Keywords:
Syrizaa ei eroteta
Euroopan vasemmiston hallituksen kokous Wienissä sai pöydälleen hankalan aiheen. Kokous aloitettiin keskustelulla Parti de Gauchen aloiteesta, jossa vaadittiin Syrizan erottamista Euroopan vasemmistosta.
Keskustelu aloitteesta oli vilkasta, mutta yksimielistä. Yksikään paikalla olleista puolueista ei kannattanut aloitetta. Puheenvuoroissa korostettiin tarvetta pitää kiinni yhteisestä rintamasta.
- Tällä hetkellä olemme sellaisen oikeistolaisen hyökkäyksen kohteena, ettei meillä ole varaa tulla lyödyiksi hajalleen. Yhteistyön tie on pitkä ja hankala, mutta se on ainoa vaihtoehto mikä meillä on, tiivisti Marga Ferre Espanjan Izquierda Unidasta.
- Tällä hetkellä olemme sellaisen oikeistolaisen hyökkäyksen kohteena, ettei meillä ole varaa tulla lyödyiksi hajalleen.
Monet puolueet näkivät Parti de Gauchen aloitteen juontavan juurensa Ranskan poliittisesta tilanteesta ja siitä, miten ranskalaiset puolueet valmistautuvat tuleviin EU-vaaleihin. Parti de Gauchessa vaikuttavan europarlamentaarikko Jean-Luc Mellenchonin arveltiin nyt valmistautuvan osallistumaan EU-vaaleihin omalla listallaan, jonka puitteissa hän saattaisi olla valmis yhteistyöhön myös hyvin oikeistolaisten voimien kanssa.
Syrizan politiikkaan ei suhtauduttu kritiikittömästi. Suurin osa kokouksen osallistujista näki tarpeelliseksi käydä tiukkaa keskustelua siitä, miten Syriza päätyi hallitukseen, mitkä olisivat olleet sen reaaliset mahdollisuudet erilaisiin ratkaisuihin, ja miten sen pitäisi nyt tässä tilanteessa toimia. Tanskan punavihreä Allianssi ehdotti aiheesta laajaa seminaaria, jossa näihin aiheisiin voidaan pureutua ja tätä esitystä pidettiin yleisesti hyvänä. Syrizan linjasta keskustelu siis jatkuu.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Tiedonantaja-festivaali kokoaa Vantaan Myyränkoloon 18.-19.11. tutkijoita, poliitikkoja, artisteja ja kansalaisaktivisteja etsimään vaihtoehtoisia ulospääsyjä sodista, Euroopan kriisistä, median yksipuolisuudesta ja politiikan vaihtoehdottomuudesta. Ohjelmassa on muun muassa keskusteluja, alustuksia, työpajoja ja tietysti kulttuuria ja musiikkia!
Tiedonantajan syksyn uudet julkaisut Kun Pakila oli punainen, Oi niitä aikoja! ja Nainen, elämä vapaus! nousevat Kulttilavalle perjantaina 27. lokakuuta. Myös Tiedonantaja-lehteä on jaossa Kultin osastolla.
Helsingissä järjestettiin 12.10. Työttömien mielenosoitus teemalla Ei julmia leikkauksia. Mielenosoitukseen saapui ihmisiä eri puolilta Suomea ja sitä tukivat myös ammattiliitoista PAM ja JHL, joiden edustajia oli myös saapunut paikalle.
- 1 / 320
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Israelin tiedusteluministeriön laatimassa asiakirjassa, jonka koko sisältö julkaistiin Mekomit-verkkojulkaisussa viime viikolla, suositellaan Gazan kaistan väestön pakkosiirtoa Siinaille pysyvästi ja kehotetaan valmistelemaan kansainvälistä yhteisöä hyväksymään siirto. Asiakirjassa ehdotetaan myös Gazan asukkaille suunnattua kampanjaa, joka "motivoi heitä hyväksymään suunnitelman".
Turkin kommunistisen puolueen pääsihteeri Kemal Okuyan avaa poliittisen Islamin merkitystä poliittisena voimana. Palestiinalaisten vastarinnan pelkistäminen pelkkään Hamasiin on vakava virhe. Sekulaari yhteiskunta on välttämätön edellytys edistykselle myös Islamilaisessa maailmassa.
Harva on kuullut lokakuun 17. päivän tapahtumista Pariisissa vuonna 1961. Pariisin poliisi kidutti tuhansia ihmisiä ja satoja murhattiin poliisin toimista raa’asti. Kaikki tämä suunnitelmallisesti. Maailma vaikeni yli 30 vuotta asiasta, ja vieläkään Ranskan valtio ei ole ottanut vastuuta Pariisin verilöylystä. Miksi näin?
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.