SKP vahvisti eurovaalien ehdokaslistansa

11.04.2014 - 11:26
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontui viime viikonloppuna Lahdessa. Kokouksessa muun muassa vahvistettiin SKP:n täysi eurovaalilista.

Listalla on kaksikymmentä ehdokasta tunnuksella Hyvinvointivaltion puolesta – ei EU:lle.

– Joukko lahjomattomia hyvinvointivaltion puolustajia: järjestö- ja kansalaisaktivisteja, kunnanvaltuutettuja ja nuoria kommunisteja, kuvailee SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharju ehdokaslistaa.

SKP:n lista on vaihtoehto kaikille niille, joita kyllästyttää jatkuva byrokratian ja virkamiesvallan lisääminen ja demokratian kaventaminen. Ehdokkaat vaativat nykyisen politiikan suunnan muuttamista.

SKP:n mukaan EU heikentää jatkuvasti hyvinvointivaltion perustaa ajamalla jäsenmaita kaventamaan julkista sektoria ja yksityistämään palveluja. Hallituksen kaavailema sote-uudistus uhkaa laittaa kuntapalvelut eurokuntoon ja riistää kunnilta puolet niiden päätäntävallasta.

Ihmisten hyvinvoinnin asettaminen etusijalle ei ole SKP:n mukaan EU:ssa mahdollista, vaan se edellyttää unionin nykyisistä rakenteista irtaantumista sekä uudenlaista eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistyötä.

SKP:n tavoite on tuoda vaaleissa esille uskottava, vaihtoehtoinen näköala siitä, miten Suomea ja Eurooppaa voidaan kehittää: demokratiaa lisäten, ympäristö- ja talouskriisit ratkaisten.

Puolueohjelma uudistuu

Keskuskomitea päätti edustajakokouksen päätöksen mukaisesti käynnistää SKP:n puolueohjelman uudistamisen. Tarkoituksena on järjestää niin valtakunnallisia kuin paikallisiakin tilaisuuksia, joissa jäsenistö pääsee monipuolisesti osallistumaan prosessiin.

– Ohjelman uudistaminen edellyttää kattavaa jäsenkeskustelua ohjelman merkityksestä ja ajassa liikkuvista kysymyksistä, joihin kommunistiselta puolueohjelmalta odotetaan vastauksia, sanoo puolueen puheenjohtaja JP Väisänen.

Heikki Ketoharju kertoo, että ohjelmauudistusta halutaan viedä eteenpäin myös erilaisissa medioissa ja sähköisesti.

– Uudesta ohjelmasta voisi tehdä tekstin lisäksi myös kuvia ja videoita sekä käydä prosessia myös internetin kautta, hän sanoo. 

Suomi ja Ukraina irti Nato-yhteistyöstä

Kokouksessa käytiin lisäksi keskustelua Ukrainan ja Venäjän tilanteesta. Aiheesta julkistettiin kannanotto, jossa vaaditaan Ukrainan kriisin ratkaisemista rauhanomaisesti. SKP:n mukaan ratkaisu edellyttää työväestön ja vähävaraisten tarpeiden, demokratian ja maan taloudellisten ongelmien ratkaisemisen asettamista etusijalle.

Toisessa kannanotossa keskuskomitea vaati Suomea irti Nato-yhteistyöstä. Myös Ukraina-kannanotossa todettiin, ettei Ukrainan pidä hakea sen enempää Naton jäsenyyttä kuin liittosopimusta Venäjän kanssa, vaan maan kansan kannalta paras vaihtoehto on pysyä turvallisuuspoliittisesti puolueettomana.

Keskuskomitea päätti järjestää syksyllä 2014 kaksi Tiedonantajan lukijamatkaa, joista toinen suuntautuu Pietariin ja toinen Madridiin. Lukijamatkoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa