Kunnat vastuuseen työnantajina ja työllistäjinä

27.06.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Kunnat työllistävät nykyään noin 430 000 työntekijää, joista yli 70 prosenttia on naisia ja lähes neljännes pätkätyöläisiä. Noin 40 prosenttia työntekijöistä on jäämässä eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä. Kunnilla on vaikeuksia saada osaavia työntekijöitä.


Kunta- ja palvelurakennehanke korostaa kuntien tuottavuuden tehostamista ja palvelumarkkinoiden kehittämistä. Tämä merkitsee pyrkimystä hoitaa kasvavia palvelujen tarpeita entistä vähemmällä henkilöstöllä. Palveluja kilpailutetaan työntekijöiden palkkojen, muiden työehtojen ja eläke-etujen kustannuksella.


SKP ajaa kunnallisvaaliohjelmassaan kuntien työntekijöiden palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamista ja perusteettomien pätkätöiden vakinaistamista. Kuntien tulee myös työllistää enemmän työttömiä, maahanmuuttajia ja muita erityisryhmiä mielekkäisiin työtehtäviin työehtosopimusten mukaisella palkalla sekä tuettava työn ja perheen yhteensovittamista ja työssä jaksamista.


Yrityksiltä pitää vaatia nykyistä laajempaa yhteiskuntavastuuta. Kuntien on huolehdittava myös tilaajavastuustaan harmaan talouden torjumiseksi.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!