Marx esillä Stadin työväenkirjallisuuspäivillä

06.11.2015 - 10:45
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Työväenkirjaston ystävät kutsuvat perjantaina 6. ja lauantaina 7. marraskuuta kaikkia kulttuurin ystäviä kuuntelemaan ja keskustelemaan kirjallisuudesta, historiasta ja politiikasta.

Stadin työväenkirjallisuudenpäivät järjestetään nyt toista kertaa ja ohjelmassa on luvassa muun muassa uutuuskirjojen esittelyä ja kirjailijavieraita. Viime vuonna tapahtumaan osallistui lähes tuhat vierasta. Myös tällä kertaa kannattaa tulla paikalle, koska tarjonta on varsin laaja: tilaisuuksia on lähes parikymmentä ja ohjelmaa peräti 16 tuntia.

Tapahtuma starttaa perjantaina klo 18 avoimella ja räiskyvän ärhäkällä Kapinarunoillalla, joka kannustaa runoilijoita kirjoittamaan kapinahenkisiä runoja ja toimittamaan ne raadin arvioitavaksi, joista raati valitsee esitettävät runot. Runoilija Marja-Leena Mikkola antaa esitetyistä runoista lyhyen palautteen.

Työväenkirjallisuudenpäivillä tarkastellaan myös vasemmiston tulevaisuutta ja työväenlehdistön asemaa. Vasemmiston tulevaisuutta ovat analysoimassa Arja Alho, Yrjö Hakanen, Veronika Honkasalo ja Thomas Wallgren. Työväenlehdistöstä ja sen asemasta median kovassa kilpailutilanteessa ovat keskustelemassa Kansan Uutisten päätoimittaja Sirpa Puhakka, Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi sekä toimitusjohtaja Tuomas Harpf. Myös ay-liikkeestä on väkeä paikalla kertomassa kuulumisiaan.

Klo 16.30–17.30 Demokraattisen Sivistysliiton ja Tiedonantajan järjestämän keskustelun aiheena on Karl Marx ja tuore teos Marxin Pääoman ajankohtaisuus. Mukana keskustelemassa ovat mm. legendaarinen toimittaja Hannu Taanila, sosiologian apulaisprofessori Lena Näre, VTM Miika Kabata sekä kirjan toimittanut Yrjö Hakanen.

Lauantaina julkistetaan myös kiinnostava Punainen lanka -yhteisötaideteos. Taideteoksen materiaalina on käytetty kirjastosta poistettuja kirjoja. Lisäksi esitellään tasa-arvonäyttely sekä sos.dem. naisten 115-vuotisjuhlanäyttely. Muistakaa myös Punanurkka-divari, joka on avoinna työväenkirjallisuuspäivien ajan.

www.tyovaenperinne.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.