Meillä ei ole vasemmistohallitus

25.03.2021 - 09:00
(updated: 08.04.2021 - 13:56)

Kuntavaaleissa otettiin aikalisä ja hyvä niin. Yhtä yksittäistä, muiden yläpuolelle nousevaa syytä ei siirrolle mielestäni ole, vaan se on useamman haitallisen tekijän summa. Puolueemme vaati vaalien siirtoa jo muutamaa viikkoa ennen, kuin aihe otettiin tosissaan puheenaiheeksi eduskunnassa. Syiksi listasimme muun muassa vaaran äänestysprosentin tippumisesta, vaalilautakuntien työntekijöiden turvallisuuden ja maksuttoman kampanjoinnin hankaluuden pandemien aiheuttamassa sulkutilanteessa.

Kehysriihi tulee olemaan vaalien siirron vuoksi ennen kuntavaaleja ja se luo omalta osaltaan uuden tilanteen vaalikampanjointiin. Demarihallitus tulee tekemään myönnytyksiä oikeiston suuntaan tässä vaiheessa hallituskautta, kuten on tapahtunut jo vuosikymmeniä. Leikkauspolitiikkaa ovat tehneet tuona aikana enemmän tai vähemmän kaikki hallitukset.

Tällä hetkellä vasemmistohallituksesta puhuminen on täysin porvareiden harhautustaktiikkaa, jota iso osa medioista komppaa. Tuosta retoriikasta on päästävä eroon, ja alettava kutsumaan nykyhallitusta sen varsinaisen poliittisen linjan mukaan. Se on linja, jossa nykyistä tuhoavaa systeemiä ei pyritä muuttamaan, vaan viilaamaan varovasti reunoista porvaria suututtamatta.

Tällainen pieni viilailu tilanteessa, jossa ympäristökriisi syvenee, varallisuuserot kasvavat ja fasistiset ulostulot ovat maassamme arkipäivää, on lopulta tuhoksi Suomelle ja koko maailmalle. Tässä vaiheessa tarvitsemme suuria uudistuksia, jotka hyödyttävät suurinta osaa suomalaisista ja täällä asuvista ja oleskelevista. Sen sijaan, että jatkettaisiin päätöksien tekoa minimaalisen pienen, omistavan luokan ehdoilla.

Hävittäjähankkeen rahat tulee pikaisesti ohjata kuntiin.

Rahaa kunnille viipymättä

Leikkauspolitiikan ja yksityistämisen jäljet on jo nähty. Ne eivät ole tuoneet hyvinvointia, vaan keskittäneet rikkauksia niille harvoille, joilla jo ennestään oli enemmän kuin tarpeeksi. Kunnilta on jo vuosikymmeniä leikattu varoja samaan aikaan, kun huipputuloisille on annettu verohelpotuksia ja suuryrityksille jaettu tukia. Mikäli kuntien mahdollisuudet parantaa ihmisten hyvinvointia otettaisiin kokonaisuudessaan käyttöön, saisimme lisää työpaikkoja, julkisesti yhdessä tuotettuja palveluja ja päätöksentekoa lähemmäksi jokaista asukasta.

On myös täysin käsittämätöntä, että koronakriisistä huolimatta demarihallitus on jatkanut Suomen hävittäjähanketta, jolle eduskunta antoi viime vuonna lähes 10 miljardin euron tilausvaltuuden. Arviot hävittäjäjien elinkaarikustannuksista vaihtelivat eduskuntakeskustelussa 20-30 miljardin euron välillä. Vain kaksi vasemmistolaista kansanedustajaa on kyseenalaistanut sotakoneiden hankinnan ja juuri tässä kuussa vielä pyytänyt vastausta hankkeen todelliste kulujen salailusta. Hävittäjähankkeen rahat tulee pikaisesti ohjata kuntiin; ihmisten peruspalveluiden turvaamiseen ja työpaikkojen luomiseen julkiselle puolelle.

Näitä asioita vaativat kuntavaaliehdokkaat Suomen kommunistisen puolueen listoilla. Me emme halua nostaa valtaan yksilöitä tai osallistua vaaleihin vain siksi, että sitä odotetaan parlamentaarisestikin toimivalta puolueelta. Me haluamme, että asukkaiden itsehallinto sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet toteutuvat kunnissa, että kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset