Supo ja poliittinen eliitti hakoteillä

07.11.2015 - 10:45
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Suojelupoliisi piti tiistaina kohtuullisen harvinaisen tiedotustilaisuuden Suomen turvallisuustilanteesta. Suurimpana riskinä Supo piti turvapaikanhakijoita ja heidän joukossaan potentiaalisesti piileviä terroristeja. Supo kertoi seuraavansa erityisesti 300 henkilöä.

Supon arvio on herättänyt runsaasti polemiikkia. Viranomaiset eivät tiedotustilaisuudessa nostaneet erityisesti esiin turvapaikanhakijoihin ja muihin ulkomaalaistaustaisiin kohdistuvaa vakavaa uhkaa. Supon mukaan äärioikeisto Suomessa ei ole organisoitunut eikä turvapaikanhakijoita tai vastaanottokeskuksia vastaan tehty väkivalta täytä terrorismin tunnusmerkkejä.

Supo on pahasti hakoteillä. Nyt pidetyn tiedotustilaisuuden kärki lisää vain vettä myllyyn sille rasistiselle ja ennakkoluuloiselle vihapuheelle, joka jatkuvasti luo suotuisa ilmapiiriä väkivallalle ja rikoksille.

Toimittajat Maryan Abdulkarim ja Atlas Saarikoski kokosivat listan viime kuukausina turvapaikanhakijoihin kohdistuneista iskuista. Iskut eivät siis Supon mielestä ole terrorismia.

12.9. Kitee. Ulkomaalaisten opiskelijoiden majoituspaikkaan hyökätään. Kiteellä Pohjois-Karjalassa ulkomaalaisten opiskelijanuorten majoitustilojen seiniä ja ikkunoita töhritään rasistisilla merkeillä. Iskun yhteydessä yhden ikkunan läpi heitetään metallinen esine. Kansanopistolla on majoittuneena 16-17-vuotiaita turvapaikanhakijoita, jotka ovat tulleet maahan ilman vanhempiaan.

20.9. Petäjävesi. Vastaanottokeskukseksi suunniteltu rakennus yritetään polttaa.

24.9. Kouvola. Polttopullo heitetään turvapaikanhakijoiden hätämajoitustilan ovelle. Keskuksessa asuu myös lapsia ja raskaana olevia naisia.

25.9. Lahti. turvapaikanhakijoiden bussia ammutaan ilotulitteita ja heitellään kivillä. Mies pukeutunut KKK-asuun. Bussissa 49 turvapaikanhakijaa. Matkustajien joukossa lapsia ja sylivauvoja.

7.10. Lammi. SPR:n vastaanottokeskuksena toimivan kerrostalon ykköskerroksen asunto yritetään polttaa ulkoapäin sytyttämällä. Yrityksessä rikkoutui lastenhuoneen ikkuna. Huoneessa nukkuvat 11-vuotias poika ja 15-vuotias tyttö.

31.10. Ylivieska. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Ylivieskassa tehdään polttopulloisku alaikäisten turvapaikanhakijoiden asuntolaa vastaan. Asuntolassa asuu 14 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

Rasistien ja natsien käyttämällä Hommafoorumilla on kerrottu vastaanottokeskusten osoitetietoja.

Supokaan ei voi olla niin sokea, etteikö tajuaisi, mikä tässä tilanteessa on vaaratekijä ja mikä ei.

Suomen hallitus on ollut todella flegmaattinen tuomitsemaan järkyttävät rasistiset väkivallanteot. Nyt ei yksinkertainen kaikenlaisen väkivallan arvostelu riitä. On selkeästi ja tiukasti tehtävä pesäero rasistiseen ja fasistiseen toimintaan ja varmistettava virkavallalle kaikki resurssit näiden ääriväkivaltaisten piirien hillitsemiseksi. Samalla on verkkokeskusteluissa vellova viha ja uhkailu pistettävä kuriin mitä ankarimmin. On kuvottavaa, että ministeritasolla asti annetaan tilaa ja jopa lietsotaan vihapuhetta ja rikollista uhkailua.

Maahanmuuttajia vastaan suunnatut sivustot ovat näkyvästi hyökänneet myös sukupuoli- ja seksuaalista tasa-arvoa ajavia toimijoita kohtaan. Pienen mutta äänekkään rasistijoukon keskuudessa velloo viha muun muassa naisia, ay-liikettä ja vasemmistoa kohtaan. Paheksutuksi ”kulttuurimarxilaiseksi” määrittyy kuka tahansa, joka puolustaa suomalaisen hyvinvointivaltion tasa-arvon ja yhtäläisten oikeuksien periaatteita.

Nyt tarvitaan sen laajan, mutta toistaiseksi äänettömän enemmistön tiukka tuomio rasismille ja syrjinnälle. On osoitettava, että tasa-arvoinen Suomi ei hyväksy minkäänlaista erilaisten ryhmien asettamista eriarvoiseen asemaan – saati sitten alistavaa kohtelua ja väkivaltaa. Sen takaa myös meidän perustuslakimme, josta valitettavasti jopa monet kansanedustajat haluavat sanoutua irti.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (19 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.