MAANANTAIKLUBILTA: Ay-liikkeen palattava juurilleen

10.06.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 23/2005!

Ammattiyhdistysliikkeen pitää palata juurilleen. Aloitteiden ja ideoiden on lähdettävä työpaikkatasolta. Muun muassa näitä teesejä kuultiin kevätkauden viimeisellä Maanantaiklubilla Ravintolalaiva Wäiskillä. Keskustelun aiheena oli ammattiyhdistysliikkeen rooli uudella vuosituhannella.


Keskustelun pohjustajiksi oli kutsuttu kokeneita ay-liikkeen asiantuntijoita. Päivi Uljas on vastikään julkaissut kirjan Taistelu sosiaaliturvasta. Siinä tutkitaan ay-liikkeen roolia suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana. Kimmo Kevätsalon tänä keväänä ilmestynyt kirja Yhdestoista hetki käsittelee puolestaan 2000-luvun ay-liikettä. Kolmas alustaja oli entinen pääluottamusmies, kokenut ammattiyhdistysaktiivi Jarmo Vaskikallio......



TOMMI LIEVEMAA




* * * * *


Maanantaiklubit jatkuvat kesätauon jälkeen syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Aiheena on tuolloin kirjailija Pentti Haanpää, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata ja kuolemasta viisikymmentä vuotta. Myöhemmin syksyllä on luvassa ainakin keskustelu median roolista tämän päivän yhteiskunnassa.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli