Kunnat kilpailuttamisen kourissa

01.04.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 13/2005!

Matti Vanhasen hallitus on ottanut kuntien palvelujen keskittämisen, kilpailuttamisen ja yksityistämisen keskeiseksi tavoitteeksi. Valtionyhtiöiden laajan yksityistämisen jälkeen ovat monet kuntien palvelut kohde, joka kiinnostaa rahapiirejä.


Hallitus valmistelee kuntien palvelurakenteen muutosta, jolla suuri osa palveluista aiotaan siirtää ylikunnallisella tasolla päätettäväksi ja tehtäväksi. Samaan aikaan kuntia painostetaan rahoitusta kiristämällä karsimaan ja ulkoistamaan palveluja. Uhkana on myös EU:n palveludirektiivi.


Vantaalla ja Helsingissä koulujen lopettamista vastaan järjestetyt mielenilmaukset ovat eräs esimerkki peruspalveluja puolustavasta kansalaistoiminnasta. Se on keskeisenä teemana myös viikon kuluttua Helsingissä pidettävässä Suomen sosiaalifoorumissa.


Kunnallispolitiikassa saavutettuihin voittoihin kuuluu Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös, jossa kumottiin entiselle Jyväskylän kaupunginjohtajalle Pekka Kettuselle maksetut erorahat.


Kerromme tässä numerossa laajasti myös SKP:n esittämästä vaihtoehdosta yksityistämiselle ja pienen piirin vallankäytölle.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli