Lopun alkua Irakissa?
Vähitellen maailmalle alkaa selvitä Irakista totuus, jonka Tiedonantajan lukijat ovat tienneet jo pitkään; totuus USA:n Irakissa aiheuttamista hirvittävistä tuhoista ja totuus siitä, että USA:n ja sen Nato-liittolaisten sotaretki on päätymässä umpikujaan ja tappioon.
Useat kyselytutkimusten ja terveysalan asiantuntijat ovat yhtäpitävästi todenneet, että äskettäin julkaistu tutkimus USA:n hyökkäyksen ja miehityksen tuloksena kuolleiden irakilaissiviilien määrästä, 655 000, on tieteellisesti suoritettu ja tietyn virhemarginaalin puitteissa oikea. Tutkimus on ollut pakko noteerata valtamediassa.
Nyt valtamediassa on alettu myös hieman puhua Irakin kuolemanpartioista, joista tässä lehdessä kerrottiin jo vuosikausia sitten. Kyse on USA:n kouluttamista ja johtamista tappokaarteista, joita Irakin nukkehallinnon taustaryhmät ylläpitävät. Miehittäjät ovat siirtäneet suuren osan likaisesta työstä niiden tehtäväksi. Kuolemanpartioiden avulla on myös luotu valheellista kuvaa Irakin uskonnollisten ryhmien välisistä väkivaltaisuuksista ja uhkaavasta sisällissodasta, minkä vuoksi miehityksen jatkaminen on välttämätöntä ja mikä vuoksi maa on ehkä pilkottava kolmeen osaan. Maan pilkkominen on USA:n vanha kuningasajatus, johon miehityksen mentyä pieleen tarraudutaan entistä epätoivoisemmin.
Tosiasioiden salaaminen on kuitenkin edelleen miehittäjävaltojen ja niitä myötäilevän valtamedian päämetodi.
Juuri lainkaan ei ole kerrottu siitä, että miehityksellä on tuhottu Lähi-idän aiemmin kehittynein infrastruktuuri, koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmä sekä sukupuolten tasavertaisuus. Suuri osa maan sivistyneistöstä on murhattu. Maan öljyvarat ja muu kansallisomaisuus on ryöstetty.
Salailu koskee edelleen myös sotatapahtumia ja yhdysvaltalaisten tappioita.
Vastarintaliike tuhosi 10. lokakuuta USA:n suurimman ammustukikohdan Camp Falconin Bagdadin eteläpuolella. Aineellisiksi tappioiksi arvioidaan miljoona dollaria. Yli 300:n amerikkalaisen sotilaan, CIA:n agentin ja tulkin sekä 122:n nukkehallinnon sotilaan arvioidaan saaneen surmansa ja lähes 300:n haavoittuneen. Yhdeksän suuren kuljetuskoneen todettiin evakuoineen haavoittuneita yhdysvaltalaiseen sotilassairaalaan. Bushin hallinto ja valtamedia ovat salanneet tapauksen.
Niinpä edellä mainittuja uhrejakaan ei tarvitse laskea mukaan USA:n tappiolukuihin. Camp Falconin tuhon jälkeen lokakuun tappioluvuiksi ilmoitettiin edelleen noin 90 ja kokonaistappioiksi noin 2 800. Näin jatketaan Vietnamin sodasta tuttua tappiolukujen väärentämistä. Kun sotasairaaloissa kuolleet sotilaat, vailla USA:n kansalaisuutta olevat green card -sotilaat ja yksityiset amerikkalaiset palkkasoturit (yli 100 000) lasketaan mukaan, oikeammiksi tappioluvuiksi arvioidaan 13 000–14 000 kuollutta ja yli 30 000 vakavasti haavoittunutta ja psyykkisesti vammautunutta.
Lisävalaisua siihen, miksi Bushin hallinto on nyt ilmiselvästi hädissään, antaa tunnetun amerikkalaislehtimiehen Robert Dreyfussin tekemä puhelinhaastattelu Salah Mukhtarista. Hän on Jemenissä asuva entinen irakilainen diplomaatti, jolla on läheiset suhteet vastarintaliikkeeseen.
Aina on otettava huomioon se mahdollisuus, että Mukhtar antaa tahallaan väärää tietoa tai sortuu toiveajatteluun. Mutta Mukhtarin mukaan vastarintaliike valvoo nyt Bagdadia, ja se on saattanut päätökseen valmistelut koko maan ottamiseksi valvontaansa. Pääosa maasta ei ole koskaan ollutkaan miehittäjien kontrollissa. Keskitason irakilaiset USA:n kollaboraattorit ovat jo alkaneet lähteä maasta. Eräät korkeimmat johtajat kuten Ahmed Chalabi ja Ijad Allawi ovat jo ulkomailla. Agenttien toinen aalto valmistautuu lähtemään. "Strateginen konflikti on käytännössä saavuttanut pisteen, jossa miehityksestä voidaan tehdä loppu". Ainoa asia, josta vastarintaliike on huolissaan, on Iranin mahdollinen suora interventio. Ensi vuoden tammikuu on ratkaiseva. Vastarintaliike valmistelee samanaikaisia hyökkäyksiä amerikkalaisjoukkoja vastaan kaikkialla.
Niin tai näin, USA rakentaa edelleen Bagdadin vihreälle vyöhykkeelle maailman suurinta suurlähetystöä aasialaisella halpatyövoimalla. Nukkehallituksen nykyisen pääministerin Nuri al-Malikin syrjäyttämisestä USA:n junailemalla vallankeikauksella ja korvaamisesta "vahvalla miehellä" on kuiskuteltu jo pari kuukautta.
(ES)