Pohjoisen kommunistipuolueilta yhteinen aloite arktisen alueen puolesta

05.11.2015 - 09:15
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Arktisen alueen kommunistiset puolueet hyväksyivät kommunististen ja työväenpuolueiden kokouksessa Turkissa yhteisen aloitteen, jolla puolustetaan rauhaa ja ekologisesti kestävää kehitystä.

Kaikissa maissa kommunistit taistelevat parempien työväenluokan etujen ja julkisten palvelujen puolesta.

Aloitteessa todetaan, että arktisen alueen kommunisteilla on yhteinen tarve vahvistaa työväenluokan taistelua kapitalistista riistoa, imperialistisia sotia ja fasismia vastaan työläisten ja kansojen emansipaation, vapautumisen ja sosialismin puolesta.

– Taistelemme eri maissa eri tilanteissa. Neoliberaalilla politiikalla on globaali toimintasuunnitelma. Julkisesti tuotetut ja julkisessa omistuksessa olevat palvelut joutuvat kilpailemaan yksityisen sektorin ja business-politiikan kanssa. Kaikissa maissa kommunistit taistelevat parempien työväenluokan etujen ja julkisten palvelujen puolesta.

Arktisen alueen luonto on erityisen haavoittuvaista. Bisnespolitiikka pyrkii maksimoimaan kasvavan kaivosteollisuuden, öljyn ja kaasunporauksen tuotot luonnon kustannuksella.

– Kapitalismin riisto arktisella alueella tarkoittaa lisääntyvää riskiä luonnonkatastrofeista ja alkuperäisväestön oikeuksien polkemista, todetaan aloitteessa.

Rauhanomaista kehitystä vahvistettava

Kommunistit ovat huolissaan Naton sotilaallisten toimintojen lisääntymisestä arktisella alueella.

– Nato pyrkii liittämään kaikki Pohjoismaat mukaan sen johtamiin sotaharjoituksiin, Nato- jäsenyyteen ja osaksi kampanjaan jolla Venäjästä rakennetaan viholliskuvaa. Militarisoitumisen ja luonnon riiston sijaan arktisella alueella on vahvistettava rauhanomaista kehitystä, yhteistyötä ja ekologisesti kestäviä suunnitelmia kuinka hyödyntää arktisen alueen luonnonvaroja, aloitteessa vaaditaan.

Arktisen aloitteen allekirjoittajina ovat Yhdysvaltojen, Kanadan, Suomen, Norjan, Ruotsin, Venäjän federaation ja Tanskan kommunistiset puolueet sekä Kommunistinen puolue Tanskassa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.