Rakennusliitto vaatii alan työterveyteen parannusta

05.01.2021 - 10:00
(updated: 28.01.2021 - 10:07)
Kuvituskuva.

Rakennusliitto vaatii alan työntekijöiden terveyden turvaamista ja kaikille ulkomaista tuleville alan työntekijöille koronatestausta ja pakollista karanteenia.

Liitto kertoo, että heidän tietoon on tullut syksyn ja talven aikana merkittävä määrä työmailla ilmenneitä koronatapauksia ja laajoja altistuksia. Rakentaminen on keväästä alkaen ollut yliedustettuna koronatapausten määrässä. Tästä huolimatta ongelman vakavuutta ei ole Rakennusliiton mukaan tahdottu myöntää.

Rakentaminen on keväästä alkaen ollut yliedustettuna koronatapausten määrässä.

Suomessa työskentelevistä ulkomaisista rakentajista suurin osa saapuu Baltiasta ja Romaniasta sekä EU:n ulkopuolisista maista mm. Ukrainasta, Uzbekistanista ja Moldovasta. Tällä hetkellä ulkomailta tuleville työntekijöille on rakennusalalla suositeltu ns. omaehtoista karanteenia, jossa henkilö voi käydä töissä myös karanteenin aikana.

– Rakentaminen on sen kaltaista toimintaa, että karanteenissa olevien työntekijöiden erottaminen muista työntekijöistä työmailla on täysin mahdotonta. Kun siirtotyöläiset lisäksi asuvat ahtaasti yhteisasunnoissa, altistumisia tapahtuu normaalia enemmän myös työn ulkopuolella, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Liitto vaatiikin kaikkien ulkomaisten työntekijöiden testaamista koronan suhteen ja määräämistä karanteeniin viranomaisten tarpeelliseksi katsomaksi ajaksi. Työnantajien on vastattava karanteenin kustannuksista eikä työssä käyminen saa olla sallittua karanteenin aikana.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.