Syrizaa ei eroteta

23.03.2018 - 17:45
(updated: 27.04.2018 - 12:04)
Maite Mola, JP Väisänen ja Gregory Gysi johtavat Euroopan vasemmiston hallituksen kokousta Wienissä / kuva Tiedonantaja


Euroopan vasemmiston hallituksen kokous Wienissä sai pöydälleen hankalan aiheen. Kokous aloitettiin keskustelulla Parti de Gauchen aloiteesta, jossa vaadittiin Syrizan erottamista Euroopan vasemmistosta.

Keskustelu aloitteesta oli vilkasta, mutta yksimielistä. Yksikään paikalla olleista puolueista ei kannattanut aloitetta. Puheenvuoroissa korostettiin tarvetta pitää kiinni yhteisestä rintamasta.


- Tällä hetkellä olemme sellaisen oikeistolaisen hyökkäyksen kohteena, ettei meillä ole varaa tulla lyödyiksi hajalleen. Yhteistyön tie on pitkä ja hankala, mutta se on ainoa vaihtoehto mikä meillä on, tiivisti Marga Ferre Espanjan Izquierda Unidasta.

- Tällä hetkellä olemme sellaisen oikeistolaisen hyökkäyksen kohteena, ettei meillä ole varaa tulla lyödyiksi hajalleen.


Monet puolueet näkivät Parti de Gauchen aloitteen juontavan juurensa Ranskan poliittisesta tilanteesta ja siitä, miten ranskalaiset puolueet valmistautuvat tuleviin EU-vaaleihin. Parti de Gauchessa vaikuttavan europarlamentaarikko Jean-Luc Mellenchonin arveltiin nyt valmistautuvan osallistumaan EU-vaaleihin omalla listallaan, jonka puitteissa hän saattaisi olla valmis yhteistyöhön myös hyvin oikeistolaisten voimien kanssa.

Syrizan politiikkaan ei suhtauduttu kritiikittömästi. Suurin osa kokouksen osallistujista näki tarpeelliseksi käydä tiukkaa keskustelua siitä, miten Syriza päätyi hallitukseen, mitkä olisivat olleet sen reaaliset mahdollisuudet erilaisiin ratkaisuihin, ja miten sen pitäisi nyt tässä tilanteessa toimia. Tanskan punavihreä Allianssi ehdotti aiheesta laajaa seminaaria, jossa näihin aiheisiin voidaan pureutua ja tätä esitystä pidettiin yleisesti hyvänä. Syrizan linjasta keskustelu siis jatkuu.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.