Suurlakon 100-vuotisjuhla kokoaa väkeä Tampereelle

22.07.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 29/2005 JA ENSI VIIKON NUMEROSTA!

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Suomen työväki nousi ensi kertaa vaatimaan oikeutta suurlakon voimalla. Sen eräänlaiseksi ohjelmajulistukseksi muodostui Tampereella pidetyssä suuressa joukkokokouksessa hyväksytty Punainen julistus.


SKP järjestää yhteistyössä eräiden muiden työväenjärjestöjen kanssa Tampereella suurlakon 100-vuotistapahtuman lauantaina 24.syyskuuta. Tapahtuman ohjelmassa on yli kymmenen erilaista tilaisuutta – työväenliikkeen historiasta, nykyisistä haasteista ja tulevaisuuden näköaloista.


Tämä työväenaatteen ja vasemmistopolitiikan juhlatapahtuma tulee kokomaan vasemmiston eri tahoja, ay-väkeä, kansalaisliikkeiden aktiiveja ja tutkijoita yhteiseen keskusteluun.


Tiedonantaja-kahveilla torilla ja Punaisten muistomerkillä käynnillä aamulla alkava päivä päättyy Tampereen työväentalon isossa salissa järjestettävään juhlaan ja illalla voi vielä jatkaa nuorisoliittolaisten Punaiseen klubiin.


Juhlassa esiintyvät muun muassa Kari Peitsamo, lauluryhmä Vapaat Radikaalit Turusta ja Tampereen Rautatieläisten Soittokunta.. Ensi viikolla julkistettavaan juhlan ohjelmaan on luvassa vielä lisää kiinnostavia nimiä....



* * * * *


Lisää tietoa tapahtuman ohjelmasta ja kuljetuksista osoitteessa www.skp.fi

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli