Mirjam Vire-Tuominen on poissa
Suomen Rauhanpuolustajien pitkäaikainen pääsihteeri, entinen kansanedustaja ja myös Naisten kansainvälisen demokraattisen liiton pääsihteerinä toiminut Mirjam Vire-Tuominen on kuollut. Pitkän sairauden murtama Vire-Tuominen oli kuollessaan 92-vuotias.
Vire-Tuominen oli suomalaisen rauhanliikkeen tunnetuimpia uranuurtajia. Hän toimi Suomen Rauhanpuolustajien ensimmäisenä pääsihteerinä 1949-1975. Sen jälkeen hän työskenteli Berliinissä Naisten kansainvälisen demokraattisen liiton pääsihteerinä vuosina 1978-1987.
Mirjam Vire-Tuominen oli SKDL:n kansanedustajana vuosina 1970-1979. Hänet valittiin presidentin valitsijamieheksi kahdesti, 1968 ja 1978. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän oli 1969-1976.
Vire-Tuomisen roolia rauhanliikkeen edustajana kuvaa se, että hän osallistui Suomen valtuuskunnan virallisena jäsenenä Helsingissä 1975 pidettyyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Hänelle myönnettiin 70-luvulla Leninin rauhanpalkinto.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itsemääräämisoikeuteen perustuva Laki sukupuolen vahvistamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Uusi laki vahvistaa perus- ja ihmisoikeuksia Suomessa.
Helsingin kaupungin johdossa valmistellaan linjauksia, joilla osa kaupungin omistamasta Helen-konsernista voidaan myydä pois. Jos esitys hyväksytään, se avaa mahdollisuuden myydä Helenin muita omistuksia kuin tarkemmin määrittelemättömät ”strategisesti tärkeät verkot”. Myös Helenin osakkeista voitaisiin myydä lähes puolet.
Hallitus esittää, että ”Suomi osallistuu täysimääräisesti Naton toimintaan”, ilman varauksia ydinaseista ja tukikohdista. Linja myös ydinasepolitiikassa on muuttunut. Suomen edustajat äänestivät tänä syksynä YK:ssa ensi kertaa ydinasekieltosopimusta vastaan ja ulkoministerikin myönsi eduskunnassa, että näin toteutettiin Naton yhteistä politiikkaa.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.