Keywords:

PAU vauhdittaa neuvotteluja työtaistelulla

05.11.2015 - 15:15
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU päätti käynnistää laajat työtaistelutoimet työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Lakossa ovat torstaina 19.11. ja perjantaina 20.11. Helsingin postinjakelu, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sanomalehdenjakelu, Helsingin postikeskus ja ulkomaantuotanto, Siipitien ulkomaantuotanto ja hinnoittelupalvelu, Vantaan logistiikkakeskus ja ulkomaantuotanto, Helsingin Veturitien terminaali sekä Liedon logistiikkakeskus ja terminaali.

Työtaisteluiden piirissä on yhteensä yli neljä tuhatta työntekijää.

Kyseisten työnseisausten kohteena olevia töitä ei suoriteta myöskään muissa Postin työyksiköissä. Perjantain 20.11. jälkeen tapahtuvista työnseisauksista on jo päätetty ja niistä ilmoitetaan myöhemmin.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pahoittelee työtaisteluista asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Postilta törkeä leikkauslista

Valtionyhtiö Posti tavoittelee tes-neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta matalapalkkaisten työntekijöiden kuukausiansioihin ja epäinhimillisiä työvuoroja sekä muutosturvasopimuksen poistamista. Postin tarkoitus on jatkossa hoitaa vain minimiresurssi omalla vakituisella henkilöstöllä ja korvata muu työvoima vuokratyövoimalla. Postin leikkauslista työntekijöiden työehtoihin on luettavissa PAUn verkkosivuilla.

Murtaako valtio-omistaja perustuslaillista lakko-oikeutta?

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kysyy, hyväksyykö valtio omistajana henkilöstöpolitiikan, jolla murretaan työntekijöiden perustuslaillista lakko-oikeutta.

Hyväksyykö valtio omistajana henkilöstöpolitiikan, jolla murretaan työntekijöiden perustuslaillista lakko-oikeutta?

Posti on rekrytoinut SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n kautta vuokratyövoimaa, jonka tarkoituksena on laillisten työtaistelutoimien murtaminen. SOL on Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) jäsen, jonka sääntöjen mukaan henkilöstöpalveluyritykset eivät vuokraa alan kansainvälisen käytännön mukaan laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen työntekijöitä.   

PAU on vaatinut SOL Henkilöstöpalvelut Oy:ltä julkista vastausta siihen, aikooko se vuokrata työvoimaa rikkomaan laillisia työtaistelutoimia.

Lue perjantaina 6. marraskuuta ilmestyvästä Tiedonantajasta PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen haastattelu.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.