Rasismi ja ihmisoikeuksien polkeminen eivät ole mielipiteitä
Sosiaalisessa mediassa on herättänyt kritiikkiä Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) lehtorin päätös kutsua Kauniaisten kampuksen Kulttuuriradikalismi-tapahtumaan MV-roskasivuston edustaja sekä sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavan ”Aito avioliitto” –porukan aktiivi.
Tapahtumaa organisoinut Humakin lehtori perusteli rasismia, vihapuhetta ja homofobiaa viljelevien tahojen kutsumista keskusteluun ”tasapuolisuudella”. Hänen mukaansa Humak on ideologioista vapaa alue, joka haluaa antaa tilaisuuden kaikille mielipiteille tulla kuulluksi.
Rasismia ja homofobiaa pyritään useassa tilanteessa normalisoimaan vain yhtenä mielipiteenä muiden joukossa.
Lehtorin kommentit edustavat valitettavan yleistä käsitystä, että rasistinen vihapuhe ja ihmisoikeuksien polkeminen olisivat mielipiteitä tai jollakin tavalla nostettavissa keskusteluun tasa-arvoisina, maininnan arvoisina argumentteina. Rasismi ja ihmisoikeuksien polkeminen eivät ole mielipiteitä vaan asennevinoumia, pahimmillaan rikollista toimintaa.
Rasismia ja homofobiaa pyritään useassa tilanteessa normalisoimaan vain yhtenä mielipiteenä muiden joukossa. Rasistiset ja homofobiset tahot pyrkivät viemään ”keskustelun” toiselta osapuolelta ihmisoikeudet ja oikeuden olemassaoloon. Mistään dialogista ei voida puhua.
Asiasta nousseen kohun vuoksi Humakin rehtori ilmoitti, että aiottu Kulttuuriradikalismi-tapahtuma on peruttu. Sen sijaan Humak järjestää lähitulevaisuudessa avoimen tilaisuuden, johon on tarkoitus kutsua eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan hyväksyttävän yhteiskunnallisen keskustelun rajoista ja siitä, miten eri mediat tämän ongelman ratkaisevat.
Vaikka ihmisoikeuksiin liittyy sananvapaus, se ei oikeuta vihapuhetta, rasismia, homofobiaa tai kiihottamista kansanryhmää vastaan. Rasismi ja vihapuhe ovat kaikissa muodoissaan tuomittavaa. Hienoa, että Humak otti järjen käteen. Ikävää, että se tapahtui vasta, kun muun muassa koulun opiskelijat nostivat asiasta metelin.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Petteri Orpon johtama oikeistohallitus kohtelee kulttuurialaa todella kovalla kädellä. Minja Kosken mielestä hallituksen tekemät leikkaukset kulttuuriin ja muuallekin yhteiskuntaan aiheuttavat suurta surua. Koski löytää silti myös toivon pilkahduksia.
Naton harjoitustoiminnan suunnittelua yhteensovittava NEPAC-kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Mielenosoittajien mukaan koko sotilasliitto pitää lakkauttaa.
Post-punk-yhtye Dragsvikin esikoislevy julkaistiin elokuussa. Kappaleissa korostuu kapitalismin ja fasismin vastainen sanoma. Tiedonantajan haastattelussa yhtye kehottaa lopettamaan miljonäärien perseennuolemisen.
- 1 / 168
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Pääkirjoitukset
Maailma on syvän ympäristökriisin edessä. Perimmäiset syyt tälle ovat sidoksissa taloudellisen vallan ja riiston rakenteisiin.
Suomen työttömyystilanne on koko EU:n heikoimpia. Lisäksi työelämän laatu on heikentynyt.
Työsuojeluviranomainen tarkasti kesällä alle 30-vuotiaiden nuorten työpaikkoja ja havaitsi selkeitä puutteita nuorten palkkauksessa. Nuorten työpaikoilla valvottiin myös työturvallisuutta ja tarkastuksilla havaittiin monenlaisia puutteita perehdytyksen suhteen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.