Porvariston ylivallalle stoppi!

29.01.2018 - 11:45

Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Petra Packalén totesi sunnuntaina puheessaan Tampereen Kalevankankaalla, että Suomessa on käynnissä laajamittainen perusturvan ja työehtojen romuttaminen – työväenliikkeen saavutusten tuhoaminen.

– Oikeiston valta ulottuu kaikkialle, ja sen seuraukset tulevat olemaan katastrofaaliset. Tulevaisuus näyttäytyy epävarmana Suomessa asuville ja oleskeleville, osalle jopa vaarallisena. Työpaikkoja ei ole tarpeeksi, eikä perusturva riitä kattamaan elämistä.

Rasismia ja fasismia vastaan

Packalén huomautti, että Suomessa on varallisuutta enemmän, kuin koskaan aikaisemmin. Varallisuutta käytetään kuitenkin muualle kuin ihmisten hyvinvointiin.

”Oikeistohallitusta ei huoleta poliittisen väkivallan lisääntyminen maassamme.”

– Rahaa tuhlataan uusiin sotakoneisiin, joissa yhteensopivuus on taattu sotilasliitto Naton kanssa. Suomi ei ole enää liittoutumaton maa. Porvaristomme on ajanut meidät yhteistyöhön ympäri maailmaa hyökkäyssotia käyvän tahon kanssa. Tälle on tultava stoppi!

Suomessa kasvaa rasismi ja muukalaisvihamielisyys. Maassamme toimii järjestäytyneitä fasistisia liikkeitä.

– Oikeistohallitusta ei huoleta poliittisen väkivallan lisääntyminen maassamme, sillä he eivät ole sen kohteina. Sen sijaan siitä saavat osansa kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Meidän tulee seistä turvapaikkaa hakevien ja maahanmuuttajien rinnalla, kun heidän elämäänsä uhataan. Samoin seisomme kaikkien vähemmistöjen rinnalla, jotka Suomessa saavat osakseen syrjivää kohtelua. Näin he seisovat meidän rinnallamme, kun itse kohtaamme fasistien kommunisteja kohtaan suunnatun vihan, totesi Packalén.

Torilla tavataan perjantaina

Helsingissä lauantaina puhunut SKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Heikki Ketoharju muistutti, että moni asia on sadassa vuodessa muuttunut – mutta kaikki ei. Vieläkin sivuutetaan työläisten oikeutetut vaatimukset. Nyt myös elämme aikaa, jolloin köyhistä saa sanoa melkein mitä hyvänsä.

”Meidän kaikkien tulee olla solidaarisia työttömille.”

– Siksi tervehdin ilolla sitä, kun hallituksen politiikkaa ei hyväksytä. On syntynyt poikkeuksellinen solidaarisuuden aalto, kun kaikki ovat yhdessä nousseet vastustamaan niin kutsuttua “aktiivimallia”.

Ketoharjun mukaan Sipilän hallitus tekee vanhanaikaista luokkapolitiikkaa.

Marx jo aikoinaan kirjoitti työttömien vara-armeijasta, ja juuri sen kasvattamisesta on kyse. Siksi meidän kaikkien tulee olla solidaarisia työttömille. Torilla tavataan ensi perjantaina, kehotti Ketoharju.

Toimintaan työväen vallan puolesta!

Kemissä lauantaina puhunut SKP:n Lapin piirisihteeri Tapio Siirilä muistutti sadan vuoden takaisista opetuksista. Mannerheim aloitti sodan, koska hän halusi ensin lannistaa suurlakolla porvariston pelästyttäneen suomalaisen työväen ja hyökätä sitten Pietariin bolshevikkien kukistamiseksi ja tsaarin palauttamiseksi valtaan.

– Kun sota oli aloitettu Etelä-Pohjanmaalla, osa valkoisista lähti pohjoiseen turvamaan selustaansa. Valkoiset valloittivat Oulun taistelun jälkeen, mutta Kemissä ei ollut minkäänlaisia sotatoimia. Kemin järjestyskaartilla ei ollut edes aseitakaan kuin muutama.

”Murheelliset muistot sadan vuoden takaa eivät saa meitä lannistaa.”

Kemissä kuitenkin aloitettiin punaisten ja punaisiksi epäiltyjen jahtaaminen ja tappaminen. Tämä oli tyypillistä valkoisten toimille muuallakin Suomessa. Kun varsinaisissa sotatoimissa kuoli noin 5000 punaista, antautuneita teloitettiin noin 7000 ja vankileireillä ja heti leireiltä vapautumisen jälkeen kuoli noin 15000 henkilöä, joukossa naisia ja lapsiakin.

– Nämä murheelliset muistot sadan vuoden takaa eivät kuitenkaan saa meitä lannistaa. Vaikka tavoite tuntuu tänään kaukaiselta, on kuitenkin sinnikkäästi toimittava sen työväen vallan puolesta, jonka lahtarit ja Suomeen heidän avukseen kutsutut saksalaiset verisesti kukistivat.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.