen foorumin johtaja Anthony Coughlan ennen kansanäänestystä selitti, Lissabonin sopimus "muodostaisi eräänlaisen eurooppalaisen liittovaltion, jolla olisi käytännössä kaikki perinteisen valtion valtaoikeudet.". "Ja tämä uusi EU-liittovaltio allekirjoittaisi sitten sopimuksia muiden valtioiden kanssa kaikilla valtaoikeuksiinsa kuuluvilla aloilla ja sillä olisi oma ääni Yhdistyneissä Kansakunnissa ja oma ulkoministerinsä ja diplomaattikuntansa ja niin edelleen."


Yksi ensimmäisistä Lissabonin sopimuksen hyväksymisen jälkeisistä päätöksistä tulee olemaan Tony Blairin nimittäminen EU:n ensimmäiseksi presidentiksi. Lähiviikkoina tullaan lukemaan runsaasti ylistäviä juttuja Blairista. Niissä tuskin mainitaan, että Blairia on syytetty lukuisista sotarikoksista ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan.


Tällaisia ovat ensiksikin Irakin vastaisten pakotteiden jatkaminen vuodesta 1990 Irakiin vuonna 2003 tehtyyn hyökkäykseen saakka. Pakotteet aiheuttivat 500000 irakilaislapsen kuoleman. Toiseksi salaliitto yhtymiseksi toisen valtion kanssa hyökkäyssotaan, mikä on suurin kansainvälinen sotarikos. Kolmanneksi valtiopetos sodan valheellisten perustelujen tehtailemiseksi, mukaan lukien pahamaineinen Downing Street Memo eli läpeensä valheellinen muistio Irak-hyökkäyksen perustelemiseksi. Ja neljänneksi osallistuminen Irakissa USA:n kanssa poliittiseen ja sotilaalliseen liittoumaan, joka sijoitti maahan ja käytti kiellettyjä aseita kuten köyhdytettyä uraania ja valkoista fosforia.


Puhumattakaan siitä, että Blairin täysin rinnoin tukema sota ja miehitys on johtanut suurimman arvion mukaan yli 1300000 irakilaisen kuolemaan.


Nyt kun EU on "voittanut" pakottamalla irlantilaiset äänestämään Lissabonin sopimuksesta niin kauan kunnes he äänestivät "oikein", vapautta rakastavilla ihmisillä kautta maailman tulee olemaan epämukava kokemus seurata tämän uuden, ei-vastuuvelvollisten byrokraattien johtaman tyrannivaltion laajenemista. Toivottavasti koko EU-hanke on nyt joutunut niin huonoon huutoon, että poliittinen vastustus sitä kohtaan tulee jatkossa entisestään kasvamaan.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli